Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 84869 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #150 dnia: Październik 17, 2012, 13:05:17 »
Co za kompromitacja! ::) Wszystko co dotyczy tej sprawy zostało już tu napisane, więc nie będę powtarzać. :)
Jestem wściekła. Czekałam na ten mecz, a tu taka sytuacja, a co mają powiedzieć ludzie, którzy przybyli na ten mecz z całej Polski, a tym bardziej kibice z Anglii. Kompletna klapa, wstyd.. ::) A teraz każdy zwala winę na każdego.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #151 dnia: Październik 17, 2012, 15:39:56 »
To chyba jest najlepszy występ Polaków na tym meczu, którego nie było...Właściwie to komentarz do tego, co wczoraj miało miejsce na tym stadionie.
Szkoda tylko, że ci dwaj kibice zostaną na bank surowo ukarani, bo to akurat w naszym kraju najłatwiej "wychodzi", udaje się organom państwowym...
http://www.youtube.com/watch?v=kK09AOLUNTo

Żenująca "konferencja" prezesa NCS, skąd biorą się tak niekompetentni, zadufani w sobie, aroganccy ludzie? Cytat z "wystąpienia" tego gostka :"Opady deszczu nie były normalne...", rzeczywiście, padający przez cały dzień deszcz w październiku ostatnio jest jakimś ewenementem, zjawiskiem anormalnym w Polsce.
No cóż, przykład "idzie" z góry, pani ministra i jej urzędnicy nadają się tylko do odwołania, a z kolei PZPN do zaorania. Ale jak zwykle wszystko rozejdzie się po kościach, mecz się odbędzie, a winnym blamażu nic się nie stanie, wręcz przeciwnie, przydzielą sobie sowite nagrody za dobrze wykonaną "pracę".

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #152 dnia: Październik 17, 2012, 17:07:44 »
No i zaczęło się ;D Żebyśmy tylko nie musieli śpiewać wieczorem nic się nie stało..
A w internecie roi się od memów i obrazków na temat wczorajszego 'meczu' :D

Klik <haha>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #153 dnia: Październik 17, 2012, 17:11:52 »
Na internautów zawsze można liczyć ;)

No i bardzo podoba mi się filmik z dwoma kibicami w akcji ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #154 dnia: Październik 17, 2012, 17:27:49 »
Nie chwali sie dnia przed zachodem slonca, ale tak dobrze grajacej polskiej reprezentacji, grajacej tak jak w tym meczu, nie widzialam od dawna! Oby tak dalej, a kompromitacji nie bedzie ;) Cos czuje, ze mamy duze szanse na zwyciestwo ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #155 dnia: Październik 17, 2012, 18:53:58 »
Brawa dla naszej Reprezentacji! Mimo wszystko. Zwycięstwo nam się należało, ale Anglia ma więcej szczęścia. Miałam nadzieję na 2:1 dla nas, ale remis też nie jest zły, chociaż po tak dobrej grze mogłoby być lepiej.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #156 dnia: Październik 17, 2012, 19:18:40 »
Myślałam, że mnie coś trafi jak widziałam jak tracimy 13717398 sytuację... a Anglicy "pyk" i bramka z rożnego, jak gdyby nigdy nic. Nasz brak skuteczności mnie dołował, dlatego aż podskoczyłam jak Glik strzelił bramkę ;) Brawo! Czuję niedosyt, bo lepiej graliśmy i mogliśmy to wygrać, ale dobre i to. Ważne, że doprowadziliśmy do remisu i go chociaż utrzymaliśmy.

A po drodze tylko w głowie miałam "jak Szwedzi odrobili 4 bramki z Niemcami to my 1 nie odrobimy?" ;) Swoją drogą tak nawiązując do tamtego meczu nie wiem co się stało z Niemcami... Jak mogli roztrwonić taką przewagę. I mimo, że generalnie byłam za Niemcami to brawa dla Szwedów, szacunek ;)

A internetowe żarty i nabijanie się z dachowej wpadki to była wczoraj moja główna porcja rozrywki :D Ja już potem nawet przestałam się irytować, po prostu stwierdziłam, że mogę się tylko z tego śmiać, a coraz to kreatywniejsze obrazki/komentarze bardzo mi w tym pomagały. Internet nikogo nie oszczędzi ;D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #157 dnia: Październik 17, 2012, 19:21:56 »
Ja się cieszę z wygranej Szwedów nad Niemcami. :D Pokazali, że na boisku wszystko jest możliwe. A Niemcy jak dla mnie wcale nie są tak dobrzy, mają więcej szczęścia niż umiejętności. ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #158 dnia: Październik 17, 2012, 19:26:18 »
E e e, ale oni nie wygrali :D Zremisowali dokładając swoje 4 gole, chociaż takie coś to takie duże mentalne zwycięstwo :D Ale, że wszystko jest możliwe i trzeba zawsze wierzyć do końca to na pewno pokazali ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #159 dnia: Październik 17, 2012, 19:28:43 »
Aaaa.. no tak. :D No, ale to i tak wielki sukces.. ogromny! :D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #160 dnia: Październik 17, 2012, 20:22:16 »
Już mam dosyć tej sprawy ze stadionem, naprawdę ::) Jak zwykle internauci katują jeden temat do porzygu.
Jasne, trzeba było zamknąć dach i po sprawie, ale też bez przesady.

Boże, Boże, Boże co za wstyd na całą Europę, jak nie na świat...
Jak można było w ogóle do czegoś takiego dopuścić?
Jaki znowu wstyd? Takie wypadki się zdarzają, ostatnio przełożyli mecz Realu z Rayo Vallecano, bodaj, bo nie mieli prądu. No i co? I nikt nie robił afery na cały kraj. Mecz się odbył następnego dnia i tyle. :P
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #161 dnia: Październik 17, 2012, 20:25:41 »
Nie jest źle! Remis z Anglią nie jest przecież żadną porażką, ale zasługiwaliśmy na to zwycięstwo. Pierwszy raz od dłuższego czasu byliśmy drużyną lepszą, naprawdę ;)
Szkoda tylko tych wszystkich niewykorzystanych sytuacji, gdyby chociaż jedna z tych sytuacji zamieniła się w gola, wszystko wyglądałoby inaczej, a może i nawet byłyby szanse na historyczne zwycięstwo ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #162 dnia: Październik 17, 2012, 22:18:05 »
Ja uwielbiam analizować mecz pod kątem taktycznym.

Ogólnie widzę dużą różnicę w prowadzeniu drużyny przez Fornalika i Smudę - Fornalik jednak wyciąga wnioski ze spotkań i dziś nie daliśmy Anglikom pograć w środku pola. Szkoda niewykorzystanych sytuacji - wg mnie Lewandowski niepotrzebnie się cofa i próbuje rozegrać, przez co ma mniej stuprocentowych sytuacji. Ponadto Polacy wreszcie potrafią biegać przez pełne 90 minut, a nie jak np. w meczu Grecją przez pierwsze 45minut. Na zdecydowany plus występ pary stoperów Wasilewski-Glik, pierwszy pokazuje, że jest prawdziwym kapitanem i nie darmo mówią na niego "polski czołg", drugi może być siłą reprezentacji w defensywie na lata. Do tego przydatny przy stałych fragmentach gry. Piszczek co prawda Rooneya nie upilnował, ale ogólnie widzę u niego b. dużą poprawę. Najsłabszym ogniwem defensywy był niestety Jakub Wawrzyniak - jego gra w destrukcji i współpraca z Wszołkiem pozostawiała wiele do życzenia, natomiast o wiele lepiej układała się współpraca Piszczka z Grosickim - zwłaszcza te jego świetne rajdy pokazujące jak jest groźny na pełnej szybkości. No i psychicznie jest dla niego ważne, że wiele pojedynków z Ashleyem Colem wygrywał - dla zawodnika dodaje pewności, że mimo, że jest młody, może ogrywać najlepszych. Wreszcie nie leżał też środek pola, a tercet Polanski-Obraniak-Krychowiak dawał sobie świetnie radę, współpracował z obiema formacjami co jest niezwykle ważne - środkowa strefa boiska jest takim łącznikiem między obroną, a atakiem. Co mnie najbardziej cieszy - Polacy pokazali, że bez Kuby mogą także walczyć o korzystny rezultat, bo co tu dużo się oszukiwać - Polska była lepszym zespołem i miała szansę na zwycięstwo, pokazała, że mogą rywalizować jak równy z równym z silnymi europejskimi zespołami. No i jeszcze Tytoń - pokazał, że mimo, że nie gra w PSV jest na chwilę niepodważalnym nr 1 w naszej kadrze. W zimie proponuję poszukać nowego klubu. Pierwszy mecz kadry od dawna, który mógł się naprawdę podobać i jeśli piłkarze poprawią tylko swoje celowniki pod bramką rywali mają szansę na odzyskanie zaufania po blamażu na EURO 2012. Co najważniejsze - Polacy wreszcie potrafią sobie stworzyć dobre okazje i tylko brakuje lepszego celownika. Rzecz do podreperowania na treningach kadry, ale przede wszystkim - klubowych. Nie zapominajmy, że nie Leo czy Smuda wychowali "Lewego" "Piszczka" i "Kuby" na najlepszych polskich piłkarzy - dużą zasługę w tym ma trener Klopp. Mentalnie taki remis z Anglią jest bardzo ważny, bo nie tylko podtrzymaliśmy serię bez porażki na stadionie narodowym, ale także, że awans do Brazylii nie jest wcale taki niemożliwy.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #163 dnia: Październik 21, 2012, 22:09:30 »
Sandi, oglądałaś wczoraj Primera Division? ;> Albo ktoś inny, oczywiście, pytam Sandi ze względu na to, że wynik powinien ją ucieszyć ;)
2:0 dla Realu zawsze mile widziane, ale jak dla mnie, mecz bez rewelacji. Tak naprawdę niewiele się działo. Bramka Hiuguaina piękna i zupełnie niespodziewana, karny zasłużony, ale to by było na tyle emocji...

Za to już nie mogę się doczekać środowej Ligi Mistrzów. Real kontra Borussia... mam nadzieję, że będzie ciekawie ;)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #164 dnia: Październik 22, 2012, 16:04:51 »
No właśnie nie oglądałam, bo tak mi wtedy wszystko cięło, że sobie odpuściłam. A już było w miarę to obraz taki, jakby za wczorajsza mgłą grali :P Ale wynik znam :) Tak samo jak znam wynik Barcelony, a tak kibicowałam Deportivo, żeby strzelili jeszcze jedną bramkę, żeby chociaż był remis i Barcelona nie dostała tych 3 pełnych punktów. W zasadzie szkoda ich, 4 bramki strzelone Barcelonie i kompletnie nic z tego nie mają. Może oprócz satysfakcji, ale to się w tabeli nie liczy ;)

Środa mmmmmm  :D