Autor Wątek: Szkoła  (Przeczytany 94948 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
Odp: Szkoła
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 30, 2012, 18:11:57 »
Szkoła? Obecnie dosyć odległy mi temat, gdyż jestem świeżo po maturach, a egzamin tuż, tuż. smilie_girl_305
Ale miło wspominam te chwilę, choć było różnie.
Teraz myślę nad studiami, kursami, certyfikatami etc. Czas pokaże co będzie, w studia, po których nie będę miała "nic" nie chce się pakować, bo po co?
Jakiś dodatkowy papierek z grafiki komputerowej by się przydał, o! ;)

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 30, 2012, 19:42:39 »
Moje wyniki z ustnych to 90% z polskiego i 80% z angielskiego :)
Ładnie, brawo :bravojs0: Gratuluję ;)

u mnie była jedna ze szkoły i jedna z zewnątrz.
U mnie też tak było. U nas jeszcze dyrektor zrobił błąd i kilka osób z klasy wpisał na egzamin, gdzie w komisji siedziała nasza nauczycielka angielskiego (wszyscy się modlili, by do niej nie trafić). Jedna osoba poszła i zwróciła uwagę, że tak być nie może. Dyrektor przeniósł im egzamin.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 30, 2012, 21:04:07 »
Szkoła?! Mam już jej po dziurki w nosie! Wszystko mnie wkurza! Najbardziej to dojazd. Nie zdażyło się w tym tygoniu jeszcze, żeby autobus przyjechał na czas... Naprawdę nic mnie tak nie denerwuje jak sytuacje, w których lece na przystanek na złamanie karku, bo chcę być w domu jak najszybciej, a tutaj czekam sobie dobre 10 minut...nic...kolejne 10 minut....dalej nic.... smilie_girl_175
Zwariować można! Przychodzę do domu i nic tylko krzycze po wszystkich   :P

Marzę o wakacjach i nie wiem jak zmęcze tyle czasu  smilie_girl_238

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 30, 2012, 21:07:56 »
Macie zakończenie dopiero 29? Ojj...Sorry, musiałam  smilie_girl_299

Szkoła? Obecnie dosyć odległy mi temat, gdyż jestem świeżo po maturach, a egzamin tuż, tuż. smilie_girl_305
To mnie zainteresowałaś  ;D Jaki egzamin? Do Filmówki niedługo będą, może tam się wybierasz?  ;>

Hey, little rich girl!

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 30, 2012, 21:59:22 »
Szkoła?! Mam już jej po dziurki w nosie! Wszystko mnie wkurza! Najbardziej to dojazd. Nie zdażyło się w tym tygoniu jeszcze, żeby autobus przyjechał na czas... Naprawdę nic mnie tak nie denerwuje jak sytuacje, w których lece na przystanek na złamanie karku, bo chcę być w domu jak najszybciej, a tutaj czekam sobie dobre 10 minut...nic...kolejne 10 minut....dalej nic.... smilie_girl_175
Zwariować można! Przychodzę do domu i nic tylko krzycze po wszystkich   :P
Skąd ja to znam ;P
Dojazdy to zło, PKSy to zło! :P
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 30, 2012, 22:07:59 »
Macie zakończenie dopiero 29? Ojj...Sorry, musiałam  smilie_girl_299

To mnie zainteresowałaś  ;D Jaki egzamin? Do Filmówki niedługo będą, może tam się wybierasz?  ;>
Filmówka, hoho! W życiu! Już wystarczy mi, że Wujek tam wykłada! :P
Mam egzamin zawodowy z informatyki tj. 18 i 19 czerwiec.
I w tym kierunku chciałabym iść dalej, tzn. nie do końca zagłębiać się w informatyce, lecz grafika komputerowa, to jest to!
Praca w reklamie, czy coś, ohh marzenie! :D

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 30, 2012, 22:12:07 »
czyżby Kompaktowa to Cysia? ;)

A jak to jest z tymi egzaminami zawodowymi? Trzeba zdawać wszystkie, wybrane, są jakieś obowiązkowe? ;>
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 30, 2012, 22:19:50 »
A jak to jest z tymi egzaminami zawodowymi? Trzeba zdawać wszystkie, wybrane, są jakieś obowiązkowe? ;>
Trzeba wszystkie.
To znaczy to wygląda tak, że jeden dzień piszemy teorię, a w drugi mamy praktykę, która trwa 5 godz.! :clapping:
Chciałabym zdać informatyka (tym bardziej, że miałam specjalizację grafika&multimedia) i mieć taki papierek w ręku, to coś w kierunku, w którym chcę podążać.
Trzeba mieć nie miej niż 75% by zdać, tak więc poprzeczka jest dosyć wysoko. Trzymajcie kciuki, please! :D

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 31, 2012, 11:58:35 »
czyżby Kompaktowa to Cysia? ;)
Wcześniej nie podejrzewałam, ale spostrzegawcza jestem  smilie_girl_299

Praca w reklamie, czy coś, ohh marzenie! :D
Reklama  smilie_girl_159 Trzymam(y) kciuki  ;)

Ja jednak po trzech latach na mat infie podziękuję już za informatykę  ;D Jak to nauczyciel powiedział "Jakby ktoś was pytał, kto was uczył informatyki to nie przyznawajcie się, że ja"  ;D A ja oczywiście z koleżanką "Jak to nie? Wszystkim to będziemy mówić"  smilie_girl_299 Niech już nie narzeka, dobrze nam szło  ;D

Hey, little rich girl!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 31, 2012, 12:29:24 »
Wydało się, hoho. :D

Dziękuję, eM! smilie_girl_046
Praca w raklamie do tego w dziale grafiki komputerowej to byłoby moje marzenie, o! Robiłabym, to co lubię z wielką przyjemnością. Ahh... ;)

Znam ten ból! :P Informatyka, brzmi nieźle. Ale kiedy pomyślę o 4 latach nauki o systemach operacyjnych oraz programowaniu etc., to dziękuję bardzo! smilie_girl_349
Do teraz mam koszmary związane z c++ - funkcjami, klasami, pętali.  friede
A Ty co chciałabyś robić po mat-infie? ;D

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 31, 2012, 12:53:50 »
A Ty co chciałabyś robić po mat-infie? ;D
Iść na dziennikarstwo  :hahaha: W końcu pisałam do szkolnej gazetki i dostałam wyróżnienie w powiatowym konkursie literackim  ;D
A tak bardziej poważnie to nie chcę zapeszać, jak się gdzieś dostanę to się pochwalę  smilie_girl_253
...Coraz częściej myślę o zaocznych studiach, ale teraz z samą maturą nigdzie pracy nie dostanę  smilie_girl_349 Po studiach pewnie też nie, ale co tam  smilie_girl_120

Hey, little rich girl!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 31, 2012, 13:23:16 »
Nie śmiej się, bo też awaryjnie myślę o dziennikarstwie! :P
Ale jednak grafika jest bardziej przyszłościowa i lepiej się w tym czuję. ;)
Myślę o zrobieniu jakiegoś papierku wyłącznie a grafiki, a zawsze mogę  jeszcze coś dodatkowo zrobić.
Niestety, w moim mieście po dziennikarstwie nie mam nic, a z grafiką, czy też po reklamie gdzieś mam nadzieję się zahaczę. :D

Offline Pat Mariah

• Laurkowi
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 02, 2012, 09:08:16 »
Studia... heh... mam teraz życiowy zakręt pod tym względem. Kocham dziennikarstwo i fotografię, jak pewnie większość wie. Chcę to połączyć. Chcę zostać fotoreporterką. Kręci mnie to na maxa. Tylko teraz pytanie, co studiować? Dziennikarstwo czy fotografię?! Niby UAM najlepszy, ale nie mogę nic znaleźć dla siebie... Wiem, mam jeszcze 2 lata, ale wolałabym już wiedzieć, być pewniejsza swoich planów... Dziennikarstwo i komunikacja społeczna - spoko! Tylko ponoć samo dziennikarstwo to jest nic... Coś na foto też by się przydało. Mój wymarzony kierunek jest na UW. Ale w życiu nie uda mi się tam przenieść, o dostaniu to już nawet nie mówię....

A obecnie w szkole mam taki zapierdziel, że już ledwo daję radę. Same sprawdziany, kartkówki. Co prawda, w jednym tygodniu mam tylko 11 sprawdzianów (bo pewnie jest gdzieś więcej), gdzie dopuszczalne są 3, o kartkówkach to już w ogóle nie wspomnę, ale nie jestem do takich ilości przyzwyczajona... Nikt chyba nie jest, przynajmniej u mnie w szkole... powariowali. I weźcie za mnie trzymajcie w poniedziałek kciuki... w czwartek pisałam zaliczenie z historii (tak, miałam 1 na semestr) i może je odda w poniedziałek... MUSZĘ zaliczyć :(

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 02, 2012, 12:17:46 »
Pat., oczywiście, że będziemy trzymać kciuki!
Mnie też dowalają w szkole, ale jakoś staram się dystansować. Co będzie, to będzie. Pracowałam solidnie cały rok, więc i teraz jakoś dam radę.  ;)

Cyś, a gdzie byś chciała iść na tę grafikę? Szczerze mówiąc ja też o tym myślę, tyle tylko, że ja po liceum, no ale... Zachęciła mnie oferta w Częstochowie - AJD ;)

C++ - Chyba trochę ogarniam. Trochę! smilie_girl_101
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 02, 2012, 12:25:13 »
C++ - Chyba trochę ogarniam. Trochę! smilie_girl_101
Jak to mój kolega kiedyś zapytał nauczyciela A będziemy programować w języku CCC?  :hahaha:

Pat, chyba wiem o jaki Ci kierunek na UW chodzi  ;) I nie wiem o co się martwisz, o ile dobrze kojarzę to matura dopiero przed Tobą. Możesz zdać ją bardzo dobrze i bez problemu dostać się na wymarzony kierunek.
I kciuki w poniedziałek też będę trzymać!  ;) Historia to zło. Z wyjątkiem II wojny światowej, o której zawsze lubiłam czytać  ;)

Hey, little rich girl!