Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 66270 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #195 dnia: Czerwiec 29, 2012, 19:43:24 »
Taka mała ciekawostka dotycząca wczorajszego meczu - Balotelli, pomimo tego, że strzelił dwa gole był przy piłce tylko około 21 sekund!
Nie przypuszczałam nigdy, że ktoś, kto jest tyle czasu przy piłce może strzelić dwa gole, a tu proszę... ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #196 dnia: Czerwiec 30, 2012, 11:46:13 »
Taka mała ciekawostka dotycząca wczorajszego meczu - Balotelli, pomimo tego, że strzelił dwa gole był przy piłce tylko około 21 sekund!
Nie przypuszczałam nigdy, że ktoś, kto jest tyle czasu przy piłce może strzelić dwa gole, a tu proszę... ;)

Zaczynam martwić się o Hiszpanię  smilie_girl_305
Ciężko będzie im wygrać :( Bo Włosi na prawdę grają dobrze ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #197 dnia: Lipiec 01, 2012, 22:49:37 »
Panie i panowie za nami finał ME 2012 na Polsce i Ukrainie. Finał w drugiej połowie jednostronny, Włosi nie mieli żadnego pomysłu na grę, nie pomógł im ani Balotelli ani Buffon. To głównie Hiszpanie dyktowali warunki gry, przeważali w wszystkich aspektach, choć grali słabo wcześniej dziś to zaprocentowało - nie było w Hiszpanach widać takiego zmęczenia, z łatwością znieśli te 90 minut. Hiszpanie przechodzą też do historii jako pierwsza drużyna, która obroniła trofeum Mistrza Europy. To już nie ta Hiszpania, o której mówiło się "grają jak nigdy przegrywają jak zawsze", jak widać Hiszpanie potrafią sobie radzić bez zawodników, których do tej pory uważałem, że w drużynie La furia Roja będzie ciężko zastąpić o ile się to uda - bez Michela Salgado, bez Raula, bez nieobecnych kontuzjowanych Puyola i Villi.

Żal mi Włochów, że przegrali 0:4, grając jeszcze w 10, ale taki jest futbol. Piękny, efektowny, ale często też brutalny psychicznie.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #198 dnia: Lipiec 01, 2012, 23:02:22 »
Braaaaaaaaaaaaaaaaaawooooooooooooo!  :clapping: Hiszpanie niezawodni!  smilie_girl_321
Niesamowity był dzisiejszy mecz, Hiszpania pokazała wszystko co potrafi;) i za to ich uwielbiam.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #199 dnia: Lipiec 01, 2012, 23:32:32 »
Tak, tak, tak! Hiszpania mistrzami! :wub: Pierwsza drużyna, która obroniła ME, a między czasie wygrała MŚ - cieszę się, że żyję w tych czasach i mogę oglądać wspaniałych Hiszpanów, naprawdę.
Dzisiaj to Hiszpania od początku dyktowała warunki i nie dość, że była drużyną lepszą to grała tak jak na MŚ - genialnie! ;)
Świetny mecz Casillasa, Alby i Xaviego - cieszy mnie, że ten drugi przechodzi do Barcy, jeśli tam będzie grał tak jak na EURO to nie zazdroszczę wszystkim rywalom, którzy będą musieli grać z FCB, kiedy Jordi będzie w składzie - bardzo dobrze gra i w defensywie i w ofensywie, według mnie. ;)

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #200 dnia: Lipiec 01, 2012, 23:56:29 »
Strasznie nie lubię meczów, w których nawet trochę nie kibicuję żadnej drużynie. I kiedy życzę przegranej jednej z nich (bo obie przegrać przecież nie mogą ;)). Niemniej, muszę chyba jakby zmienić faworytów, żeby niektóre drużyny mogły sięgnąć po tytuł w Brazylii lub chociaż zagrać w finale. ;]

Dzisiaj Hiszpanie byli ewidentnie lepsi. Jeszcze w pierwszej połowie Włosi sprawiali wrażenie, że mogą wyrównać, że mają szansę, ale w drugiej Hiszpanie ich zabiegali i "Makarony" chyba tylko marzyły, żeby ten mecz się już skończył. ;) Hiszpania ich rozgromiła i pokazała, że są o klasę wyżej.

Gdyby patrzeć tylko na dzisiejszy mecz, to Hiszpanie na tytuł oczywiście zasłużyli. Jednak za całokształt turnieju (chociaż wiadomo, że liczy się wynik finału ;)) to mieli więcej szczęścia niż faktycznej zasługi...

Do MŚ zostały 2 lata, mam nadzieję, że niektóre drużyny wyciągną wnioski i pokażą siłę i dotrą do finału turnieju w Brazylii :) I oczywiście, trzymam kciuki za Biało-Czerwonych, żeby na turniej awansowali i żeby za oceanem poszło im lepiej niż tutaj :)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #201 dnia: Lipiec 02, 2012, 00:02:12 »
sysunia możliwym jest też, że piłkarze Hiszpanii grali z nastawianiem iż MOGĄ zagrać w finale, więc możliwe, iż w wielu meczach grali tak słabo. Choć to prawda to efekty fizyczne grania tych słabych meczów dziś było widać - Włosi, którzy mieli ciężki ćwierćfinał i półfinał dziś nie mieli siły biegać, zaś Hiszpanie, którzy nie dawali wcześniej z siebie wszystkiego pokazali to do czego nas przyzwyczaili.

Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie najlepszym bramkarzem EURO2012 i ogólnie roku 2012 jest Iker Casillas :) Teraz niech się uda na zasłużone wakacje i niech od nowego sezonu dalej prezentuje tę formę.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #202 dnia: Lipiec 02, 2012, 00:08:50 »
Ale przy ich cieszynkach miałam deja vu.... aż dziwnie mi było  :D

Gratulacje dla Hiszpanii. Dzisiaj zagrali naprawdę na swoim poziomie. Aż mi było żal Włochów jak ich dobijali tą 3 i 4 bramką. A potem mi ich było żal jak płakali, ale to normalka u mnie ;) W każdym razie brawo Hiszpania!! :)

Casillas to w ogóle jest genialny. I jako bramkarz i jako człowiek. Uwielbiam go :)
Niech jedzie teraz z Sarą na jakieś wypas wakacje, odpocznie, a potem dalej tak pięknie broni w Relu :D

EDIT
A tak obok meczu.
Pujol i Villa rozwalili mi system ;D To ujęcie jak oboje pykają w te swoje komórki ;D Na pewno aktualizowali swoje profily na fejsie/twitterze. Oni są uzależnieni! ;D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #203 dnia: Lipiec 02, 2012, 00:32:35 »
Tak, dla mnie Iker również najlepszym bramkarzem turnieju! Jest genialny i wiele razy Hiszpanii, za przeproszeniem, d*pę ratował. :D Prawdę mówiąc, przed EURO był jedynym piłkarzem z Realu którego naprawdę lubiłam. O, Xabiego Alonso również, ale nie aż tak. Teraz, śmiem twierdzić, co zresztą już pisałam, że Ramos potrafi grać jak człowiek, nie jak zwierzę, jak to robi w Realu, tak jak Pepe. ;)

EDIT
A tak obok meczu.
Pujol i Villa rozwalili mi system ;D To ujęcie jak oboje pykają w te swoje komórki ;D Na pewno aktualizowali swoje profily na fejsie/twitterze. Oni są uzależnieni! ;D
To zdjęcie jest mega! <3 Jednak nie ma to jak "słit" focia. :D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #204 dnia: Lipiec 02, 2012, 01:07:09 »
Tak, dla mnie Iker również najlepszym bramkarzem turnieju! Jest genialny i wiele razy Hiszpanii, za przeproszeniem, d*pę ratował. :D Prawdę mówiąc, przed EURO był jedynym piłkarzem z Realu którego naprawdę lubiłam. O, Xabiego Alonso również, ale nie aż tak. Teraz, śmiem twierdzić, co zresztą już pisałam, że Ramos potrafi grać jak człowiek, nie jak zwierzę, jak to robi w Realu, tak jak Pepe. ;)
No! Masz szczęście, że Xabi też zaliczał się do tych lubianych!  ;D

Ramos rzeczywiście tutaj grał mnie agresywnie niż w Realu, ale Ramos generalnie też jest wporządku. Trochę narwany, czasem poniosą go emocje i przesadzi (jej, pamiętam cały czas jak w meczu z Barcą uderzył Pujola, to nie było fajne), taki hiszpański byczek z niego, ale co poradzić.. taki temperament. Ale tak w sumie to oni właściwie wszyscy są fajni :D

Joo, widziałam tę fotkę. Uzależnienie od pstrykania fotek każdemu i wszędzie, włączając w to siebie to też ich problem ;D

A w ogóle to mi smutno, że to Euro się skończyło. Śmignęło jak nie wiem. Przed chwilą był 8. czerwca... nie mówiąc o tym, że przed inną chwilą było 100 dni do rozpoczęcia. Tak szybko minęło :(

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #205 dnia: Lipiec 02, 2012, 11:11:39 »
Smutno po wczorajszym meczu.
Nie ulega wątpliwości, że Hiszpanie grali lepiej. Nie mówię tylko o bramkach, bo to się rozumie samo przez się, ale generalnie - kiedy Włosi przejmowali piłkę, 30 sekund później nadal podawali ją między sobą, pod swoją bramką. Cały czas mi się nasuwało, że gdyby to grała moja Portugalia, już ze dwa razy zdążyliby wykonać atak na bramkę przeciwnika.
Ale mimo tego, że wczoraj Hiszpanii szło lepiej, to patrząc na całe Euro, mieli zdecydowanie więcej szczęścia niż czegokolwiek innego. Więc smutno.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #206 dnia: Lipiec 02, 2012, 12:11:51 »
Było mi to obojętne - cieszyłabym się tak samo z wygranej Włochów.
Ładne bramki i tyle ;)
A tak w ogóle - dobrze, że już po... ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #207 dnia: Lipiec 02, 2012, 14:02:35 »
Ha! A z wszystkimi, z którymi rozmawiałam to stawiali na Włochów, jedynie ja byłam za Hiszpanią. :P
Na szczęście wyszło na moje, a reszta się ostro rozczarowała.
Mecz był piękny. Gra Włochów jak i Hiszpanów na wysokim poziomie.
Mimo wszystko cieszę się z tego jak jest, o! :D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #208 dnia: Lipiec 02, 2012, 16:29:47 »
Gra Włochów w finale na wysokim poziomie? Według mnie w porównaniu do meczu z Anglią czy chociażby z reprezentacją Niemiec zagrali naprawdę słabo. Jak przechwycili piłkę to zaraz ją tracili, strzałów na bramkę też zbyt nie pamiętam, oprócz jednego, kiedy próbował Di Natale. ;)

A w ogóle to mi smutno, że to Euro się skończyło. Śmignęło jak nie wiem. Przed chwilą był 8. czerwca... nie mówiąc o tym, że przed inną chwilą było 100 dni do rozpoczęcia. Tak szybko minęło :(
Dokładnie. Miesiąc z EURO zleciał niesamowicie szybko, niestety. Zdążyłam się już przyzwyczaić do prawie codziennego oglądania meczów, tych emocji i wszystkiego. :( Mam nadzieję, że te dwa lata do MŚ 2014 zlecą równie szybko jak ten miesiąc. :D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #209 dnia: Lipiec 02, 2012, 17:35:21 »
Oj tam! Dobrzy byli. :P Choć Hiszpanom do pięt grą nie dorastają, no ale... ;)
Hiszpanie od początku do końca pokazali klasę. Takiego wyniku, to nawet ja się nie spodziewałam. MIODZIO! ;D