Autor Wątek: Szkoła  (Przeczytany 95055 razy)

Offline Nataliaaa

• Nasze myśli mówią o nas wszystko. < 3 ? ? < 3
  • Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole ?
    • blogger
Odp: Szkoła
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 02, 2012, 12:26:23 »
Pat powodzenia
U mnie w szkole tez jest zapierdziel sprawdziany kartkówki uzupełnianie ćwiczeń zeszytów . Do kiedy u was jest wystawianie ocen długopisem ?

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 02, 2012, 12:27:36 »
Patuś - uroki liceum.. niby to najlepszy okres w życiu, ale jeśli chodzi o naukę, to nie ma litości.. wiem, bo ja też przez to przechodziłam:P ale powiem Ci, że w 1 klasie jest chyba najgorzej. Trzymamy kciuki w poniedziałek, ale z pewnością zdasz:) A i nie martw się tak, już niedługo wakacje! ;)

Kiki, Kompaktowa - ja chyba też od września wybieram się do szkoły policealnej na grafikę;) tylko to jest jeszcze znak zapytania, bo nie wiadomo czy będą go w ogóle organizować.. bo jak nie ta szkoła, to jest jakiś kurs.. ale do samego kursu nie jestem jakoś przekonana...

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 02, 2012, 12:35:49 »
Cyś, a gdzie byś chciała iść na tę grafikę? Szczerze mówiąc ja też o tym myślę, tyle tylko, że ja po liceum, no ale... Zachęciła mnie oferta w Częstochowie - AJD ;)
W Bielsku - Białej można zrobić takowy certyfikat. ;)
Generalnie na razie chyba nie chcę pchać się w studia, a wołabym zrobić jakiś papierek strictę w grafiki.
Ponadto jeśli chciałabym iść na studia, to są dwie opcje.
Pierwsza grafika związana z informatyką, za którą na wstępie szczerze dziękuję. Nie mam zamiaru zmagać się kolejnych lat z programowaniem etc.
Druga opcja to grafika na ASP, gdzie jest rzeźba, malarstwo i rysunek. Portfolio nie posiadam, malować nie potrafię, egzaminów nie przejdę. W życiu.
I zaczynają się schody. Dobre, że chociaż (mam nadzieję!) zdam tego technika informatyka z moją graficzną specjalizacją.
Dlatego myślę, że jakiś papierek związany wyłącznie z grafiką przydało by się mieć w ręku. ;)
A miałabym iść na studia, po których nie mam nic, a idę żeby tylko iść, to po co?
Muszę jeszcze to przemyśleć i przespać, bo chciałabym iść jeśli już to dzieś blisko mnie na Uczelnie, a tutaj nic mnie nie kręci. :P

Cieszę się, że przeszłam też przez jakieś tam podstawy Corela, Gimp'a i grafiki 3D w Blenderze. ;)

C++ - Chyba trochę ogarniam. Trochę! smilie_girl_101
Pewnie miałaś jakieś podstawy? ;D
Programowanie jest fuuuuj! :P
Ja miałam 1,5 roku Pascala, później pół roku język Delphi (programowanie obiektowe) i ostatni rok c++. smilie_girl_289

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 03, 2012, 19:43:25 »
Ja tydzień temu złożyłam dokumenty do szkoły. W internecie przeczytałam, że na mój kierunek podanie szkoły pierwszego wyboru złożyło 38 osób, a 15 osób się dostaje... :/ I teraz pytanie, czy z moją średnią 4.1 się dostanę. A najgorsze jest to, że profil drugiego wyboru wybrałam technik handlowiec, a podanie z pierwszego wyboru wybrało tylko 7/15 osób i teraz nie wiadomo czy powstanie ta klasa. :(

'Wszyscy' na gastronomię.

Offline Weronika

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 04, 2012, 12:12:02 »
Nie wierzę,że już pierwszy rok studiów prawie za mną :D Ostatnie zaliczenia, 2 egzaminy w sesji i freedom! :D Dzisiaj się dowiedziałam że dokonałam niemożliwego i zdałam matmę, którą spisałam na straty. :D

A od października biorę drugi kierunek :D (chyba się w główkę uderzyłam :D)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 04, 2012, 13:49:52 »
Wera a co studiujesz??
Też miałam brać drugi kierunek, ale tak sobie pomyślałam, że jeszcze nie będę inżynierem, a już magistrem z tego samego kierunku, więc raczej odpuszczam. (może to pogmatwane co napisałam, ale się zgadza, bo mgr mam zamiar robić z innego kierunku niż aktualnie studiuję, a na który miałabym iść od października) :D

A i wcale się w główkę nie uderzyłaś. Ja pomysł popieram całkowicie. Może i mi się jeszcze odwidzi?? ;)

Offline mała

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 04, 2012, 15:52:19 »
Nooo ten rok minął tak szybko... Strasznie. Chciałabym zatrzymać czas i jeszcze dłużej być na pierwszym roku.

W sumie... Jeszcze egzamin przede mną, a na moim Wielkim Uniwersytecie Magicznym nie ma czegoś takiego jak drugi termin, jest tylko komis we wrześniu i do widzenia.  smilie_girl_114

Więc trochę się sram przed egzaminem, a został mi niecały tydzień... A moja wiedza zdecydowanie nie jest wystarczająca.  smilie_girl_305

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 04, 2012, 17:27:35 »
Wera na co chcesz iść dodatkowo? ;)

mała no kto jak kto, ale Ty to chyba dasz radę, wierzę w Ciebie  ;D
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Weronika

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 04, 2012, 17:35:12 »
Skorpionica - teraz inżynierskie - mechatronika
od października jak wszystko pójdzie dobrze to fizyka o specjalności kryminalistyka :P

mała i tak jesteś kozakiem że studiujesz medycynę na WUMie :D

a Ty Anuszia na co idziesz?

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 04, 2012, 18:28:13 »
jak wszystko pójdzie dobrze to fizyka o specjalności kryminalistyka :P
Fajnie brzmi - kryminalistyka :) ale z fizyką i tymi podobnymi bym się zamęczyła, więc to i tak nie dla mnie niestety ;D
Ale jak dajesz radę na mechatronice to tu też pewnie dasz, więc powodzenia :)

mała - a jak tam ogólnie wrażenia? odpadł ktoś u Ciebie na roku po I semestrze czy też jakoś w trakcie? rzeczywiście medycyna jest masakryczna do studiowania? kujesz bez przerwy czy tylko co drugi dzień? ;D i w ogóle podoba Ci się, czujesz się w tym kierunku? :) Sorry za przesłuchanie, ale jestem ciekawa Twoich wrażeń :D

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 04, 2012, 18:59:25 »
Kryminalistyka, ah jedyne co mogę powiedzieć to wspaniale. Uwielbiam takie rzeczy. Sama kiedyś myślałam o tym, ale o podyplomowych z kryminalistyki. Tylko teraz mi się plany na przyszłość odmieniły, dlatego póki co to się zaczytuję w kryminałach. To mi tylko pozostało ;)

Offline mała

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 04, 2012, 19:25:42 »
Nie taki diabeł straszny jak go malują.  :) Do wszystkiego się człowiek przyzwyczaja. Chociaż nauki naprawdę jest sporo, to weekendy, w których nigdzie nie wychodziłam mogę policzyć na palcach jednej ręki. Mam czas na starych znajomych, nowych, na mojego F. Fakt, że po prostu musiałam spasować z ambicji i raczej wszystko lecę trybem, aby zaliczyć. Są oczywiście osoby, które non stop siedzą i kują. Więc ogólnie jestem bardzo zadowolona.  :th_0girl_curtsey: Chociaż moja uczelnia to jeden z mniej przyjaznych studentom uczelni medycznych w Polsce, na której naprawdę potrafią cudaczyć, a mam porównanie wśród znajomych.

Nikogo na roku jeszcze nie wyrzucili, ale sporo osób po prostu się poddało. Podobno medycyna jest jak tramwaj- jak się wsiądzie, to już się pojedzie. Coś w tym jest, chociaż mam w grupie trzy osoby, które są już drugi raz na pierwszym roku.  :P

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 04, 2012, 19:58:33 »
sandi, a Ty co studiujesz? ;)

Wera, ja to jak pójdę na studia to Ci powiem. ;D
ps. kryminalistyka, świetnie brzmi, serio..

mała a które są te "bardziej" przyjazne studentom? :)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline mała

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 04, 2012, 20:27:16 »
Oooo dopiero zauważyłam Wera z tą kryminalistyką. Brzmi super :D Zwłaszcza, że naoglądałam się Dexterów CSI i innych seriali i jestem na takie tematy nakręcona. Fajnie skorzystać z ostatniej możliwości rozpoczęcia drugiego kierunku za darmo, zwłaszcza na takim interesującym kierunku.

Anuszia ciężko powiedzieć, na pewno Lublin, Łódź, Wrocław  :)

Z perełek WUMowych to dzisiaj były wyniki całorocznej wyjściówki z anatomii(dla osób które wciągu roku miały do tyłu jakieś kolokwium) i w regulaminie próg zaliczenia wynosi 65%, a ludzie z 80% dopiero zaliczali. Niezdalnie wyjściówki=niedopuszczenie do egzaminu, druga komisyjna wyjściówka w sierpniu, potem egzamin we wrześniu. Ot wumizm...

Offline Avant

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 04, 2012, 21:53:30 »
Ja myślę o medycynie, ale nie jestem przekonana. A podobno na te studia trzeba być zmobilizowanym i pewnym na sto procent, bo inaczej może nie starczyć determinacji... Ot, jeden z wielu "straszaków" dla kandydatów na medycynę. ;) Pociesza fakt, że jeszcze mam trochę czasu, więc mogę te wszystkie decyzje na razie odłożyć...

Mnie w zasadzie nie przeraża dużo nauki na medycynie, tylko raczej to, że sama nie wiem, czego chcę. ::)