Autor Wątek: Szkoła  (Przeczytany 94962 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
Odp: Szkoła
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 24, 2012, 13:10:27 »
Brawo ;) Witaj w gronie studentów. Póki można i póki człowiek młody powinien się uczyć, bo potem to wir pracy :) Powodzenia!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 24, 2012, 13:27:48 »
Dziękuje bardzo! Otóź to! :D
Na pracę zawsze będę miała czas, ot co! A UŚ mam 5 min od mojego mieszkania, także... :D I wolne piątki, czyli 3 dniowy weekend zawsze spoko. <3

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 24, 2012, 18:20:26 »
Jestem studentką na kierunku animacja społeczno - kulturalna :D
Dzisiaj o 8:00 były wyniki i udało mi się dostać, uff! ;)
Gratulacje!
A UŚ mam 5 min od mojego mieszkania, także... :D I wolne piątki, czyli 3 dniowy weekend zawsze spoko. <3
Skoro już stoi pod domem to trzeba skorzystać  <jupi>
Też mam wolne piątki  <serduszka>

Hey, little rich girl!

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 25, 2012, 12:00:53 »
Ale Wam dobrze, że już macie plany. Moje wątpie żeby wisiały, a tak bez sensu 50 minut jechać na wydział, skoro się nie wie :) Ale u mnie to w sumie normalka. Na pierwszy rok to pierwszego dnia zajęć jeszcze planu na necie nie było. Dobrze, że wstałam na 8, bo akurat od tej miałam zajęcia.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 25, 2012, 13:47:56 »
U mnie też doczekać się planu to sztuka ;)
U mnie na roku już się śmiejemy, że pewnie w pon o 8 każą nam za 2 godziny być na uczelni ;D widzę Skorpionica, że Twoja uczelnia jeszcze lepsza, jechać 1. dnia w ciemno ;D 

Albo taka oto rozkminka (każdy myślniczek to inna osoba)
- nie było mówione, kiedy będzie plan, prawda?
- prawda
- pewnie 1 października będzie ;d
- ahm...to lipa
- 1 października są rektorskie
- a 2 dziekańskie
- a 3 studenckie ;P
- a 4 - kacowe! ;p

Kocham mój rok ;D
Sprawę z rektorskimi/dziekańskimi głównie my zrozumiemy, bo po prostu w minionym roku godzin (głównie dziekańskich <3) to mieliśmy tyle ile inni mieli zsumowanych z ostatnich 2 czy 3 lat i po prostu to już do nas przywarło i mamy z tego zwałę ;D

Ale chciałabym już plan. I bardzo chciałabym mieć jakiś dzień wolny, choć starsze roczniki mówią, że nie mamy na co liczyć raczej...
Ale ogólnie to trochę mi przykro, że ze względu na specjalizację rozpadnie się grupa i będziemy teraz inaczej wymieszani. Ja bym chciała całe studia przelecieć w obecności tych samych osób w grupie, moja grupa była świetna, tyle śmiechu z nimi było, a teraz się porozdzielamy :( Wiadomo, że na wykładach będziemy się widywać i parę osób z mojej grupy też wybrało to, co ja, ale ja się kurcze przywiązałam do nas wszystkich jako całości.

Na drugiej uczelni za to właśnie się ukazał mój zaoczny plan i jest troszkę... beznadziejny. 6h ĆWICZEŃ od 14.30-21 jednego przedmiotu to zdecydowanie zły pomysł. Z doświadczenia wiem, że jak siedzimy tam od 7.30 to gdzieś koło 16 jest koniec naszej koncetracji i marzymy, żeby iść do domu i o ile wykłady jeszcze ujdą, bo nie trzeba się zanadto skupiać (i można czasem iść do domu :D) to ćwiczenia? Czarno to widzę ;)

Cysia - gratulacje, myślę, że dla Ciebie to bardzo fajny kierunek :)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 25, 2012, 21:38:43 »
Ja mam wolne WTORKI, nie wiedziałam, że można się nie cieszyć z dnia wolnego, ale można. :P

Cyśka, rozważałam ten kierunek przy rekrutacji. ;) Potem mi powiesz, czy coś straciłam.
Ale... pamiętasz naszą rozmowę? Że po tym nie ma absolutnie żadnych perspektyw pracy? Skąd zmiana?
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 25, 2012, 21:41:27 »
Ja już mam plan, co prawda lekko się modyfikuje, ale ogólnie jestem zadowolona :)

Wiecie co.. przeraża mnie tylko to, że nic właściwie nie wiem. Nie wiem o co chodzi z wfem, bo mam niby już od pierwszego semestru, a zapisy są elektronicznie (nie mam loginu i hasła i mieć na razie nie będę), jak z językami, przedmiotami obieralnymi..

I na dodatek mam iść na inaugurację odbierać jakiś certyfikat od rektora, a ja nie ogarniam, gdzie co i jak. Kazali mi przyjść godzinę wcześniej gdzieś tam, ale to przecież już będą zajęcia, to co, będę sobie mogła tak wyjść z nich niby? ;P
Masakra, ja chcę do liceum, żeby mnie ktoś za rączkę zaprowadził ^^ :D

Cal, czemu się nie cieszysz? ;>
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 25, 2012, 21:56:46 »
Dzienks, Sandi! :-* Też tak uważam! ;)
Ja mam wolne piątki, nanana! :D

Cal, jak się ma znajmości, to co innego. ;D Trololollo ^^
a. interesuje mnie to
b. jest to na miejscu
c. jeśli nie spóbuję, to się nie dowiem

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 26, 2012, 11:14:14 »
Cysia, gratulacje :)

Anuszia - no, jak nie masz loginu/hasła, to nie wiem, jak się masz zapisać :P Moja siostra (II rok) już się jakby zapisała na ten wf i nie wyglądało to jakoś szczególnie strasznie ;]
Jak języków nie masz od 1. semestru, to się na razie tym nie przejmuj, bo zapisy są jakoś tuż przed drugim... Jak chcesz, mogę zapytać siostrę jak u niej to było, jest w miarę na świeżo ;) Na przedmioty obieralne też przyjdzie odpowiedni czas, teraz się tym nie zajmuj ;]
A co do immatrykulacji - czyżbyś miała w Sołtanie? Czy gdzie? ;) Zapewne zarządzą wam godziny rektorskie, u nas na stronie pisali, że studenci I. roku mają w poniedziałek bodajże zajęcia do 13.00 ;)
A przypomnij jeszcze, na co się dostałaś? ;]

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 26, 2012, 12:23:22 »
Wiecie co.. przeraża mnie tylko to, że nic właściwie nie wiem. Nie wiem o co chodzi z wfem, bo mam niby już od pierwszego semestru, a zapisy są elektronicznie (nie mam loginu i hasła i mieć na razie nie będę), jak z językami, przedmiotami obieralnymi..

I na dodatek mam iść na inaugurację odbierać jakiś certyfikat od rektora, a ja nie ogarniam, gdzie co i jak. Kazali mi przyjść godzinę wcześniej gdzieś tam, ale to przecież już będą zajęcia, to co, będę sobie mogła tak wyjść z nich niby? ;P
Masakra, ja chcę do liceum, żeby mnie ktoś za rączkę zaprowadził ^^ :D

Cal, czemu się nie cieszysz? ;>

Haha, mamy podobnie :D Ja też nic nie wiem, a co gorsza, informacje które nam podają są sprzeczne.
Na stronie uczelni było napisane, że do 15.09. mamy rozwiązać testy poziomujące z języka angielskiego. Po czym 20.09. na stronie instytutu pojawiło się: I rok iberystyki: testy poziomujące nie obowiązują.
Faaajnie. xD

Też bym chciała kogoś, kto mnie poprowadzi za rączkę i powie: tak zrób, tego nie rób, tu uważaj.
Póki co mam tylko ludzi na Facebooku, niektórzy są naprawdę fajni, inni studiują drugi lub trzeci (!) kierunek, więc w miarę ogarniają co i jak, to nam podpowiadają, ale nawet oni się gubią... Masakra, jednym słowem. :P

Cal, jak się ma znajmości, to co innego. ;D Trololollo ^^

Czyżby? ;) Cóż, to powodzenia ;)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 26, 2012, 18:13:41 »
immatrykulację mam na Żeromskiego 116 w sobotę (!) o 15.30, ale mnie chodzi o inaugurację co jest w środę, bo zadzwonili do mnie z PŁ i powiedzieli, że z racji tego, że mam jakiś tam wysoki wynik w rekrutacji to otrzymam osobiście od rektora coś tam (nie pamiętam :P) i że mam przyjść godzinkę wcześniej na Skorupki i oni mi powiedzą co i jak (będą sprawdzać, czy umiem się zachować? :P) i się zastanawiam czy już będą te godziny rektorskie, czy mam sobie nie iść na zajęcia, z racji tego, że mnie wzywali tam wcześniej ;P
Matko, wymyślili coś i tylko się muszę martwić :P

dostałam się na chemię budowlaną ;)

my własnie nie mamy grupy na fejsie czy coś, także nie ma się z im nawet zastanawiać :P
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #131 dnia: Październik 06, 2012, 17:49:03 »
Jak tak sobie czytam Wasze wypowiedzi, to jestem przerażona, że już za rok będę musiała przechodzić przez to samo <olaboga>

Póki co deklaracja maturalna złożona, temat prezentacji z polskiego wybrany. Zdaję matematykę w rozszerzeniu. I podstawę z fizyki, co wszyscy traktują jako żart, więc nazywam to żarcikiem roku :D

A wątpliwości co do przyszłości coraz więcej i coraz więcej branych pod uwagę miejsc, uczelni i kierunków. Masakra.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #132 dnia: Październik 06, 2012, 17:57:51 »
Dziewczyny, miałyście już inagurację? :D
Bo ja mam dopiero w pon., tak po tygodniu pobytu na Uczelni, spoczi. ;D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #133 dnia: Październik 06, 2012, 18:03:11 »
A ja znów jak czytam to co pisze Kiki- jestem przerażona, że za rok mnie to czeka <haha> Zwłaszcza od momentu jak trafiłam do grupy z rozszerzeniem z języka angielskiego (którego na dobrą metę uczę się od tamtego roku, wcześniej przez jakiś czas chodziłam na lekcje dodatkowe) i zdałam sobie sprawę z tego, że nie zdam :D Albo umrę z przerażenia. Na jedno wyjdzie.
Chociaż większym przerażeniem napawa mnie myśl o przedmiotach dodatkowych. Kompletnie nie wiem co wybrać. Caliente mówi mi o filozofii, ponieważ mam ją w szkole, a w rekrutacji na większości uczelni liczy się- nie wiedzieć czemu- chyba x3. Ja myślę o WOSie, a takim totalnym szaleństwem byłaby podstawa z biologii, bo jeśli dobrze słyszałam to jest punktowana na psychologii. Tylko znów w szkole mam tragiczną nauczycielkę od biologii, więc tak naprawdę 90% rzeczy musiałabym nauczyć się sama...
Ale póki co nie wiem gdzie idę, na jaką uczelnię, jaki kierunek, co będę robiła w życiu...WSZYSTKO BEZ SENSU, o. Na wstępnej deklaracji im napiszę, że do dupy jest Peru. I się podpiszę.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #134 dnia: Październik 06, 2012, 18:13:31 »
Justek, dobrze mówi Cal bierz filozofię jeśli się Jej uczysz w szkole i masz Nauczycielkę z jajami! W sensie do rzeczy, no. ;)
Ja wzięłam rozszerzenie w polskiego i podstawę z WOS'u. Byłam w ścisłej klasie (miałam przez 2 lata 1 godz.), więc jak siadłam na maturze przed arkuszem, to to była największa farsa jaka chyba mnie spotkała w życiu... ;D
Polski poszedł mi dobrze i rozszerzenie jest zawsze lepiej punktowane wagowo. Także... przemyśl przede wszystkim na co chcesz iść, następnie zobacz na uczelnie czego wymagają i stwierdź "WTF?!", hahaha... POWODZENIA! :-*