Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 84787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #270 dnia: Czerwiec 14, 2014, 21:04:13 »
Zapewne nikt nie śledzi bieżących mistrzostw. Ja w odróżnieniu od ostatniego Euro też nie oglądam wszystkich meczów, niektóre są zresztą zbyt późno ( z  naszego punktu widzenia). Jednak mecz Hiszpania - Holandia - to było niezłe widowisko. A wydawać się mogło, że na tę nowoczesną piłkę w wydaniu hiszpańskim nie ma mocnych... <szczerzy_sie>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #271 dnia: Czerwiec 15, 2014, 20:05:55 »
Śledzić może nie śledzę, ale zerkam czasem dłużej czasem krócej, słucham wiadomości ze stadionów. I wiem, że dużo się dzieje, sporo niespodzianek, dość wysoki poziom piłkarze prezentują, bo mecze nie są nudne. Hiszpania - Holandia - niespodzianka nie tyle w przegranej tych pierwszych, co w wielkości przegranej. Bramki cud, miód i orzeszki. Podobnie w szlagierze innej grupy Anglia - Włochy. Tu gole chyba jeszcze lepszej urody <brawo>

Przyjemność oglądania zakłócają te sędziowskie skandale na rozpoczęcie mundialu. To nie są małe pomyłki, to są wielkie byki ::)
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #272 dnia: Czerwiec 18, 2014, 21:41:12 »
Chile prowadzi z Hiszpanią! Jest jeszcze trochę czasu do końca meczu, może La Roja obudzi się w końcu. Jeśli nie, to ten mundial, będzie dla nich największym koszmarem.
I kto by się tego przed mistrzostwami w Brazylii spodziewał? Mistrz ostatniego mundialu wyautowany już na dzień dobry? <olaboga>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #273 dnia: Czerwiec 18, 2014, 22:14:24 »
Nie oglądam :( Daj znać później o wyniku i skomentuj proszę cały mecz. Ten mundial jest niesamowity, właśnie dlatego, że jest aż tak nieprzewidywalny. Wszyscy mówili, że na Hiszpanię nie ma mocnych  ;)

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #274 dnia: Czerwiec 18, 2014, 23:33:14 »
Może i nie ma jak gra z nią Messi, ale że Messi gra z Argentyną... No to osłabił skład. :D

Chociaż kibice twierdzą, że to klątwa Conchity Wurst. Bo jak ileś lat temu Austria wygrała Eurowizję, to były też Mistrzostwa Świata i Hiszpania odpadła w fazie grupowej.
Mało tego wtedy podobno też Real wygrał Ligę Mistrzów. :D

Widocznie historia lubi się powtarzać.   <smiech>

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #275 dnia: Czerwiec 19, 2014, 14:34:46 »
No i Hiszpania przegrała 0:2 z Chile i odpadła z turnieju, a Chile pokazało jak skutecznie sobie radzić z tiki taką, której hołdują gracze Barcelony, wystarczy bliżej kryć. Historia lubi się powtarzać - w 2002 broniący tytułu Francuzi odpadli po fazie grupowej, w 2010 Włosi, wczoraj Hiszpania. Wraz z tą porażką kończy się w hiszpańskiej piłce pewna epoka, epoka dwukrotnych mistrzów Europy i Świata.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #276 dnia: Czerwiec 24, 2014, 09:53:28 »
Czy uważacie, że taki a nie inni obecny układ w grupach (przodowanie drużyn amerykańskich) to wynik oddziaływania klimatu, przypadku, pokory czy zwyczajnie umiejętności?

Widocznie historia lubi się powtarzać.

No wiesz? Widocznie? Historia na pewno lubi się powtarzać:) (i magistra vitae est)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #277 dnia: Czerwiec 25, 2014, 17:05:35 »
Czy uważacie, że taki a nie inni obecny układ w grupach (przodowanie drużyn amerykańskich) to wynik oddziaływania klimatu, przypadku, pokory czy zwyczajnie umiejętności?
Podejrzewam, że w jakimś procencie zasługa każdej z wymienionej przez Ciebie rzeczy ;) Nie powiem, nawet bardzo mi się taki układ podoba. Pięknie grają południowoamerykańskie drużyny, z reguły jest zacięta walka od początku do końca, no może z wyjątkiem Argentyny. A że "moja" Hiszpania odpadła to trzymam kciuki za Chile, oni są w stanie wygrać cały mundial ;)

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #278 dnia: Lipiec 06, 2014, 12:40:04 »
Oglądał ktoś wczorajszy mecz Holendrów z Kostaryką?
Mecz po mimo 120 minut bez żadnej bramki a Robben po prostu nadawał tej drużynie tempa.
Kostaryka miała bardzo dobrą taktykę obronną. Aczkolwiek obserwując strzały na bramkę Keylor Navas ( Kostaryki) można powiedzieć, że doskonale bronił  ale też miał sporo szczęścia, gdyby nie ta poprzeczki to miałby spory problem z obroną tych piłek tak mi się wydaję. :)
Oczywiście karne i zasłużona wygrana Holendrów po mimo że w meczu grali słabo.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #279 dnia: Lipiec 06, 2014, 14:24:20 »
No, ja oglądałem :) Trochę mnie dziwi, że van Gaal zmienił bramkarza typowo na rzuty karne, jakby na Krula nie mógł od początku meczu postawić...

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #280 dnia: Lipiec 07, 2014, 00:12:08 »
No, ja oglądałem :) Trochę mnie dziwi, że van Gaal zmienił bramkarza typowo na rzuty karne, jakby na Krula nie mógł od początku meczu postawić...
Może wcale nie myślał, że dojdzie do rzutów karnych, pewnie jak prawie wszyscy skazał Kostarykę od razu na porażkę ;) A oni wczoraj bardzo dobrze zagrali i mało brakowało, a znaleźliby się w półfinale. Dla mnie są największym zwycięzcą turnieju ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #281 dnia: Lipiec 08, 2014, 08:49:43 »
I pomyśleć, że jeszcze 8 lat temu wygraliśmy z Kostaryką na mundialu, a dziś Kostaryka była jedną nogą w półfinale...

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #282 dnia: Lipiec 08, 2014, 09:19:51 »
Jak przez te 8 lat się zmieniło. :P

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #283 dnia: Lipiec 09, 2014, 09:25:37 »
Niemcy to potrafią strzelać.  <smiech>

7:1 ... Brazylia na kolanach. Pięknie.

Marzy mi się finał Niemcy vs Argentyna, ale pewnie ta głupia Holandia wlezie :P

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #284 dnia: Lipiec 09, 2014, 20:54:55 »
Oglądając dziś internet natrafiłem na tekst "Brazylia godnie zastąpiła Polskę w półfinale" <lol2>