Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 84905 razy)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 20, 2012, 13:41:59 »
Wczorajszy mecz ładny. ;D
Nie oglądałam od początku, ale druga połowa wyrównana. Kibicowałam Chelsea, ale remis też dobry. :P
Nie wiem dlaczego, ale moje uszy zupełnie ignorowały komentatorów.. ::)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 26, 2012, 22:23:10 »
Real Madryt wygrał dzisiaj mecz o puchar Santiago Bernabeu. Nie mogłam nigdzie znaleźć transmisji i teraz cholernie ubolewam, bowiem wygrali z Millonarios F.C. - zgadnijcie ile? UWAGA! 8:0 ;D
Wyobrażam sobie te akcje! ;D
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 26, 2012, 23:16:29 »
E tam. Akcje akcjami, ale jaki ten mecz musiał być nudny i jednostronny to się w głowie nie mieści... Nie wierzę, że jakieś Millonarios F.C. walczyło z Realem i starało się chociaż troszkę grać, a nie tylko stać jak słupki na treningu. ;)
Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że taki klub istnieje, zapewne tak jak wiele innych osób ;)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 26, 2012, 23:42:50 »
Też nie miałam pojęcia i oczywiście, taki wynik meczu nie świadczy dobrze o tym klubie, co nie zmienia faktu, że nie sądzę, żeby - jak mówisz - stali jak słupki. Chętnie bym to, mimo wszystko, zobaczyła.
W ogóle oglądam teraz zdjęcia z tego meczu i widzę, że Ronaldo nie grał... dziwne.

Gole strzelili Kaka (3), Callejon (2), Morata (2) i Benzema.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 26, 2012, 23:57:30 »
Z reguły właśnie takie kluby stoją jak słupki przez prawie cały mecz, jak przychodzi im grać z potęgami typu Real, Barca itp. w meczach towarzyskich. Oglądałam we wakacje sparing Barcy z bodajże Raja Athletic Club, FCB wygrało również 8-0, ale mecz był strasznie nudny. Raja  nawet nie wychodziło z własnej połowy ;)
Może ten dzisiejszy(?) mecz Realu wyglądał inaczej, ale nie chce mi się wierzyć, jeśli mam być szczera. ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 27, 2012, 09:14:51 »
Wiadomym jest przecież, że jeśli Real czy Barcelona wbijają komuś 8 bramek to nie jest to jakiś tam mocny klub; wyjątki się zdarzają jak 7:1 z Bayerem czy 7:0 Bayern-FC Basel. Osobiście nie lubię meczy jednostronnych;) Podobają mi się takie jakie Real rozegrał z Barceloną w superpucharze Hiszpanii:)

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #126 dnia: Październik 06, 2012, 22:13:49 »
Wiadomym jest przecież, że jeśli Real czy Barcelona wbijają komuś 8 bramek to nie jest to jakiś tam mocny klub; wyjątki się zdarzają jak 7:1 z Bayerem czy 7:0 Bayern-FC Basel. Osobiście nie lubię meczy jednostronnych;) Podobają mi się takie jakie Real rozegrał z Barceloną w superpucharze Hiszpanii:)

Czyli jutro może być powtórka pięknego meczu w El Clasico :D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #127 dnia: Październik 06, 2012, 22:44:09 »

Czyli jutro może być powtórka pięknego meczu w El Clasico :D
Którego, bo pięknych widziałam kilka? :D

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #128 dnia: Październik 06, 2012, 23:23:08 »
Którego, bo pięknych widziałam kilka? :D

Kiedy Real walczył z Barcą o superpuchar Hiszpanii:)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #129 dnia: Październik 07, 2012, 22:05:16 »
No i jak wrażenia po Gran Derbi? Ja jestem trochę zawiedziona remisem, wolałabym zwycięstwo dla Realu, ale obiektywnie patrząc Barca grała lepiej. Poza tym, karny się im należał, Pepe ewidentnie faulował w polu karnym :/
Za to szacun dla Ronaldo za kontynuowanie meczu mimo potrzaskanego barku.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #130 dnia: Październik 07, 2012, 22:11:04 »
Wrażenia? Średnie, szczerze mówiąc...
Również jestem zawiedziona remisem, tylko, że oczywiście wolałabym zwycięstwo Barcy. Dużo nie brakowało! Najpierw poprzeczka, potem, w ostatnich minutach, strzał Pedro obok bramki... Szkoda, spodziewałam się czegoś innego, ale no niby remis aż tak zły nie jest, a co najważniejsze przewaga 8 punktów nad Realem pozostała, co mnie bardzo cieszy ;)
Jeśli chodzi o karny to moim zdaniem również się należał i nie rozumiem dlaczego nie został podyktowany... ::)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #131 dnia: Październik 07, 2012, 22:22:25 »
Czy ja wiem, czy dużo nie brakowało? Równie niewiele zabrakło do zwycięstwa Realu, gdyby Benzema strzelił w światło bramki, albo gdyby Di Maria potem poprawił, to Barca nie miałaby nic do powiedzenia w tym meczu, zupełnie inaczej by się potoczył. Wyjątkowy pech Realu, tak samo jak wyjątkowym pechem Barcy był strzał w poprzeczkę. To były właściwie stuprocentowe sytuacje...

Oj tam, oj tam. Czym jest 8 punktów, skoro do końca sezonu do zdobycia ponad 90? :D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #132 dnia: Październik 07, 2012, 22:31:54 »
gdyby Benzema strzelił w światło bramki, albo gdyby Di Maria potem poprawił, to Barca nie miałaby nic do powiedzenia w tym meczu, zupełnie inaczej by się potoczył.
No właśnie - gdyby. Gdyby sędzia podyktował karnego, a Messi go strzelił mecz również mógłby wyglądać inaczej... Takie "gdybanie" nie ma, według mnie, sensu ;) Poza tym, Barca nie miałaby nic do powiedzenia? Mam troszkę inne zdanie na ten temat ;)

A tak swoją drogą - Benzema jest mistrzem marnowanie "setek" :D Ile już meczy widziałam w których marnował stuprocentowe sytuacje, takie jak dzisiaj, gdy strzelił w słupek :D

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #133 dnia: Październik 07, 2012, 22:43:51 »
Apropo Benzemy - Mourinho ponoć ma go dość i chciałby Lewego zamiast niego...

Skoro już jesteśmy przy piłce zostawmy na moment Gran Derbi - dla naszych kibiców fatalną wiadomością jest, że Kuba Błaszczykowski w bundeslidze w meczu z Hannoverem 96 doznał kontuzji i raczej nie zagra z Anglią. To spora strata dla reprezentacji :(

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #134 dnia: Październik 07, 2012, 22:46:32 »
No właśnie - gdyby. Gdyby sędzia podyktował karnego, a Messi go strzelił mecz również mógłby wyglądać inaczej... Takie "gdybanie" nie ma, według mnie, sensu ;)

Ale... sama zaczęłaś przecież :D

Benzema może marnuje niektóre szanse, ale inne świetnie wykorzystuje. Ostatnie mecze to głównie zwycięstwa spowodowane grą Ronaldo i właśnie jego. Z Ajaxem choćby, 3 gole CR7 i jeden Karima.
Ale dla mnie porażką jest Higuain. Naprawdę, czasem mam wrażenie, że on sabotuje Real :o Potrafi spieprzyć każdą akcję, a Jose z upodobaniem zmienia Benzemę właśnie na niego. Już faktycznie lepiej ten Lewandowski by się spisał.