Autor Wątek: Disco polo  (Przeczytany 20340 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
Odp: Disco polo
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 02, 2013, 00:55:23 »
ONA TAŃCZY DLA MNIE
Ja nie potrafię się bawić przy piosenkach innych niż disco-polo, czy nawet biesiadnych przyśpiewkach. U mnie na dożynkach jeszcze nigdy nie widziałam, żeby ludzie tak się bawili!

Niejaki CeZik, niezastąpiony w takich momentach, stworzył wersję  a'la jazz tej piosenki. I teraz, ot tak, zaiste, lubię ten kawałek :D  <ok>

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 02, 2013, 09:57:01 »
Niejaki CeZik, niezastąpiony w takich momentach, stworzył wersję  a'la jazz tej piosenki. I teraz, ot tak, zaiste, lubię ten kawałek :D  <ok>
Bo jak to mówią: "Nie ma złych piosenek, są tylko źle zagrane".
W wersji Cezika to nawet sens piosenki załapałam :D Ale i zagrane, interpretacja... mistrzunio... :)

I powiem Wam, że oglądałam fragment kiczowatego Sylwestra z Polsatem i co jak co, ale Weekend z "Ona Tańczy dla mnie" najlepiej rozbawił publiczność, bo kazał skakać, klaskać, śpiewać. Po prostu ładnie animował ludzi :)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 02, 2013, 18:22:34 »
No bo są takie piosenki, które mimo, że nie mają absolutnie żadnych wartości estetycznych, nie niosą z sobą treści... to stają się hitami i wszyscy je nudzą, nawet ludzie gardzący taką muzyką. ;)

A najbardziej imponująca wersja piosenki "Ona tańczy dla mnie" to ta:
http://www.youtube.com/watch?v=O-__C83RNV0
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 03, 2013, 06:38:26 »
No bo są takie piosenki, które mimo, że nie mają absolutnie żadnych wartości estetycznych, nie niosą z sobą treści... to stają się hitami i wszyscy je nudzą, nawet ludzie gardzący taką muzyką. ;)
Bo nie ma się co oszukiwać - to jest tylko i aż muzyka DO ZABAWY. I w tej roli sprawdza się niesamowicie, bo porywa wszystkich. Lambada przeminęła, makarena przeminęła, świat zapomni też o Gangbang Style - a disco polo zawsze będzie porywać do "pogibania się" - od lat 5 do 105. Taka jest prawda.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 03, 2013, 16:23:45 »
Zupełnie opacznie mnie zrozumiałeś. Mnie chodziło o konkretne piosenki, nie o całe disco-polo i zaliczam do nich również Gangnam Style. Chodzi mi o takie "utwory", które robią furorę na świecie czy w kraju, które znają wszyscy, które są przerabiane nieskończoną ilość razy, puszczane w wiadomościach jako fenomen itd. Nosa nosa, Gangnam style, w Polsce też Ona tańczy dla mnie.

I pierwsze słyszę, że Makarena przeminęła :o
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 18, 2013, 14:23:19 »
Jak mowa o "Ona tańczy dla mnie". To się rozprzestrzenia w dalszym ciągu. Co powiecie na włoską wersję? ;D

http://www.youtube.com/watch?v=hhgFnyFlPKE

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 18, 2013, 22:33:18 »
Haha, dobre Sandi! ;)
Kurczę, jak widzę jak w clubie przy tym utworze zrywa się multum ludzi, to jestem w szoku...
Sama się lubię przy tym jedynie bawić, to co się dziwić. :P

O, Sara! Dzięki za link, nie widziałam tego. ;)

Remix z Sobotą też całkiem spoko. :D

http://www.youtube.com/watch?v=aKrMk-7f9AA
Tańcz, tańcz głupia!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 22, 2013, 13:20:23 »
Dla mnie najlepsza wersja - Ona tańczy dla mnie (Reggae Version) ;D
Ciekawe ile jeszcze tych wersji powstanie (:

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 30, 2013, 13:56:23 »
Remix z Sobotą leci na okrągło w klubach ;) ale fakt, fajnie się przy tym bawi i też podłapałam tańcz, tańcz głupia hehe :D

Amaranth - ej, całkiem fajne ;D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 02, 2013, 18:31:33 »
Dla mnie najlepsza wersja - Ona tańczy dla mnie (Reggae Version) ;D
Ciekawe ile jeszcze tych wersji powstanie (:

Na przykład taka: http://www.youtube.com/watch?v=y_47d86uAbI :)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 02, 2013, 20:55:15 »
Ja w ogóle nie rozumiem fenomenu tej piosenki.
Kiedyś to się wszyscy wstydzili, że słuchają Disco Polo, a teraz piosenka to w ogóle ogólnopolski hit.
Ja nie wiem - nie trawię tego, jak to słyszę to mnie skręca.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 03, 2013, 11:39:24 »
Kiedyś to się wszyscy wstydzili, że słuchają Disco Polo, a teraz piosenka to w ogóle ogólnopolski hit.
Ja nie wiem - nie trawię tego, jak to słyszę to mnie skręca.
Mam tak samo! Chociaż wersja reggae jest całkiem całkiem ;D

To jak już zabrałam głos to przedstawię Wam pewną sytuację, mianowicie ostatnio na zajęciach foto robiliśmy karnawałową sesję, no a jak karnawałowa sesja bez muzyki, więc ja na YT wyszperałam kawałek Akurat (mieszanka rocka, ska, ogólnie do disco polo im bardzo daleko), później leciały Muchy (nie owady), Power Of Trinity, The Rocket Summer i tego typu muzyka, za chwilę leci Weekend, a Wojtek wytrzeszcza na mnie gały i z przerażeniem pyta: Ty to włączyłaś? A, że Wojtek doskonale wie jakiej muzyki słucham, więc był w ostrym szoku, ale to nie ja, tylko nasza modelka (lat 12) :D Jak piosenka się skończyła Wojtek do mnie wręcz błagalnym głosem Teraz ty coś włącz.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 04, 2013, 09:07:36 »
Disco-polo to w ogóle jak dla mnie totalny fenomen. Nie wyobrażam sobie słuchania tej muzyki tak "dla słuchania" dla głębszego przeżywania, wczuwania się - ale na wszelkie wesela, imprezy to nic lepszego nie ma. No co - przy Mozarcie czy Szopenie się bawicie? :D
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 04, 2013, 13:52:13 »
Przy Mozarcie nie, ale na mojej studniówce disco polo leciało może przez 5% czasu, przeważały raczej radiowe hity, ale także było sporo starszych przebojów i wszyscy świetnie się bawili, także bez disco polo też da się świetnie bawić :)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 04, 2013, 14:15:09 »
No ale to studniówka, 90% to ludzie młodzi. Nie wyobrażam sobie wesela bez "disko z pola" :) Puść na jakimś "weselu w remizji" Rihannę czy co się tam teraz słucha...  <flaga>