A kto lubi Wielką Czwórkę?
Wiele osób, a jedna to nawet kocha 
Melduję, że kochają dwie.

To było wykonanie koncertowe, nie posiadam pełnego zapisu tegoż wydarzenia, w sieci również, jak do tej chwili, się to wykonanie nie pojawiło. Będę trzymała rękę na pulsie, jeżeli będzie okazja to zaprezentuje. Było ostro w każdym razie. 
Szkoda, bo już się zaciekawiłam.

Ale czekam cierpliwie, może jeszcze będzie okazja.
No i jak już jesteśmy przy Beatlesach... Nie mogłabym ani słówkiem nie pisnąć o nowej płycie Paula McCartneya.

Płyta nosi tytuł "New" i moim zdaniem jest bardzo dobra. Świeża, pełna ładnych melodii, dopracowana. Są to piosenki, których słucham nieprzerwanie chyba od 2 tygodni.
Nie wiedziałam, które tutaj wstawić, więc wybrałam tę, do której niedawno ukazał się teledysk obfity w same gwiazdy (m.in. Meryl Streep, którą widać tylko kilka razy przez parę sekund, ale i tak skradła moje serce, Johnny Deep). A to wszystko w dawnym studiu Beatlesów Abbey Road. Piosenka nie jest moją ulubioną, na płycie plasuje się wśród "średniaków", ale miałam kompletny mętlik w głowie, którą wybrać, więc padło na tę z teledyskiem. Żeby było legalnie.

Polecam posłuchać jednak całej płyty, bo jest naprawdę przyjemna w odbiorze i ciekawa, zróżnicowana.
Paul McCartney - Queenie Eye (Official Video)edit:
Okej, zdecydowałam, że podzielę się jeszcze tym:
Alligator - Paul McCartney [New]Na początku mi się nie spodobała, ale z czasem się chyba uzależniłam od tych dźwięków.
A fanom The Beatles, którzy tęsknią za tamtymi czasami polecam "Early Days" - nostalgiczną wycieczkę do dawnych lat.
Nie mogą mi tego odebrać nawet jeśli spróbują
Ja byłem tam w tamte dni, na początku
Tak wiele razy musiałem zmieniać ten ból w śmiech
tylko po to, żeby nie oszaleć
Ubrani na czarno od stóp do głów
na naszych plecach dwie gitary
chodziliśmy po ulicach tego miasta
szukając kogoś, kto by posłuchał muzyki,
którą pisaliśmy w domu
(...)
Włosy zaczesane do tyłu na wazelinę
jak na zdjęciach na ścianie w sklepie z płytami za rogiem