Autor Wątek: Ogólnie o serialu  (Przeczytany 26429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EdySziA

• Art's Souls
Odp: Ogólnie o serialu
« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 19, 2012, 18:12:47 »
O mamoo, co to się dzieje w tym serialu. Robi się już tak głupio i śmiesznie jak w Modzie Na Sukces :D A ten wątek z Magdaleną i Jerzym, że to niby jakiś znak według Śmiałka.. albo przed chwilą, Trzej Królowie.. no boki zrywać <lol2>

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #46 dnia: Grudzień 19, 2012, 19:06:25 »
Ja myślałam, że padnę, jak to zobaczyłam. Masakra  <smiech>, ale przecież było wiadomo, że Mariankowi się to śni. A mimo to było to niezwykle ciekawe ;-)
Anula :)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #47 dnia: Grudzień 20, 2012, 10:55:07 »
Nadrobiłam kilka odcinków i czy tekstu w stylu: nie chcę już być twoim przyjacielem to my już kiedyś nie słyszałyśmy? ;-)
Oj się porobiło-Grażyna z Grzechem-to akurat fajnie,ale ludzie na ośle to już lekka przesada.(co oni piją?!)
Majka dostrzega w Sandrze człowieka-wreszcie. Jej ciągłe gadaniny i zazdrości o nią już się znudziły.
Po raz kolejny zastanawiam się po co taki Szymon w serialu. Wyjątkowo drażniąca(przynajmniej mnie) postać.

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #48 dnia: Grudzień 20, 2012, 21:59:13 »
taaaak, tekst, że nie chce być już Twoim przyjacielem, niemal identyczny do tekstu Marka, skierowanego do Anety! wątek nawet mi się podoba, jej choroba i starania Grzegorza, myślę, że będzie ciekawie. O Wadlewie nie wspomnę, przewijam te sceny. I wreszcie w dzisiejszym ( a nawet jutrzejszym odcinku) będzie Aneta i Marek razem :))  chwilka, bo chwilka, ale zawsze coś. A z Szymonem to prawda, mnie też jakoś irytuje.  <histeryk>

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #49 dnia: Grudzień 21, 2012, 14:34:07 »
Gdzie będą razem ? Bo ja już szczerze mówiąc nie oglądam PM. Bo mnie to już nudzi. To co oni zrobili z tym serialem to jest naprawdę.. Nie chcę mi się tego komentować.. >:( Ewentualnie coś ciekawego to Grażyna i Grzegorz.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 22, 2012, 22:57:44 »
Eee tam, bez przesady. Ja tam w dalszym ciągu mam fazę na ten serial ;-). Wątek w Wadlewie może i jest trochę nudny, ale tak szczerze to ja tylko dla Wadlewa, a raczej dla Aurelii i Mariana oglądam ten serial  <buja_w_oblokach>.

Offline Fenikks

• DM Fan
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: Styczeń 26, 2013, 01:27:45 »
Przeważnie w większości chwalę PM, ale teraz dla odmiany powypisuję trochę minusików:

1) irytuje mnie nieco wątek młodzieżowy, a zwłaszcza to jak szybko rozwija się to niby uczucie między Fabianem a Patrycją. Raz, że ona taka napalona, już oczywiście doszło do seksu między nimi (raczej rzadko spotykane w polskich serialach, co jednocześnie można poprzez to rozpatrywać jako plus, w sensie to, że między nastoletnimi bohaterami dochodzi do seksu a nie tak jak Bożenka Lubicz z Klanu czekają z seksem do ślubu  ). Dwa, Fabian już wyznaje jej miłość.  Trzy, jakoś tak sztucznie grają oboje jak dla mnie. Bardziej mnie ciekawi ukazanie dalszych relacji między Fabianem, a Dominikiem. Trochę to taka przewrotność w porównaniu do sytuacji młodych bohaterów z początku serialu. Dobry biedny chłopak (Paweł) vs zły bogaty chłopak (Artur), najpierw wrogowie, potem przyjaciele. Teraz mamy dla odmiany dobrego bogatszego chłopaka (Fabiana) oraz tego, który jest zły, ale jednocześnie biedny i musi sam na siebie zarabiać (Dominik).
2) Nicola - od początku nie przypadła mi do gustu ta nowa postać.  Nie jest wcale szczególnie piękna jak to szumnie zapowiadano w spoilerach. Nie lubię tego typu kobiet.
3)  Mikser/Daga/Oskar - nieciekawy wątek jak dla mnie. Ciachorowski mógł dostać lepszą rolę w PM. Wprawdzie Oskar to manipulant, jednak jednocześnie taki picuś. Mógłby zakręcić się wokół jakiejś innej bohaterki, bo Daga sama w sobie także nie jest ciekawa i przez nią nudny stał się też (dawniej ciekawy) Mikser.
 4) zmieniające się dosłownie chyba co tydzień wątki w Wadlewie! No to już jest lekka przesada.  Nigdy nie narzekałem na dynamiczność akcji serialu, ale co tydzień inny epizodyczny wątek w Wadlewie? Scenarzyści zupełnie nie mają już pomysłu na dłuższe wątki dla takich stałych postaci jak Śmiałek, Aurelia, Emilka, Bartek, Malwina, Wojtek, Wiktoria i Rysiek, że muszą wprowadzać na kilka odcinków jakiegoś Cypriana, Bogusia, parę z osiołkiem, wprowadzać jakieś wątki epidemii itp? 
 5) Mało dawniej ogromnie ważnych postaci - Artura, Kingi, Marka, no i brak Pawła (jednak jakoś mi go brak, powinni jasno określić to czy wróci, czy też nie, niby jest teraz w Portugalii, zostawił Barbarian i siedzi drugi miesiąc na wakacjach, ciekawe skąd ma tyle kasy  ). Brak także Stefani, która ani razu nie pojawiła się w najnowszym sezonie (ostatni raz w czerwcu ubiegłego roku, wyparowała wraz ze szkołą karate, Hanem i Adrianem).

Za to nie mam większych zastrzeżeń do wątków Grażyny i Grzegorza (fajnie, że przy okazji zaczęła się częściej pojawiać Beata Kawka w roli Marty), Oli i Roberta, Sabiny i Igora oraz Marysi/Huberta/Sandry/Rajmunda. :)

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #52 dnia: Styczeń 26, 2013, 13:19:12 »
Stefani nie wyparowała, tylko rozstała się z Kaśką, no i przestali ją pokazywać. Swoją drogą to nawet się z tego cieszę, bo już powoli zaczynała mnie irytować ;-)

Offline Fenikks

• DM Fan
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: Styczeń 26, 2013, 16:56:51 »
Tak, ale po tym rozstaniu, jeszcze miała jeden wątek przecież. Jak była narzeczoną tego faceta co został chyba jakimś współwłaścicielem, czy sponsorem szkoły karate Hana. Stefani wprowadzała tam swoje porządki i to były odcinki jeszcze z czerwca ubiegłego roku.
Później we wrześniu cały ten wątek (Anka, Adrian, Han, Stefani) już nie był wspominany. Wiadomo jedynie co stało się z Anką.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #54 dnia: Styczeń 26, 2013, 17:44:04 »
Skończyli czy nie skończyli, wszystko mi jedno. Ten wątek z Anką, Hanem, Adrianem i Stefani na dokładkę był beznadziejny. Nawet nie zauważyłam, że go już nie ma ;)

Odnosząc się do Twoich minusów:

1) Jeśli chodzi o tę dwójkę to nic do nich nie mam, ale również bardziej zaciekawiło mnie wprowadzenie Dominika do tego wątku niż oni sami. Chciałabym, żeby bardziej rozkręcili relację Dominik/Fabian czy też ich całej trójki.

2) Tutaj muszę jeszcze poczekać. Też coś mi w niej nie pasuje, ale cieszę się, że dzięki niej więcej będzie Radka ;)

3) Co do Miksera. Ostatnio czytałam sobie z nudów te krótkie opisy postaci co są na stronie PM. Tam było, że on doszedł do klasy Oli i Błażeja później, że był tajemniczy i zbuntowany (miał być coś jak Fabian na początku?) i w ogóle taki łaaaa. Tak patrzę "co ja czytam?", ale kurcze, rzeczywiście zaczęło mi świtać, że on jakby trzymał się tam na uboczu, dlatego Ola się nim zainteresowała ;) Więc może w zamiarze jego postać miała inaczej wyglądać albo to specjalnie jest teraz jaki jest, że niby wydoroślał albo Ola go zmieniła. Teraz się nakręciłam i stwierdziłam, ze muszę obejrzeć te starsze odcinki i sobie przypomnieć jak to wszystko wyglądało. Ktoś pamięta, które to mniej więcej odcinki? :)

4) Wadlewo - bez komentarza jak zwykle :D

5) To fakt. Stare postacie kompletnie straciły swoją "rangę". Pawła brak, Artura w zasadzie też, Kingę pokażą od czasu do czasu... Najwięcej jeszcze jest Marysi. Trochę szkoda, ale tak to jest. Kiedyś oni byli głównym motorem napędowym, teraz przyszedł czas na nowe postacie. Chociaż mogliby ich trochę częściej pokazywać. Ale taki Artur. Na niego to chyba kompletnie stracili wenę. U niego już nic kompletnie się nie dzieje, nawet nie pamiętam kiedy ostatnio mieli dla niego jakiś osobisty wątek, bo ostatnio jak już się pokaże to tylko przy okazji Kingi i załatwianiu pracy dla Adama  ::)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 23, 2013, 01:02:42 »
Znalazłam niedawno na blogu o PM filmik z najbardziej wzruszającym - wg. nich - momentem serialu. Tym momentem było pojawienie się Artura na własnym pogrzebie.
Najbardziej wzruszający moment w serialu Pierwsza Miłość!

Co sądzicie o takim wyborze? Dla mnie ta scena była wzruszająca, ale czy najbardziej nie mam pojęcia :D Tak poza tym, to szkoda, że dzisiaj już takiego widoku, jak podczas niej, nie zobaczymy... Wszystkich z tej "paczki" w jednym miejscu. Niestety jest to niemożliwe, bo Patryk już nie żyje, ale gdyby chociaż cała reszta się spotkała, byłoby fajnie. ;)

W ogóle stwierdzam, że dawniejsze odcinki były o wiele lepsze niż te obecne. Nie było "miliona" wątków i wiecznie nowych postaci, a mimo tego coś się działo i było naprawdę ciekawie ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #56 dnia: Maj 24, 2013, 19:57:12 »
W tym serialu absurd goni absurd, więc nie zdziwiłabym się, gdyby Rysiek rzeczywiście gonił przez wieś z częścią łóżka :P Oglądałam ostatnio kilka odcinków, bo zaintrygowała mnie sprawa Igora, ale jednak okazało się to niezbyt ciekawe (tylko ta...Urszula Dębka? bardzo fajnie aktorsko wypadła) . Przykro jest stwierdzić, ale ten serial robią idioci dla...idiotów. I wcale nie chcę tu obrażać ludzi oglądającym PM, ale musicie sami przyznać, że scenarzyści kompletnie nie szanują widzów, uważają ich za imbecyli, którzy łykną każdą głupotę. Szczególnie wątek Wadlewa jest pod tym względem tragiczny...to mają być kłopoty ludzi na wsi? Nawet Marysia stała się nudna, a wątek z Szymonem wlecze się jak nie powiem co...
MASAKRA!

Pozwoliłam sobie przenieść ten post tutaj, bo według mnie on bardziej pasuje do tego wątku ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2013, 22:41:50 wysłana przez Donia »

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #57 dnia: Maj 24, 2013, 22:47:48 »
Z Wadlewem się zgodzę, dno totalne. Każdy kolejny wątek jest tak samo bez sensu jak poprzedni, niektóre może troszkę mniej, ale jest... Moim zdaniem już lepiej by było pozbyć się ich, chociaż może nie wszystkich, bo Emilkę i Bartka chciałabym z powrotem we Wrocławiu, niż wymyślać coraz to głupsze "problemy". Tam absurd goni absurd, jak już Justek wspomniała.

Inne wątki zaczęły mi się od pewnego czasu znowu podobać, już nie są takie nudne jak jeszcze niedawno, ale oczywiście nie są też takie fajne jak te, które były np. jakieś dwa lata temu, albo te np. z czasów Marysi i Pawła... Wtedy się działo i naprawdę chciało się ten serial oglądać. Nie mówię, że teraz tak nie jest, bo obecnie jest dość ciekawie, ale to jednak nie jest to samo. Niestety... ;)

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #58 dnia: Maj 25, 2013, 19:19:41 »
A ja myślę, że Wadlewo nie jest dnem. Owszem może tam nie podchodzi się do wszystkiego tak poważnie, jak we Wrocławiu, ale myślę, że właśnie o to chodzi. Wadlewo jest wątkiem, z którego można się pośmiać, takim oderwaniem od wiecznych problemów we Wrocławiu. Teraz przez następne 50 odcinków będą się zastanawiać nad tym kto zabił Igora i czy Marysia i Szymon spędzili ze sobą w końcu noc czy nie. A Wadlewo zawsze będzie śmieszne i będzie się można przy nim odstresować ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #59 dnia: Maj 28, 2013, 20:18:42 »
Mnie tam odpowiada ten serial. Nie wymagam od niego cudów, a lubię w wolnej chwili czy nawet przy okazji robienia czegoś włączyć sobie jakiś mini maratonik zaległych odcinków i spoglądać jak tam się dalej akcja toczy. Wadlewo omijam (nigdy się do niego nie przekonam) i jest okej.

Kiedyś na pewno lepiej prowadzili wątek Marysi... zresztą o czym tu mówić jak kiedyś hierarchia postaci była zupełnie inna. Marysia, Kinga, Paweł, Artur - to były główne postacie i się tego trzymano. Teraz to jakiś dodatek, żeby nie powiedzieć dodateczek ;)
W sumie mi aż tak to nie przeszkadza, bo akurat bardzo lubię całą zgraję Radek&spółka, która gra teraz pierwsze skrzypce na zmianę z towarzystwem Patrycji, ale jakby nie patrzeć te starsze odcinki miały w sobie takie dodatkowe "coś" dzięki tamtym starym postaciom. A może to tylko sentyment... Ja jestem sentymentalna z każdej strony, więc w serialu też to się może udzielać :D