Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 84833 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #225 dnia: Kwiecień 24, 2013, 14:23:18 »
Doniu, że niby Barcelona ma pokonać Real w finale, co? Będzie ciężko sprzed telewizorów ;)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #226 dnia: Kwiecień 24, 2013, 14:46:19 »
Kto powiedziałł, że Real będzie w finale? :P

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #227 dnia: Kwiecień 24, 2013, 16:05:56 »
Donia powiedziała, że chciałaby zobaczyć jak w finale Barca pokonuje Real.

w finale lepiej wygrać przeciwko Realowi. :D

Na co ja odpowiadam, że ciężko będzie Barcelonie pokonać kogokolwiek sprzed telewizorów w Katalonii. :P
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #228 dnia: Kwiecień 24, 2013, 17:17:11 »
Rozumiem, że kibiców Barcelony bardzo boli, że ich ulubiona drużyna dostała srogie lanie 4:0 (choć ci sami się podniecali jak Barcelona gromiła po 7:1, 5:0 itd) ale bądźcie realistami - szanse na awans Barcelona grą ma niewielkie, prędzej liczcie, że sędziowie jej pomogą na Camp Nou jak to często robili (chociażby ubiegły sezon mecz 1/4 z Milanem, mecz 1/2 z Chelsea...), a Stark został nawet zawieszony bo skargę wniosła wielka Barcelona....Poza tym nie szukałbym winy całej w Vilanowie, przede wszystkim w tym, że coraz więcej zawodników się starzeje. Puyol ma już 35 lat i od ubiegłego roku więcej leczy kontuzje niż gra, Xavi ma 33 lata. Poza tym tym co jest bolączką w Barcelonie to nie atak czy środek pola ale brak szybkich obrońców, a nawet jeśli tacy są jak Dani Alves to i tak zamiast na obronie wolą skupiać się na ataku...Także możecie liczyć, że sedzia w rewanżu na Camp Nou da z dwie lub trzy czerwone kartki i podaruje cztery karne z kapelusza, to może wtedy Barcelona wygra - przy pomocy sędziego, a nie własnej gry.
Co do meczu BVB - Real...bardziej wyrównany pojedynek, zwłaszcza, że obie drużyny mają podobną sytuację ligową - zostaną raczej wicemistrzami, przy czym BVB ma jedną przewagę nad Realem: nie gra w lokalnych rozgrywkach pucharowych, więc gracze nie są aż tak zmęczeni. Chociaż Realowi wystarczy tylko oddać piłkę by sobie grał w ataku pozycyjnym, zamurować swoją bramkę i wtedy królewscy już mają poważne kłopoty...Choć nie powiem chciałbym awansu BVB bo nie pamiętam czasów kiedy trójka polskich piłkarzy decydowała o sile ofensywnej jakiegoś zachodniego klubu. Także mam nadzieję, że to nie będzie tak jednostronne spotkanie jak to Bayern-Barcelona.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #229 dnia: Kwiecień 24, 2013, 17:39:50 »
Vilanova nie jest dobrym trenerem dla Barcy. Rozumiem, że zmagał się z chorobą i łatwo nie było, ale z meczu na mecz jest coraz gorzej... I dlaczego on nie wpuszcza Davida Villi??  Przecież jest świetnym zawodnikiem, wrócił po kontuzji, ale daje radę, a większość siedzi na ławce.. <zniecierpliwiony>
Ja po drugiej bramce Bayernu wpuściłabym Abidala za Bartrę, bo jednak Abidal to Abidal i wyglądałoby to inaczej, niż z chłopakiem, który nie ogrywa się nawet z "ogórkami", a nagle MUSI grać w półfinale Ligi Mistrzów, albo chociaż przesunęła Busquetsa na stopera, a zdjęła wspomnianego już Bartę... Poza tym, gdyby Tito wpusicił Fabregasa i Thiago, jestem pewna, że wynik wyglądałby inaczej. I oczywiście Villa powinien pojawić się wiele wcześniej, a nie w bodajże 84 minucie...

Swoją drogą, czy tylko ja odniosłam wrażenie, że Vilanova wygląda jakby go nie obchodziło to, co się dzieje na boisku? Skoro jest po chorobie i nie czuje się na siłach by prowadzić taki zespół jak FCB, bo tak to właśnie wygląda, to dlaczego nie odejdzie? Zdrowie jest przecież najważniejsze...

Donia powiedziała, że chciałaby zobaczyć jak w finale Barca pokonuje Real.
Bo chciałbym to zobaczyć. Ale pomimo tego, że wierzę do końca, wiem, że o grę w finale będzie strasznie ciężko. Zarówno dla jednej, jak i drugiej drużyny, chociaż dla Barcelony będzie oczywiście sto razy ciężej.

Rozumiem, że kibiców Barcelony bardzo boli, że ich ulubiona drużyna dostała srogie lanie 4:0 (choć ci sami się podniecali jak Barcelona gromiła po 7:1, 5:0 itd) ale bądźcie realistami - szanse na awans Barcelona grą ma niewielkie, prędzej liczcie, że sędziowie jej pomogą na Camp Nou jak to często robili (chociażby ubiegły sezon mecz 1/4 z Milanem, mecz 1/2 z Chelsea...), a Stark został nawet zawieszony bo skargę wniosła wielka Barcelona.... [...] Także możecie liczyć, że sedzia w rewanżu na Camp Nou da z dwie lub trzy czerwone kartki i podaruje cztery karne z kapelusza, to może wtedy Barcelona wygra - przy pomocy sędziego, a nie własnej gry.
Tylko cztery karne? E tam, sędzia da nawet osiem karnych, bo cztery to za mało :hahaha: Takich bzdur, jak te, które napisałeś, nie czytałam od dawna. :D

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #230 dnia: Kwiecień 24, 2013, 20:39:03 »
To miała być zwykła ironia, w internecie tego nie idzie okazać. Poważnie proszę traktować wpis ad Vilanovy, wieku piłkarzy i BVB.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #231 dnia: Kwiecień 24, 2013, 23:46:59 »
WOW! 4 bramki Lewego w półfinale LM i na dodatek strzelone Realowi! Nie wiem, jak mogłam nie wierzyć w klasę Roberta. Po tym meczu stwierdzam, że jest obecnie jednym z najlepszych napastników na świecie. Dzisiaj zagrał naprawdę wyśmienicie.

Poza tym to szkoda ogromnego błędu Hummels'a, bo to właśnie wtedy Real strzelił bramkę. I właśnie przez ten głupi błąd Real jest w lepszej sytuacji niż Barca. Im potrzeba "tylko" 3:0 żeby awansować, a Blaugranie 5:0... Chociaż jeśli Borussia zagra tak jak dzisiaj to nie ma szans, żeby w rewanżu nic nie strzelili, także... ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #232 dnia: Kwiecień 26, 2013, 10:13:50 »
4 bramki Lewego robią wrażenie, to na pewno. Zasłużył chłopak na duże słowa uznania! 4 bramki Realowi w takim meczu.... wow.

Nawet jak Real nie da rady tego odrobić i Borussia przejdzie dalej no to trudno, będę kibicować im wtedy z całych sił w finale. W końcu fajnie by było, gdyby Polacy przynieśli nam powody do dumy chociaż na szczeblu klubowym i zresztą życzę chłopakom jak najlepiej ;)

W ogóle kocham memy po środowym meczu... a już szczególnie ten

;D ;D ;D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #233 dnia: Kwiecień 30, 2013, 23:12:49 »
No kurde, gdyby obudzili się troszkę wcześniej... albo strzelili jakiegoś gola w pierwszej połowie, gdzie była okazja... A nie zacząć grać od 80 minuty :( Ale i tak ta końcówka mnie zabiła, ten gol Ramosa wzniósł mnie na takie wyżyny mojej kibicowskiej nadziei, że myślałam, że nie wysiedze z nerwów i modlenia się o ten 3 gol. Ale się nie udało, smuuutno.

No i gratulacje dla Borussi! W finale trzymam za nich kciuki.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #234 dnia: Kwiecień 30, 2013, 23:31:04 »
Ja zbyt wielką fanką Borussi nie jestem, ot po prostu od pewnego czasu ich polubiłam, ale dzisiaj serce tak mi z nerwów waliło, po tych dwóch bramkach w szczególności :D Aż się boję tego, co będzie jutro, w końcu Barcelona gra, także moje emocje będą sięgały zenitu :D

Ogólnie mecz ciekawy, chociaż oczywiście rozkręcił się przy stanie 2:0. Real rzeczywiście zaczął grać za późno, ale przecież gdyby się naprawdę spięli to by i trzecią bramkę strzelili. W futbolu nie ma rzeczy niemożliwych... Ale cieszy mnie to, że Borussia przeszła. Pomimo tego, że niedawno pisałam, że ich nie lubię. Ja bardzo szybko zmieniam zdanie ;D

A jutro oczywiście jestem za Barceloną.  Będzie ciężko, ale ja wierzę. Wierzę, wierzyłam i będę wierzyła do ostatniego gwizdka, bo to jest przecież FC Barcelona, najlepsza drużyna ostatnich lat! ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #235 dnia: Kwiecień 30, 2013, 23:41:46 »
Real rzeczywiście zaczął grać za późno, ale przecież gdyby się naprawdę spięli to by i trzecią bramkę strzelili. W futbolu nie ma rzeczy niemożliwych...
Nie no, pewnie, że to było jeszcze do odrobienia ;) dlatego właśnie serce waliło mi jak oszalałe i próbowałam siłą woli skierować piłkę w pole karne Borussi i modlić się, żeby ten gol padł. A po głowie cały czas mi chodziło "no eej, skoro Borussia mogła wbić 2 gole w 2 minuty to my możemy wbić 1 gola w 4 minuty!" No ale ten... nie tym razem :(

Co do Barcelony - niby jest to możliwe, ale szczerze mówiąc nie wierzę, że uda jej się wbić 5 goli i to jeszcze bez żadnego gola ze strony Bayernu ;) To naprawdę już musiałby być cud. Jeśli Barcelonie się uda to czapki z głów.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #236 dnia: Kwiecień 30, 2013, 23:59:26 »
Nie przepadam za Ramosem, głównie przez jego zachowania na boisku (chociaż Pepe to on nie dorównuje :-D), ale widząc TO zrobiło mi się smutno... Nawet pomimo tego, że za nim nie przepadam... Naprawdę.

Co do Barcelony - niby jest to możliwe, ale szczerze mówiąc nie wierzę, że uda jej się wbić 5 goli i to jeszcze bez żadnego gola ze strony Bayernu ;) To naprawdę już musiałby być cud. Jeśli Barcelonie się uda to czapki z głów.
Z wbiciem pięciu goli mogłoby nie być problemu, wystarczyłoby, że Barcelona zagrałaby tak jak z Milanem, a Bayern tak jak z Arsenalem u siebie. O wiele gorzej będzie z niestraceniem żadnego gola, bo akurat defensywa Barcy w tym sezonie nie spisuje się zbyt dobrze...

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #237 dnia: Maj 01, 2013, 12:52:14 »
Weeź, oglądałam wczoraj te wszystkie zdjęcia i jak zwykle w takich sytuacjach chciałam wejść w monitor i też go przytulić :(

No właśnie mówię, wbić swoje gole to jedno, ale nie dopuścić do utraty gola to drugie ;)

Teraz jeszcze myślę o Mou, bo zaczęły się plotki po jego wypowiedziach, że odejdzie do Anglii. Jestem ciekawa co zadecyduje... czy zostanie czy naprawdę odejdzie.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #238 dnia: Maj 01, 2013, 17:24:32 »
No kurde, gdyby obudzili się troszkę wcześniej... albo strzelili jakiegoś gola w pierwszej połowie, gdzie była okazja... A nie zacząć grać od 80 minuty :( Ale i tak ta końcówka mnie zabiła, ten gol Ramosa wzniósł mnie na takie wyżyny mojej kibicowskiej nadziei, że myślałam, że nie wysiedze z nerwów i modlenia się o ten 3 gol. Ale się nie udało, smuuutno.

Tego gola nie powinno być, a przynajmniej zdobytego przez Ramosa. Bo Ramosa już nie powinno być na boisku. Za to co wyczyniał z Lewandowskim już dawno powinien dostać dwie żółte kartki. Ja rozumiem, że współczesna piłka nożna może się opierać na ostrej grze, ale nie na chamstwie. Jeśli Ramos chce zadawać ciosy to niech zmieni dyscyplinę. Może do MMA?
Widać, że Webb ma naprawdę awersję do Polaków <szczerzy_sie>
No i Ramos powinien za tego gola podziękować... Lewandowskiemu (może to uczynił po meczu, gdy tak całusy sobie rozdawali <szczerzy_sie>), bo przez całe spotkanie nie mógł się skupić na grze (a wiemy już czym się zajmował ::)). Dopiero, gdy Polak zszedł z boiska Ramos odetchnął i zrobił to co zrobił.
Tak to królewski Real bał się małego Polaczka <smiech>
Doliczenie aż 10 minut do gry podstawowej to gruuuuba przesada. Pan sędzia-przyjemniaczek miał nadzieję na jeszcze jednego gola dla Realu?
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #239 dnia: Maj 01, 2013, 19:43:12 »
Co do Webba to ma taką awersję do polaków, że uznał gola, którego Roger na EURO zdobył ze spalonego.