Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 66284 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #165 dnia: Czerwiec 23, 2012, 23:32:28 »
A mnie ciekawi niesamowicie jedna rzecz - dlaczego Del Bosque nie wpuszcza Llorente, chociażby na ostatnie 15 minut? Doczekałam się wejścia Pedro i mam nadzieję, że doczekam się wejścia Llorente, bo co mecz widzę Fernando, szkoda tylko, że Torresa. :D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #166 dnia: Czerwiec 24, 2012, 09:09:34 »
Czyli mam rozumieć, że Hiszpania wygrała 2-0?! :D
Nie mogło być inaczej, ohh...
Ciekawe czy teraz zagrają z Niemcami! :P

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #167 dnia: Czerwiec 24, 2012, 09:41:59 »
Kompaktowa - teraz Hiszpania zagra z Portugalią. Z Niemcami może spotkać się najwcześniej w finale ;)

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #168 dnia: Czerwiec 24, 2012, 11:49:45 »
Jeśli dobrze się orientuję, to Niemcy zagrają ze zwycięzcami dzisiejszego meczu, czyli albo z Włochami albo z Anglią.. a szkoda, bo tu Niemcy pewnie też wygrają, a gdyby tak ustawili ich z Hiszpanią, oj mieliby kłopoty.. ;)

No mi się kurcze też przysypia na tych ostatnich meczach, szczególnie na 2 połowie.. :P Dzisiejszy mecz jak dla mnie też nic ciekawego, nikomu nie kibicuję, za to jutro powinno się dziać! :)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #169 dnia: Czerwiec 24, 2012, 12:34:40 »
 O ile ja się orientuję to dzisiejszy mecz wyłoni rywala dla Hiszpanii w półfinale. Niemcy o finał grają z Portugalią smilie_girl_349
I liczę na finał hiszpańsko - niemiecki;)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #170 dnia: Czerwiec 24, 2012, 12:41:16 »
I liczę na finał hiszpańsko - niemiecki;)
Nie ma innej opcji! :D
Czuję po kościach, że byłby to dobry mecz.  ;)
A którego jest finał? :P

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #171 dnia: Czerwiec 25, 2012, 00:00:01 »
Cysia, finał jest 1 lipca. ;)
Jean, Hiszpania gra w półfinale z Portugalią. Dzisiejszy mecz wyłonił rywala dla Niemców. ;)

I Włochy w półfinale! Niby było mi obojętne kto wygra, ale niechęć do drużyny Angielskiej, a przede wszystkim to jak pewni siebie się wydają (z Hart'em i Terry'm) na czele sprawiło, że byłam za drużyną z Włoch. ;)
Włosi zasłużyli na wygraną, to na pewno. W dzisiejszym meczu wyraźnie było widać ich przewagę nad Anglikami. Nie tylko gołym okiem, ale też mówiły o tym statystyki, w bodajże 75' minucie - posiadanie piłki 67%-37% na korzyść drużyny Włoskiej oraz 24 strzały, w tym 14 w światło bramki przy 7 strzałach Anglii, ile było w światło bramki niestety nie pamiętam. ;)

Czekają nas ciekawe półfinały: Hiszpania - Portugalia i Niemcy - Włochy. Jeśli Włosi zagrają z Niemcami tak jak z Anglią to myślę, że spokojnie mogą ich pokonać. Liczę na finał Hiszpania - Włochy i wygraną Hiszpanii, oczywiście! :D

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #172 dnia: Czerwiec 25, 2012, 00:36:48 »
Włochom się należało, oj należało się. Widać było, że to oni byli górą w dzisiejszym meczu. I mimo, że na początku byłam rozdarta pomiędzy dwoma drużynami to z biegiem czasu było wewnątrz mnie coś takiego co sprawiało, że moje serce zaczynało bić szybciej kiedy ruch był pod bramką Anglii. Naprawdę się cieszę, że 'makaroniarze' przeszli. smilie_girl_299

Wydaje mi się, że w finale znajdzie się Hiszpania i Niemcy, o czwarte miejsce będą grały zespoły Portugalii i Włoch. Tak coś czuję, o! smilie_girl_014

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #173 dnia: Czerwiec 25, 2012, 00:49:28 »
Wydaje mi się, że w finale znajdzie się Hiszpania i Niemcy, o czwarte miejsce będą grały zespoły Portugalii i Włoch. Tak coś czuję, o! smilie_girl_014
Ja liczę jednak na Włochów, chociaż to raczej Niemcy są faworytem. ;) I z tego co się orientuje to na EURO nie ma meczu ani o 3 miejsce, ani o 4. Chyba, że się mylę. smilie_girl_120

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #174 dnia: Czerwiec 25, 2012, 01:51:25 »
Fakt, teraz nie ma meczu o 3 miejsce, tym bardziej o 4 :D Kto by chciał grać o 4 miejsce ? smilie_girl_101 Moje małe 'przejęzyczenie' :th_girl_hideface:
Ale wiem, że kiedyś były mecze o 3 miejsce. Szkoda, że teraz nie ma. I zawsze można obstawiać, że to Portugalia będzie na czwartym miejscu, bo przegra z przyszłymi mistrzami, czyt. z Hiszpanią. Ale wszystko się jeszcze okaże <mruga>

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: Czerwiec 25, 2012, 07:52:32 »
W półfinałach Hiszpania gra z Portugalią  a Niemcy z Włochami.
Jasne, że w tym drugim meczu faworytem będą Niemcy, ale Włosi tanio skóry nie sprzedają i myślę, że to będzie zacięty mecz, w którym będę trzymała kciuki oczywiście za Włochów! :)
Hiszpania- Portugalia... oba zespoły lubię. Z jednej strony życzyłabym Hiszpanii, bo to prawdziwie kunsztowna piłka i fajny zespół, a z drugiej Portugalczykom bo nie osiągnęli jeszcze sukcesu w tym turnieju, a Hiszpanie mają ich ostatnio aż za nadto. Pewnie zdecyduję komu kibicuję dopiero w trakcie meczu kiedy zobaczę kto ma większe serce do walki i czy Hiszpania się obudziła...

Wczorajszy mecz... matko jedyna!! smilie_girl_027 Bałam się, że Angole mogą to w karnych wygrać, a to byłoby totalnie niesprawiedliwe! A co do Montolivo- wiedziałam, że nie strzeli tego karnego! Nosz kurde! Pod koniec meczu już ledwo zipiał, strzelał zupełnie niecelenie! Wiadomo było, że jest zbyt zmęczony! Bardzo mi się za to podobała gra Diamanti- dodał energii na boisku. Super! :)
Przy karnych sporo nerwów straciłam... oj. I bardzo był to podobny mecz do pamiętnego półfinału Euro 2000 gdzie grali Włosi z Holendrami. Pamiętny Van Der Saar... Frank de Boer.... i chyba najprzystojniejsza piłkarska ekipa jaką widziałam, czyli ówcześni Włosi! (Cannavaro, Nesta, Maldini, Toldo, Zambrotta, Totti)- to tak trochę kobiecym okiem... :)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #176 dnia: Czerwiec 28, 2012, 00:46:49 »
Nie wyobrażałam sobie innej opcji i na szczęście wszystko poszło po mojej myśli - Hiszpania w finale!
Hiszpanie, według mnie, na bardzo dobrym poziomie zaczęli grać dopiero po mniej więcej 60 minucie i zmianach Negredo - nie rozumiem, dlaczego Del Bosque dzisiaj go wystawił, nie pokazał nic, Silvy - w tym przypadku również nie rozumiem, dlaczego Del Bosque tak na niego stawia oraz Xaviego, któremu gra na tym turnieju, szczerze mówiąc, wychodzi średnio. Gołym okiem było widać, że po wejściu skrzydłowych gra się ożywiła, liczę na to, że w finale pan Vincente zagra inaczej niż 4-6-0... A tak swoją drogą, to wejścia Llorente chyba się nie doczekam, chociaż trzymam kciuki, żeby w finale chociażby na kilka minut się pojawił. ;)

Brawa również dla Portugalii, bo grali naprawdę dobrze i momentami byli drużyną lepszą. ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #177 dnia: Czerwiec 28, 2012, 00:56:36 »
Szkoda mi Portugalii, tak szczerze. Zasłużyli na ten awans bardziej od Hiszpanów... I tak cała moja nadzieja w Niemcach, od początku trzymam za nich kciuki i mam nadzieję, że wygrają jutro, a potem w finale, zostając nowymi Mistrzami Europy ;)

Swoją drogą karne to zawsze u mnie +100000 do nerwowości. Bo to już zależy trochę od szczęścia, trochę od umiejętności, trochę od podatności na presję, a trochę od wyczucia bramkarza. I tak sobie myślę, że podziwiam każdego kto decyduje się wziąć odpowiedzialność i podejść do strzału. Ja nim bym doszła do tej piłki to 8726816 myśli w głowie i zawał przed "metą" :D Jak nawet przed tv mi się udziela :D

PS. Ale Ramos jak ładnie strzelił, co nie? :D Kto oglądał mecze w sezonie wie o czym mowa :D
Komentarze już poszły w świat- przykładowy z fejsa "Ramos jak ładnie trafił. A już myślałem, że doleci ta piłka bujać się z tą drugą na orbicie" Albo z rm.pl "Oj Ramos, Ramos. Nie można było tak strzelić z Bayernem? ;d Wolałabym, że wtedy to załatwił jak profesor, a dzisiaj wywalił na siódme piętro"  ;D ;D

Dobraaa Sergiooo, i tak Cię kocham  ;D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #178 dnia: Czerwiec 28, 2012, 01:01:55 »
PS. Ale Ramos jak ładnie strzelił, co nie? :D Kto oglądał mecze w sezonie wie o czym mowa :D
Pewnie, że ładnie. :D Chociaż nie ukrywam, że jak podchodził do piłki to już myślałam, że znów "piłka poleci hen wysoko". Nie powiem, miłe zaskoczenie. ;D

W ogóle stwierdzam, że polubiłam Ramosa. Na EURO i w reprezentacji jest kompletnym przeciwieństwem tego, co w Realu - czyli brutalnych fauli. Tak samo Pepe - naprawdę się zdziwiłam, widząc wszystkie mecze Portugalii na EURO z nim w składzie, w których brutalne faule u niego to naprawdę była rzadkość. Takie naprawdę mocne to chyba z dwa miał, z tego co pamiętam. ;)

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Czerwiec 28, 2012, 07:21:52 »
Szkoda mi Portugalii, tak szczerze. Zasłużyli na ten awans bardziej od Hiszpanów...

Ja też tak twierdzę. Hiszpania przez większą część meczu była w cieniu Portugalii. Zaczęłam ten mecz nie mogąc się zdecydować komu kibicuję. Portugalii, bo gra pięknie w tym turnieju i jeszcze nie zdobyła Mistrzostwa Europy, czy Hiszpanii, która zawsze (w tym turnieju niekoniecznie) gra ładnie. Stwierdziłam ostatecznie, że kibicować będę temu, kto będzie miał większe serce do gry- już po pierwszych minutach meczu nie miałam wątpliwości. Bardzo szkoda Portugalii- tymi zrywami w dogrywce Hiszpanie nie zasłużyli na awans. I jak na Mistrzów Świata i Europy to było to stanowczo za mało. Szkoda...

W ogóle stwierdzam, że polubiłam Ramosa. Na EURO i w reprezentacji jest kompletnym przeciwieństwem tego, co w Realu - czyli brutalnych fauli. Tak samo Pepe - naprawdę się zdziwiłam, widząc wszystkie mecze Portugalii na EURO z nim w składzie, w których brutalne faule u niego to naprawdę była rzadkość. Takie naprawdę mocne to chyba z dwa miał, z tego co pamiętam. ;)

Ja też jestem w szoku, że Ci piłkarze mają inną- ludzką twarz. Można z tego wyciągnąć jeden wniosek- to klub zmusza ich do tak brutalnej gry, a to wzbudza we mnie jeszcze większą niechęć do Realu- "chamstwa nie zniese". ;)