Autor Wątek: Barwy szczęścia  (Przeczytany 96262 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
Odp: Barwy szczęścia
« Odpowiedź #165 dnia: Luty 15, 2013, 22:04:43 »
Na bank matka Marka doprowadzi do niesnasek między synem a jego "dziewczyną". Dziewczyna "teściową" wyniesie pod niebiosa, a "narzeczonego" przekreśli jako złego syna. Skoro  matkę tak oczernia, źle ją traktuje, wypędza biedulkę z domu na poniewierkę, to i w jej rodzinie się nie sprawdzi. Bo Maria nie potrafi myśleć. Wyciąga wnioski na podstawie tego, co od kogoś usłyszy, albo co przypadkiem zobaczy (nie znając tła sytuacji - prawie zerwała z facetem, tylko dlatego, bo widziała wsiadającą do jego samochodu kobietę, no ludzie! ::))

Jaka ta Maryśka jest przewidywalna. Staje się powoli to, co przewidziałam.
Dziś przeszła samą siebie. Nawrzeszczała na Marka: "Patrz na mnie! Mówię do ciebie!". Gdybym nie widziała sceny, a słyszała jedynie sam dźwięk, to pomyślałabym, że ostro karci syna, bo dostał pałę za nieodrobione lekcje. Babka wpadła w jakąś furię <olaboga>. Tak się z ukochaną osobą nie rozmawia. Ech, co ja mówię, to nie była nawet rozmowa...

A Marek jeszcze przed nią się kaja i ją przeprasza. Naprawdę tę zołzę kocha <slucha>
Szkoda mi jego dla niej. Dzisiejszą sceną pogrążyła się w moich oczach do końca.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #166 dnia: Luty 21, 2013, 20:45:48 »
O ludzie! ::)
Chyba szykuje się romans Magdy Zwoleńskiej z ojcem Irka (obecny były Natalii) <olaboga>
Co też 'oni" jeszcze wymyślą.

A Księżna Pani Katarzyna ::)
Anita - wspólniczka cały klub trzymała w ryzach, gdy Kaśka - wspólniczka szlajała się po górach i wyjazdy donikąd robiła, Teraz Górkówna każe jej za to "płacić". Anita zostaw ją z tym ambarasem samą i trzymaj się <ok>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #167 dnia: Luty 21, 2013, 21:03:54 »
Kiedy będzie ten odcinek, w którym Anita opuści Jej Wysokość?
Absolutnie nie mogę tego przegapić. Scenarzyści chyba mieli przebłysk geniuszu...chwilowy ;D
Magda to teraz większa idiotka niż Natalia ::)
Może jeszcze jakiś dziennik zacznie pisać o swym przeżyciach? ::)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #168 dnia: Luty 21, 2013, 21:10:31 »
Może w poniedziałek.
O tak, zobaczyć minę Kaśki - bezcenne <haha>

Ale reakcja Anity na "zapłać z prywatnych" świetna. Zdecydowanie i szybko.
Andrzej Sapkowski

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #169 dnia: Luty 22, 2013, 06:48:36 »
Kiedy będzie ten odcinek, w którym Anita opuści Jej Wysokość?
Absolutnie nie mogę tego przegapić. Scenarzyści chyba mieli przebłysk geniuszu...chwilowy ;D
Tak, myślę, że to będzie jedno z tych epokowych wydarzeń w "Barszczu". Nie wolno przegapić.

Magda to teraz większa idiotka niż Natalia ::)
Może jeszcze jakiś dziennik zacznie pisać o swym przeżyciach? ::)
Ten wątek - jak to się ładnie mówi - spuszczono do klopa. Najpierw Magda jest z Tomkiem, mimo drobnych niesnasek (jak to w związku) trwają razem i są szczęśliwi. Potem, ni z gruchy ni z pietruchy wpierdziela się w to wszystko Natalia i konsekwentnie, z wyrachowaniem rozbija ich związek, jakby miała w tym jakiś cel.
Czyżby Zwoleńskie były adoptowane? Ojciec inteligentny, matka inteligentna a one dwie idiocieją z odcinka na odcinek.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #170 dnia: Luty 22, 2013, 07:33:33 »
Moment! Kiedy był ten odcinek... Wpadłam na dwójkę po 20:10, a tam Radwańska :(
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #171 dnia: Luty 22, 2013, 07:42:04 »
Moment! Kiedy był ten odcinek... Wpadłam na dwójkę po 20:10, a tam Radwańska :(
Będzie chyba dopiero.... wczoraj faktycznie, przełączamy na TVP2 - a tam "pyk........pyk........pyk.......pyk" :d
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #172 dnia: Luty 22, 2013, 07:55:27 »
Czyżby Zwoleńskie były adoptowane? Ojciec inteligentny, matka inteligentna a one dwie idiocieją z odcinka na odcinek.

Ojciec - tak
Matka...to zależy. Nie jestem taka pewna już.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #173 dnia: Luty 22, 2013, 07:57:13 »

Ojciec - tak
Matka...to zależy. Nie jestem taka pewna już.
W porównaniu do swych córeczek to ona jest "Anksztajn" :)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #174 dnia: Luty 22, 2013, 22:10:17 »
Cóż zrobiła Oksana? Bo mi się wydaje, że była prostytutką i przyjechał za nią jej alfons... Tak mi się od razu skojarzyło.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #175 dnia: Luty 23, 2013, 13:50:10 »
Cóż zrobiła Oksana? Bo mi się wydaje, że była prostytutką i przyjechał za nią jej alfons... Tak mi się od razu skojarzyło.
Też miałam takie skojarzenie.
Pewnie zaszła w ciążę i się wycofała, uciekła do Polski, a teraz przeszłość ją dopadła.

Denerwuje mnie matka Marka, co za jędza... Relacje Maria - Marek mogłyby się w końcu unormować, bo to się robi trochę nudne :P

Coś mało szczęścia w tym serialu :P

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #176 dnia: Luty 23, 2013, 14:02:50 »
Co zrobiła Oksana, tego jeszcze nie wiemy, ale czytając streszczenia...

Spoiler
Niebawem na jaw wyjdzie, że zanim Oksana znalazła się w Polsce, była żoną Dymitra (Eugeniusz Malinowski). Gdy on trafił za kratki, postanowiła wyjechać za granicę, by zarobić na operację swojego syna Saszy (Piotr Żukowski). Spotkała Stefana i się w nim zakochała. Poślubiła go, choć nie miała rozwodu z Dymitrem.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #177 dnia: Luty 23, 2013, 15:48:12 »
A u Ludmiły tak płakała, że ja myślałam, że naprawdę coś strasznego zrobiła - typu ta prostytucja, albo może kogoś zabiła...
No a że jest bigamistką...

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #178 dnia: Luty 26, 2013, 20:56:39 »
No i jak widać niezły numerek z tej Oksanki. Na początku wielkie opieranie się, a potem już pocałunek na całego...
Ech.
Nie wiem co za moda zapanowała na zatrudnianie obcokrajowców do seriali... I potem jeszcze na siłę rozbudowywanie wątków. Litości!

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #179 dnia: Luty 27, 2013, 06:47:24 »
W ogóle te dwie Ukrainki to się dobrały - jedna mądrzejsza od drugiej, kombinują aż się kurzy.

Ja nawet nie bardzo wiem co się tam dalej dzieje, wczoraj grałem na komputerze to tylko tak co 10 minut zerknąłem. Anita już odeszła od Jaśnie Pani Samotnej Mateczki?