Autor Wątek: Wydarzenia z kraju i świata  (Przeczytany 96388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
Odp: Wydarzenia z kraju i świata
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 04, 2012, 21:56:06 »
SZOK, SZOK, SZOK! Mam nadzieję, że to tylko faktowskie plotki, a mama Szymona odpowie za to co zrobiła niewinnemu dziecku!
Straszne, a zarazem żałosne co się w tym kraju dzieje. Przepraszam my mamy w ogóle jakieś prawo?!
Matka Madzi, która niewątpliwie się dostałaby do łódzkiej Filmówki na Aktrostwo, chodzi sobie teraz wolna po mieście - jakim prawem ja się pytam!
Sprawa "Jasia" jest mi bliższa, gdyż wydarzenie, to miało miejsce w moim mieście. Dobrze, wiem, że poruszyło to całą okolicę na maxa.
Ze znajomymi nie chciało nam się wierzyć, że to polskie dziecko - graniczymy z Czechami, nie daleko Słowacja.
A tu cyk i znów potwór ze Śląska, który zabija dziecko i uchodzi mu to płazem. CO TO, TO NIE!  :zla:
Już wszyscy się śmieją, że jest nowy trend na celebrytę... Szkoda, że tak cholernie przykry... Ludzie potrafią być bez uczuć.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 04, 2012, 22:05:30 »
A matka Madzi tańczy sobie w klubie na rurze...  :zla:
Jak osobę, która zabija swoje dziecko można nazwać matką? No jak?! Ale teraz ta 'matka' uniknie kary i za kilka tygodni będzie rozdawać autografy.. Brak słów na to wszystko.
Czasem to żałuję, że oglądam wiadomości, czy czytam gazety.. chyba wolałabym nie wiedzieć co się dzieje wokół mnie..
Matki zamieniają się w bestie.. Tusk ciągle kradnie.. Ludzie tracą pracę.. Ciągle podnoszą ceny..
Brak sił na to wszystko..

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 04, 2012, 22:15:29 »
Trzeba dlatego stąd uciec jak najdalej.

I dlaczego ta kur** sobie hasa po wolności? jaką mam gwarancję, że nie zabije mojego dziecka?! I pomyśleć, że za komuny tego nie było

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 04, 2012, 22:18:57 »
Albo zajdzie w ciążę i znowu zrobi to samo, bo przecież kara jej za to nie spotka.. i co wtedy? Znowu ją uniewinnić, poklepać po pleckach i powiedzieć, że nic się nie stało? Przecież to jest chore.. A gdyby spędziła parę ładnych lat w więzieniu to może by ją coś nauczyło.. chociaż tacy 'ludzie' chyba się nie zmieniają..

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 04, 2012, 22:23:56 »
Na wirtualnej polsce kiedyś czytałem o więzieniu dla kobiet w Ameryce o zaostrzonym rygorze - tam kobiety ciężko pracują skute kajdankami. Brawo dla prokuratury i brawo dla polskich sądów, że nic nie robią! Brzydzę się taką Polską i na pewno nie o taką Polskę walczyli nasi przodkowie, chyba w grobie się przewalają Piłsudski, gen. Anders, gen. Sikorski, Karol Wojtyła, Ronald Reegan czy wszyscy, którzy walczyli o wolną Polskę. Dobrze, że chociaż oni nie żyją w takich czasach...

Czemu to nie może być tak pięknie jak w piłce nożnej gdzie często nawet wygrani mają duży szacunek do przegranych...

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 05, 2012, 06:49:15 »
Najgorsze jest to, że kary za zabicie dziecka są niewspółmiernie małe do kar za zabicie dorosłego. Jeśli baba udowodni, że była w "szoku", "w stanie wzburzenia" itp. - to dostanie co najwyżej 5 lat. Czyli mniej więcej tyle co za nielegalne ściąganie muzyki z internetu. Paranoja jakaś.
Nie rozumiem czemu Waśniewska nie siedzi w kiciu, czemu Bartuś zwiał spokojnie za granicę - gdzie są w tym kraju choćby jakieś pozory sprawiedliwości?

Coraz częściej odnoszę wrażenie, że tak zwany "Wymiar sprawiedliwości" istnieje tylko po to, by sędziowie, adwokaci, prokuratorzy mogli zarabiać krocie i cieszyć się immunitetami. Bo raczej nie po to by chronić nas przed bandytami.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 05, 2012, 13:45:17 »
Chory kraj, chore prawo. Niestety.
Nigdy nie zrozumiem co kieruje te kobiety, a ich czyny NIC nie usprawiedliwia!
Tak wiec dlaczego uchodzi im to płazem? Zdobyły sławę, może jeszcze ustawie się do kolejki po autograf?!  smilie_girl_238

Tak, Katarzyna dobrze się bawi zarabiając tańcząc na rurze, ohh...
Powinna siedzieć, jeśli tego nie robi, to gdzie jakaś POKORA?! Widać schowała do kieszeni i żyje pełniem życia. Przykre.
Jestem za dożywociem i koniec.  ;)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 05, 2012, 13:59:04 »
Tak, Katarzyna dobrze się bawi zarabiając tańcząc na rurze, ohh...
Już nie tańczy. Ponoć przy przyjmowaniu się do tej pracy podała fałszywe dane a jak właściciel klubu przekonał się z jaką to "gwiazdą" ma do czynienia - wywalił ją na zbity ryj.
Jeśli w tan sposób zachowuje się matka po stracie dziecka - to ja już nie wiem.... Niestety, jakaś część ludzi - na pozór normalnych - stara się ją usprawiedliwiać. Na forach były komentarze w stylu "Dajcie jej spokój", "Ona już swoje wycierpiała" etc. Co takiego niby "wycierpiała"? Chyba tylko robiła codziennie w gacie ze strachu, że jej mistyfikacja się w końcu wyda. Tylko dziwne, że teraz oczekuje ogólnego poklasku za to straszliwe zło, które uczyniła.

Powinna siedzieć, jeśli tego nie robi, to gdzie jakaś POKORA?! Widać schowała do kieszeni i żyje pełniem życia. Przykre.
Jestem za dożywociem i koniec.  ;)
Jak już pisałem - w przypadku zbrodni na dzieciach - jestem bezkompromisowy. Sam nie wahałbym się nawet zabić każdego, kto skrzywdzi dziecko. Dla mnie - śmiecie robiące krzywdę dzieciom samo sobie odbierają prawo do traktowania ich jak ludzi. Oczywiście pod pojęciem "dziecko" rozumiem malutkiego człowieka od momentu poczęcia - czyli wszelcy aborcjoniści, zbrodniczy lekarze, działaczki na rzecz i wreszcie wyrodne "matki" też się zaliczają na utylizację. Bo to zwykłe śmieci, nie ludzie.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 05, 2012, 14:15:46 »
Paranoja! Nie rozumiem, jak można zabić dziecko i nie odpowiedzieć za to, naprawdę.
Jak już Kompaktowa pisała - chore prawo. Ja najchętniej dałabym im dożywocie+ kilkanaście lat ciężkich prac, żeby wiedziały jaki to ból, jak się kogoś krzywdzi. Chociaż skoro decydują się zabić małego, niewinnego człowieka to chyba nic nie jest dla nich straszne...

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 05, 2012, 14:23:37 »
W ramach tematu - poczytajcie sobie artykuł z Wikipedii o panu Peterze Singerze.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Peter_Singer
Proponuję poczytać sobie o jego poglądach - a w szczególności rodział "Eutanazja adobrowolna". Mnie osobiście resztki włosów stają na głowie, mając świadomość, że ścierwo to jest zapraszane na prelekcje, dostaje poklask i ma dość duże koło wiernych zwolenników a nad jego "natchnionymi tezami" odbywają się dyskusje i polemiki.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 09, 2012, 13:04:14 »
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Robert-Biedron-prezydent-nie-powinien-uczestniczyc-w-uroczystosciach-religijnych,wid,14742026,wiadomosc.html

Prezydent z racji pełnienia ważnej funkcji jest jakby zobowiązany do uczestnictwa w pogrzebach itd. wyobraźcie sobie np. że naszego prezydenta nie ma na pogrzebie papieża...

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 09, 2012, 13:26:14 »
A On, znaczy prezydent ma być na tych pogrzebach jako prezydent czy jako osoba prywatna? Uwierzcie, w dzisiejszych czasach naprawdę jest to trudno oddzielić.
Pojedzie sobie gdzieś prywatnie, zza krzaka mu zrobią fotki, one znowu obiegną internet i problem gotowy.
Ja się już z takich wypocin śmieję, centralnie.
Póki co jest wolność wyznania i to ma działać w każdą stronę. Oczywiście nie mogę odpowiadać za wszystkich, ale zabronić prezydentowi uczestniczyć w takich uroczystościach to jest śmieszne, kiedy on katolik i większość tego kraju, jak na razie, też. A zresztą, w tym roku uczestniczył też w nabożeństwach ekumenicznych, prawosławnych i innych.
Hmm...a może powinien w ogóle zrezygnować z chodzenia do kościoła na czas urzędowania? smilie_girl_349
Co z tego, że uczestniczy...narzuca coś komuś w ten sposób? Gada przez 24 h o tym?
Idiotyzm.
Dopóki ja żyję w tym kraju, wychowuje tutaj dzieci  i płacę podatki, życzę sobie, żeby prezydent uczestniczył w takich uroczystościach, w tym natury religijnej, jakie mu tylko pasują i w jakiej religii mu tylko pasuje. Kropka. Co na to p. Biedroń?
Ja na razie robię wszystko, żeby nie pracował do setki :-)
Co daje mi p. Biedroń?

Mało tego, rozglądam się, trafiam na kolejny artykuł z kolejnymi wypocinami pana Biedronia.
Tym razem ma coś do uczelni katolickich. Czytam i widzę, że nigdy nawet nie był i ma marne pojęcie.
Skończyłam taką, podobnie jak 80 ludzi z mojego roku, wszelakiej maści ras, narodowości i wyznań. Tak, z pewnością to było "piep..enie" głupot (to On tak napisał, nie ja, ja tylko używam cytatu) i z pewnością każdy a nas źle na tym wyszedł.
Jak to dobrze, że wyjeżdżam jednak. Jeśli nie wrócę to na pewno dzięki takim ludziom anie dlatego, że mnie tutaj na coś nie stać...bo stać mnie na wiele rzeczy (nie tylko rzeczy, bo na wychowywanie dzieci też mnie stać...choć Biedroń się nie martwi, czy stać innych) i dobrze mi się tutaj żyje. Tacy ludzie zdecydowanie mnie wykańczają. Kropka.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2012, 13:47:07 wysłana przez Jean »

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 09, 2012, 23:52:14 »
A przepraszam bardzo ... Kim jest pan Biedroń?
Słyszałam, że podobno ma doktorat z nauk politycznych a nawet nie wie co to "konwent seniorów". Jeśli tak to wstyd mi, że takim osobom daje się tytuły naukowe. Nie jest to dla mnie głos, na który warto zwracać uwagę.
Przykre jest tylko to, że media lubują się w kreowaniu poglądów przez ludzi pokroju pana Biedronia, którzy nie są żadnymi wybitnymi osobistościami.
Czasem lepiej posłuchać pijaczka spod monopolowego niż pseudo doktora nauk wszelakich...

W ogóle Jean nie czytaj tego, nie ma sensu wypowiedziami takich ludzi zaprzątać sobie głowę.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 10, 2012, 00:01:59 »
Wiem, że nie ma sensu, ale czasami tak ciśnienie potrafi podnieść. Nienawidzę internetu i innych maści mediów przez to.
Ale dla informacji innych - szef pana Biedronia sam skończył KUL. Sam machał na okładce pisma poniżej podpisu "zakaz pedałowania".
Rosiewicz ładnie zaśpiewał kiedyś o przebierańcach - zawsze sobie z tym kojarzę. Reprezentacja tej partii w sejmie Rzeczypospolitej to dla mnie wstyd - nigdy nikomu się do tego nie przyznam (choć wiem, że będę musiała i tak). Mnie jest naprawdę wstyd.
Ech, lepiej zajmijmy się tragedią w Rosji, bo ludzie naprawdę biedni cierpią!
Chyba, że spadnie samolot znowu to będzie temat, ale już beze mnie raczej :)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 10, 2012, 06:43:34 »
Robert Biedroń -  ********* który tak daleko zaplątał się w swoich fobiach i fantazjach, że zwyczajnie - jak to się ładnie mówi - "pieprzy trzy po trzy". Nic nowego nie mówi, jak zwykle jazda bez trzymanki po Kościele (bo przecież Kościół "nie odda", gorzej byłoby pośmiać się z Żydów lub muzułmanów - ale tamci mogą już "przywalić konkretnie" więc się siedzi cicho) i coraz to dziwniejsze teorie na zasadzie ciekawostki.
Kolejna osoba (po panu/pani Grodzkiej/Grodzkim, Palikocie czy Kotlińskim), która weszła do parlamentu w ramach coraz - niestety - popularniejszego trendu na odmienność, na bycie dziwolągiem, która nie jest w stanie zrobić nic pożytecznego a ma za cel jedynie szokowanie tanimi chwytami i ogranymi tekstami.

Mintku! Ostrzegam! Obrażanie, nawet jeśli dotyka ono osób publicznych, jest na naszym forum zabronione! To już kolejny raz, kiedy muszę Ci zwrócić uwagę. Proszę, abyś panował nad emocjami i starał się dobierać kulturalniejsze słowa.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2012, 19:53:43 wysłana przez Justek »