Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 84903 razy)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #135 dnia: Październik 07, 2012, 22:52:04 »
A mnie się mecz podobał, chociaż oczywistym jest, że liczyłam na wygraną Realu. Żałuję zmarnowanej sytuacji Benzemy i tego błędu Pepe, przez który straciliśmy bramkę... Ale jak mówicie, z drugiej strony powinien być karny, więc nie ma co za dużo gdybać tylko walczyć dalej i liczyć na potknięcie przeciwnika, żeby te 8 punkcików zmalało w końcu... ;)

Ale przy tym podyktowanym wolnym już tak pod skórą czułam, że mi się to nie podoba... i za chwilę bramka Messiego. Nie lubię :P

Alden - aaaaa, co ty mówisz :( to fatalnie! Kuba, musiałeś teraz? :(
A co dokładnie mu się stało?

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Październik 07, 2012, 23:08:27 »
No właśnie - gdyby. Gdyby sędzia podyktował karnego, a Messi go strzelił mecz również mógłby wyglądać inaczej... Takie "gdybanie" nie ma, według mnie, sensu ;)

Ale... sama zaczęłaś przecież :D
Ups... Rzeczywiście :D W takim razie zwracam honor! ;)

Benzema może marnuje niektóre szanse, ale inne świetnie wykorzystuje. Ostatnie mecze to głównie zwycięstwa spowodowane grą Ronaldo i właśnie jego. Z Ajaxem choćby, 3 gole CR7 i jeden Karima.
Ale dla mnie porażką jest Higuain. Naprawdę, czasem mam wrażenie, że on sabotuje Real :o Potrafi spieprzyć każdą akcję, a Jose z upodobaniem zmienia Benzemę właśnie na niego. Już faktycznie lepiej ten Lewandowski by się spisał.
Co prawda meczów Realu nie oglądam aż tak często i dokładnie jak Barcelony, ale wydaje mi się, że w madryckim klubie jest słabo z ofensywą, a dokładniej z linią napadu. Okej, niby Benzema i Higuain są bardzo dobrymi napastnikami, przynajmniej wielu ludzi tak uważa, ale co oglądam mecz i ich widzę to albo psują stuprocentowe sytuacje, albo źle podają...Gdyby nie CR to z napadem Realu mogłoby być nie za dobrze :P Chyba naprawdę Lewandowski, którego fenomenu zbyt nie rozumiem, mógłby się tam lepiej spisywać. ;)

sandi, bodajże coś ze stawem stawem skokowym... Szkoda, wielka szkoda, że akurat teraz, bo spotkanie z Anglią do łatwych nie należy...

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #137 dnia: Październik 07, 2012, 23:10:06 »
Kuba Błaszczykowski w bundeslidze w meczu z Hannoverem 96 doznał kontuzji i raczej nie zagra z Anglią. To spora strata dla reprezentacji :(

Czytałam na eurosporcie że nie zagra minimum 4 tygodnie... :-\

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Październik 16, 2012, 20:55:00 »
Co to za głupi przepis, który mówi, że jak trening odbywał się przy otwartym dachu to mecz musi się odbyć w tych samych warunkach?  ::)

Parę godzin temu nie padało, a przynajmniej nie tak, żeby zalać całą murawę. A teraz tylko same problemy z tym... To jest śmieszne, że jest dach, ale trzeba jakiegoś pozwolenia, żeby go zamknąć, mimo że taka czynność wydaje się jakby oczywista przy takich warunkach. Nie rozumiem, czy to taka wielka różnica czy dach jest zamknięty czy otwarty?

Żeby z takiej pierdoły zrobił się taki problem, to jest absurdalne przecież  :P

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Październik 16, 2012, 21:02:04 »
Ale mecz się odbędzie?
Zastanawiałam się czy nie obejrzeć, ale chyba jednak sobie daruję, zbyt nerwowa i tak jestem. Po prostu aż się boję na to patrzeć, choć po cichu liczę na cud...

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #140 dnia: Październik 16, 2012, 21:16:08 »
Cały czas nie wiadomo... Na teraz jest werdykt, że nie gramy, ale o 21.45 będzie kolejna inspekcja murawy. Normalnie komedia z tym dachem :P

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #141 dnia: Październik 16, 2012, 21:35:41 »
Angoli strach obleciał. Każdy kto interesuje się ligą angielską i ogląda ich mecze wie, że tam nieraz mocniej pada. Tylko tam są inaczej stadiony przygotowane do tego...drugą komedią jest dla mnie to, że jak graliśmy w upale z Grecją dach był zamknięty. To jakaś kpina i ktoś powinien za to beknąć.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Październik 16, 2012, 21:54:44 »
drugą komedią jest dla mnie to, że jak graliśmy w upale z Grecją dach był zamknięty. To jakaś kpina i ktoś powinien za to beknąć.
To druga sprawa. No komedia, po prostu komedia.

https://www.facebook.com/pages/Zacznijmy-u%C5%BCywa%C4%87-dachu-zgodnie-z-warunkami-atmosferycznymi/237368476389924
I tyle w tej sprawie ;D

Oficjalna decyzja jeszcze niepodjęta, ale nie wiem nad czym oni się zastanawiają... Przecież wiadomo, że nie da się grać w takich warunkach. I teraz od nowa ustalanie terminu, wszelkich formalności, zwracanie pieniędzy kibicom i kupa innych spraw.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #143 dnia: Październik 16, 2012, 22:01:14 »
Angoli strach obleciał!! Powinien być walkower dla Polski, skoro im się nie chce grać bo mają ciupe za dużo wody. Gerrard a na tym Twoim Anfield to ile wody nieraz jest...A Piechniczek zamiast brać kase do kieszeni i dłubać w nosie na narodowym poszedłby do UEFA i pogadał...ale nie on i Lato jak te dwa ananasy siedzą

Tyle:

http://sport.interia.pl/reprezentacja-polski/news-deszcz-spowodowal-odwolanie-meczu-polska-anglia,nId,642462

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #144 dnia: Październik 16, 2012, 22:15:10 »
Mecz jutro o 17. Niech będzie, lepsze to niż 12 w południe. Połowa by nie dotarła/nie miała jak obejrzeć....
Może teraz zamkną dach  8) A do jutra jakoś ogarną murawę.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #145 dnia: Październik 16, 2012, 22:18:11 »
Za jaja powiesić zarządce stadionu i delegatów UEFA bo to oni są temu wszystkiemu winni.

Tomaszewski miał rację - polską piłką należy się brzydzić. UEFA powinna wysokie odszkodowania klubom zawodników zapłacić, wtedy by delegaciki w krawatach inaczej gadały.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #146 dnia: Październik 16, 2012, 22:43:22 »
To jest kolejna kompromitacja naszego kraju, ale znając polskie realia żadnych winnych się nie znajdzie, bo u nas nikt nie ponosi za nic odpowiedzialności, tylko działa się na zasadzie, to nie my, to oni.
A propos, zarządcą stadionu jest Narodowe Centrum Sportu sp z o.o, która działa na rzecz i w imieniu Skarbu Państwa reprezentowanego przez Ministerstwo Sportu i Turystyki...
Pytań jest wiele, ale jedno mnie nurtuje, kto podjął decyzję o wymianie murawy po EURO, na taką bez drenażu. Mamy stadion z dachem, który jest zasuwany latem, cztery razy wymieniana jest murawa, w wersji ostatecznej na taką bez żadnego drenażu, przecież podczas piątkowego meczu z RPA, gołym okiem widać było nawet w relacji tv, że boisko jest już w fatalnym stanie. Chore jest to wszystko.
A najbardziej żal kibiców, którzy nie dość, że ponieśli duże koszty, stracili czas i w większości nie będą mogli obejrzeć tego meczu, wątpię żeby zwrócono im jakiekolwiek pieniądze.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #147 dnia: Październik 16, 2012, 22:50:48 »
I właśnie to jest najprostszy sposób na bankructwo stadionu - jak kibicom nie zwrócą pieniędzy to więcej nie przyjdą, więc do budżetu nie wpłyną żadne pieniądze. Osobiście tego życzę tej hołocie. Ale w końcu jesteśmy cudowną zieloną wyspą... :))

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #148 dnia: Październik 17, 2012, 08:02:01 »
Boże, Boże, Boże co za wstyd na całą Europę, jak nie na świat...
Jak można było w ogóle do czegoś takiego dopuścić?
Deszcz lał cały czas, czy nikt nie pomyślał, że nawet jak przestanie padać, to murawa nie wyschnie? To nie jest lato gdzie słońce praży i w godzinę robi się sucho...
Ktoś powinien za to porządnie zapłacić!
I nie wierzę, że dachu nie można było zamknąć. Co to za tłumaczenia - "bo deszcz pada, a to takie delikatne jest, może się coś uszkodzić".
To po kiego grzyba w ogóle robią coś takiego? Należało dach zamknąć, przyciągnąć jakieś wielkie dmuchawy i to wszystko wysuszyć. Ale nie - lepiej było się snuć po murawie, co chwilę kopać piłkę, która się prawie nie odbijała od boiska i poza tym NIC nie robić.
Tak to właśnie jest w naszym kraju... Jak przychodzi co do czego, to nikt, nic nie robi!
Wstyd!
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #149 dnia: Październik 17, 2012, 10:40:25 »
Chce się rzec - TYPOWO POLSKIE...
Jak zwykle w podobnych wypadkach najbardziej po dupie dostali kibice, którzy nierzadko dojechali z krańców Polski żeby tylko ten mecz zobaczyć. Ale kogo oni obchodzą....? Kibic jest po to aby zapłacić za bilet i "gitara", dalej niech sobie robi co chce.
A wszyscy odpowiedzialni za to - PZPN, organizatorzy meczu, władze miasta, pani Ministra J. Mucha - arbitralnie i jednogłośnie stwierdzą "Nie doszło do naruszenia prawa i obowiązujących przepisów." - i pewnie porozdają sobie nagrody za "sprawną organizację". Znowu wstyd, znowu daliśmy dupy.... Ile to jeszcze razy będzie?
Najpierw z wielką pompą buduje się ten stadion, wkłada w to wielkie pieniądze, wszem i wobec trąbi się o "nowoczesnych rozwiązaniach" wreszcie panu odpowiedzialnemu za to daje się kilkumilionową premię - a potem "dachu się nie da zamknąć bo jest za duży deszcz, nie pozwalają na to rozwiązania konstrukcyjne". Ironii dodaje fakt, że dmuchawy osuszające boisko da się włączyć TYLKO przy zamkniętym dachu. Bareja i Monty Python w jednym!
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"