Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 84812 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #240 dnia: Maj 01, 2013, 22:21:41 »
Co do Webba to ma taką awersję do polaków, że uznał gola, którego Roger na EURO zdobył ze spalonego.
No, to już duża zasługa sędziego liniowego, który spalonego się nie dopatrzył.

Ale co też Bayern wyprawia z Barceloną! <olaboga> Pogrom!

Wczoraj odpadł Real, dziś Barcelona, toż to istna katastrofa dla Hiszpanów.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #241 dnia: Maj 01, 2013, 22:25:57 »
Różnica jest taka, że Real, w odróżnieniu od Barcelony walczył. Barcelona to przypomina ostatnio zespół piłkarzy, którzy nie do końca mają pomysł na grę. Zmiana Vilanovy naprawdę nic nie da. Przyjdzie nowy trener i co zmieni? Dalej będzie budował drużynę na obecnych zawodnikach, chyba, że radykalnie odmłodzi kadrę, bo szczególnie defensywa jest stara, a Puyol to jest bliżej końca kariery i nie oszukujmy się - on pogra jeszcze sezon, góra dwa, ale najlepsze lata ma za sobą. Xavi ma czasem przebłyski, ale to nie ten piłkarz co jeszcze kilka lat temu. Villa też już swoje lata ma, więc nawet jeśli przyjdzie nowy trener to jeśli nie odmłodzi kadry to nic to nie da. Poza tym obecny futbol jest bardziej pochodną futbolu totalnego niż tego normalnego, w futbolu totalnym nie ma wyraźnego podziału na rolę, każdy jest tak samo odpowiedzialny za defensywę jak i ofensywę, obecnie raczej większość zawodników prócz bramkarza woli angażować się w ofensywę, nie wiem co jest tego przyczyną...

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #242 dnia: Maj 01, 2013, 23:24:24 »
Stało się. Jednak będzie finał niemiecki. Wierzyłam cały czas, ale to był po prostu pogrom... W drugiej połowie aż żal było na to patrzeć. Moim zdaniem Tito nie wpuszczając Messiego pokazał, że w ogóle nie wierzy w awans... Szkoda, że przygoda Barcy z tegoroczną LM skończyła się w takim stylu. :( Gdyby strzelili chociaż jednego honorowego gola wyglądałoby to inaczej. Zawsze lepiej słyszy się 1-3 niż 0-3, ale cóż... Nie udało się teraz, uda się następnym razem ;)

bo szczególnie defensywa jest stara,
Pique ma 26 lat, Bartra 22, Alba 24, Montoya 22, Adriano 29, Mascherano 29, Alves 30, a powyżej trzydziestu mają jedynie Abidal i wspomniany przez Ciebie Puyol. Do tego dochodzą jeszcze mogący grać na środku obrony Busquets, który ma 25 lat oraz dwudziestosześcioletni Song. Rzeczywiście, defensywa jest naprawę stara. ::)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #243 dnia: Maj 02, 2013, 08:54:58 »
Ajaj widać w co FIFA wprawia człowieka :) W każdym razie i tak ci zawodnicy wymienieni są zawodnikami dość ofensywnie usposobionymi (Alves, Adriano, Alba). W każdym razie w dwumeczu wynik 0:7 stawia w złym świetle całą defensywę Barcelony, podczas gdy np. defensywa Realu w dwumeczu z BVB straciła 4 gole strzelając łącznie 3.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #244 dnia: Maj 02, 2013, 10:58:24 »
Moim zdaniem Tito nie wpuszczając Messiego pokazał, że w ogóle nie wierzy w awans...
Też tak myślę.
Poza tym Bartra to nie był najlepszy wybór.
Najbardziej żal mi Pique. Tak się starał od pierwszych minut, uratował tyłki Barcelonie, a tutaj samobój... o mały włos się nie rozpłakałam jak zobaczyłam jego minę po tej feralnej akcji.
Villi też mi szkoda. Starał się, ale każda jego akcja prędzej czy później kończyła się niepowodzeniem. A był tak blisko strzelenia honorowego gola, ale słupek. ;/
Cóż, dalej wierzę w Barcelonę. Teraz mają sporo do przeanalizowania. To na pewno nie koniec Barcy, zobaczycie. :P
Nie zapominajmy o Primera Division ;)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #245 dnia: Maj 02, 2013, 11:10:18 »
Smutno było po meczu Realu, zwłaszcza że tak niewiele zabrakło, ale jednak 4:3 a 7:0... no cóż, powiem tak: wczorajszy mecz pocieszył mnie po wtorkowych smutkach ;D
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #246 dnia: Maj 02, 2013, 22:25:36 »
Poza tym Bartra to nie był najlepszy wybór.
Tak jak w pierwszym meczu na ŚO mógł zagrać Busquets, a w jego miejscu Song, który swoją drogą gra bardzo dobrze i nie rozumiem dlaczego niektórzy twierdzą, że jest on nieudanym transferem, tak jakby to miało w drugim wyglądać? Puyol, Mascherano i Sergio kontuzjowani. Alba nie grał przez własną głupotę, a Abidal raczej nie wytrzymałby tempa takiego meczu. Co innego niż wystawienie Bartry miał zrobić Tito? Wyjść trójką w obronie? Wtedy byłby jeszcze większy pogrom... A to że Marc zagrał jak zagrał nie jest jego winą. Jak niby miał zagrać ktoś, kto praktycznie w ogóle nie ogrywa się w meczach z "ogórkami" i nagle musi grać w półfinale LM? No właśnie. On może i nie zagrał najlepiej, ale aż tak źle nie było. Nie jak na kogoś, kto nagle rzucony jest na głęboką wodę i to na dodatek w meczu z genialnym w tym sezonie Bayernem.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #247 dnia: Maj 03, 2013, 11:01:04 »
Mógł wpuścić Abidala od początku, ewentualnie zmienić go w drugiej połowie, ale Tito chyba nie wierzył w Barce i zrobił jak zrobił. Trudno, przegrane też się zdarzają, to nie koniec świata. Pewnie teraz wielu 'kibiców' Barcelony zmieni barwy, ale Ci prawdziwi zostaną i nadal będą wspierać, a to na pewno zawodnikom da motywację do spięcia tyłków i pokazania, że to Barca rządzi! :D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #248 dnia: Maj 18, 2013, 00:09:48 »
Ktoś mi powie co to był za cyrk na Estadio Santiago Bernabeu dzisiaj?
Tak się ładnie zapowiadało, a takim syfem się skończyło ::) Jestem zdegustowana.

12 żółtych kartek, Ronaldo z czerwoną, kopiący przeciwnika w nos, bramkarz Atletico z rozbitą głową, bo ktoś rzucił w niego z trybun, bójka pomiędzy ławkami rezerwowych, Mou biegający po boisku... NIE MAM PYTAŃ. ::)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #249 dnia: Maj 26, 2013, 01:52:12 »
Bayern Monachium zwycięzcą tegorocznej Ligi Mistrzów, co mnie ani trochę nie cieszy. Teraz zacznie się gadanie, jaki to Bayern wspaniały nie jest, jak to cudownie grał... A dla mnie oni nie wygrali aż tak zasłużenie, przecież i fart i pomoc sędziów zrobiły swoje. Ale cóż, stało się. Teraz pozostaje tylko czekać na następną edycję LM i mieć nadzieję, że wygra "mój" zespół :D

I pomyśleć, że na początku prawie nikt nie dawał im szansy na wyjście z grupy... A tu proszę, finał! Oczywiście ogromne gratulacje dla BVB! ;) Nawet pomimo tego, że niedawno pisałam, że za nimi nie przepadam, kibicowałam im podczas finału całym sercem ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #250 dnia: Maj 26, 2013, 08:25:28 »
Akurat sędziowie to dużo pomagają Barcy i Realowi...wszak Starka zawiesili tylko dlatego bo skargę złożyła Barcelona...

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #251 dnia: Maj 30, 2013, 20:22:58 »
Zmiany w Barcelonie nie bardzo mi się podobają. Valdes i Abidal odchodzą, Villa najprawdopodobniej też, Fabregasem interesuje się Man Utd... Nie dobrze. Najbardziej martwi mnie możliwe odejście Davida. Ten sezon nie był zbyt udany, nie dziwi mnie to, ale starał się i wierzę, że jeżeli zostanie da radę i pokarze na co go stać. Barca bez niego nie będzie dla mnie tą samą Barcą. :( witamy za to Neymara. Świetny piłkarz, ale mam pewne obawy czy poradzi sobie w Europie. Będę za niego trzymać kciuki :)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #252 dnia: Maj 30, 2013, 21:05:14 »
A co myślicie o tym, że Jerzy Dudek zagra w meczu towarzyskim z Liechtensteinem?

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #253 dnia: Maj 30, 2013, 23:07:43 »
Najbardziej martwi mnie możliwe odejście Davida. Ten sezon nie był zbyt udany, nie dziwi mnie to, ale starał się i wierzę, że jeżeli zostanie da radę i pokarze na co go stać. Barca bez niego nie będzie dla mnie tą samą Barcą. :(
Dla mnie również Barca bez Villi będzie inną Barcą, ale szczerze mówiąc, David zrobi dobrze jeśli odejdzie. Ostatnio ma słabą formę, najmłodszy też już nie jest i przyszedł Neymar, co oznacza, że w FCB miejsca w składzie raczej nie ma zapewnionego. A akurat taki piłkarz jak on nie powinien marnować się na ławce, skoro to i tak ostatnie lata jego kariery. W innym klubie na pewno  będzie grał regularniej niż w Barcy, więc jak już mówiłam, zrobi dobrze jeśli odejdzie. ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #254 dnia: Maj 31, 2013, 14:08:51 »
Zrobi dobrze, bo widać było, że Villanova nie darzy go zaufaniem. David to świetny zawodnik i, oczywiście zgodzę się, że ławka rezerwowych to nie jest dla niego odpowiednie miejsce. Tito powinien dać mu szansę dojść do formy, no ale niestety... Mam tylko nadzieję, że będziemy mogli oglądać Davida w LM :)