Autor Wątek: Pozostali bohaterowie  (Przeczytany 3838 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
Pozostali bohaterowie
« dnia: Czerwiec 14, 2012, 17:14:59 »
Podyskutujmy o postaciach drugoplanowych, o których naprawdę wiele można powiedzieć, a także o tych epizodycznych, które pojawiają się na kilka odcinków, wprowadzają nas w jakiś nowy wątek, a potem znikają...
 :)

Zapraszam do dyskusji!  :D

PS Wkrótce postaram się ładnie uzupełnić ten post, na razie go utworzyłam, żeby było miejsce do rozmowy.  ;)

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
Odp: Pozostali bohaterowie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 14, 2012, 17:47:22 »
Rose..
Była naprawdę wartościową postacią dla serialu, jak i samego Damona! Wniosła wiele świeżości choć szybko zniknęła, i jak dla mnie za szybko.. Szkoda, bo zapowiadała się bardzo obiecująco! :) Jako wampir była z tych "dobrych", które nie krzywdzą ludzi tylko z nimi obcują na co dzień. A Damonowi pomogła zrozumieć, co to właściwie uczucie.. obudziła w nim resztkę człowieczeństwa, która na dnie gdzieś leżała i czekała na całkowite wydobycie się na zewnątrz.
Natomiast Logana, nie trawiłam, był taki sztuczny laluś. Grr! :th_0girl_hysteric: Nie lubię takich postaci.
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 14, 2012, 17:55:00 »
Cytat: szyszata
[...] obudziła w nim [Damonie] resztkę człowieczeństwa, która na dnie gdzieś leżała i czekała na całkowite wydobycie się na zewnątrz.
Obudziła, a potem nastąpił jego egzystencjalny kryzys, który oglądałam niedawno i na pewno na długo zapadnie mi w pamięć.
Rose potrafiła rozbudzić uczucia, nawet te, które były gdzieś głęboko schowane. Moment jej śmierci był naprawdę wzruszający. W ogóle nie przynudzały mnie jej wywody psychologiczne, były takie naturalne, mądre, do zastanowienia.
Miła, pozytywna postać, szkoda, że tak szybko odeszła i to tak tragicznie. Zostawiła rysę na Damonie...

Logan? Weźcie mi go. Nawet już o nim zapomniałam. Z kolei dobrze, że on tak szybko odszedł. Na krótką metę był do wytrzymania.
Też nie trawię takich ludzi, przemawiała przez niego straszna dwulicowość.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 14, 2012, 17:59:33 »
Zostawiła rysę na Damonie...
Zostawiła, ale przyda mu się to na przyszłość, że życie nie jest wiecznością, nawet gdy jesteś wampirem, czy czymś tam jeszcze. Że zabijanie niewinnych ludzi dla zaspokojenia głodu nie jest potrzebne. Ona go w małym stopniu tego nauczyła, że nie trzeba krzywdzić. A jej wywodu również nie nudziły, bo dawały wiele do myślenia w przenośni i nie tylko. Bardzo ważne rzeczy wtedy mówiła! Bardzo żałuję, że jej wątek tak szybko się skończył!  :ysz:
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 14, 2012, 18:07:32 »
Zostawiła, oczywiście, w takim sensie pozytywnym, ale szybko zmarła i to niestety zostawiło o wiele większą rysę na Damonie. Widać było, że cierpiał i coś w nim pękło, stąd potem incydent z Jessicą.
Rose była w pewnym sensie jednym z czynników wpływających na zmianę Damona, to ona pokazała mu pewne wartości, sama była wartościową postacią.
Jej rozmowy z Eleną również były piękne, nawet te sceny po ukąszeniu wilkołaka miały w sobie coś.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 14, 2012, 18:17:01 »
Cóż mówić więcej? Chyba nic, była naprawdę fascynującą postacią, która diametralnie zmieniła Damona w małym okresie czasowym. I najlepsze, że prawie od samego początku wyczuła tą chemię między Eleną, a nim. Potem mu radziła, co ma robić i jak ja to mówię monologi mu prawiła. :) Ale jak widać na załączonym obrazku, na dobre mu to wyszło!
Hm, nie wiem czy mam zaliczać Meredith do drugoplanowych postaci?  smilie_girl_30
Z początku myślałam, że to spoko babka potem po tych wszystkich zdarzeniach z ofiarami, myślałam że jest wariatką. Podoba mi się średnio, na razie nie mam zdania o niej, bo co dopiero się rozkręcił pod koniec 3 serii, więc czekam na 4s.! :D

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 15, 2012, 20:34:21 »
Szyszka, myślę, że Meredith zostanie w serialu na dłużej. Mi już na początku wydawała się jakąś dziwna. Ale później to się zmieniło, choć nie do końca. Nie wiem za bardzo co o niej myśleć.  smilie_girl_269
Ale kto wie ile będzie skoro wątek
Spoiler
Alarica się skończył, to z kim będzie romansowała. ;D
Co do Rose smilie_girl_321. Może i była krótko ale zachwyciła mnie. Dzięki niej Damon zaczął bardziej czuć, zaczęło mu bardziej zależeć. Troszczył się o nią, gdy ugryzł ją wilkołak mówił, że rana nie wygląda już tak poważnie,  to mi się bardzo podobało. Uważam ją za bardzo pozytywną postać i chciałabym by jeszcze kiedyś do nas wróciła (może w 4 sezonie?). smilie_girl_301
It's not just that she makes him a better person. She does, but, he changes her too. Damon challenges her, surprises her. He makes her question her life, beliefs. Stefan is different. His love is pure and he'll always be good for her. Damon is either the best thing for her or the worst.-Rose?

Offline karolina0255

• Moderator Lokalny
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 01, 2012, 13:30:11 »
Tak ostatnio myślałam sobie o Caroline i doszłam do wniosku, że w 3 sezonie cofnęła się do 1... Tą postać polubiłam dopiero w 2 sezonie jak stała się wampirem. Urocze były jej zmagania ze swoją nową naturą oraz polowanie na króliczki ze Stefanem, ale w 3 sezonie coś się znowu popsuło. Zaczęła mi znowu przypominać pustą laskę... Mam nadzieje, że Julie i Kevin poprawią tą postać w 4 sezonie... Nie wiem teraz czy będzie się nadawała na dziewczynę dla Klausa jeżeli scenażysci postanowili by ich połączyć razem.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 01, 2012, 13:43:35 »
Caroline popsuta w 3 sezonie? Nieee, ja nie mam takiego wrażenia. Czemu tak myślisz? Chodzi o to, jak zachowuje się względem Klausa czy jak? ;)

Dla mnie jest cały czas ok. Po przemianie jest jedną z fajniejszych postaci, cały czas tak uważam. A pamiętam jak w I sezonie nieraz nie mogłam jej znieść, tego jej drażniącego zachowania :P

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 15, 2012, 21:14:09 »
Spoiler
Nowy sezon, nowa postać. Taki pastor o... Następny łowca wampirów ;) I następny gościu działający mi na nerwy ;)
Na pewno ma jakiś cel, ale na dzień dzisiejszy nie rozumiem o co mu chodzi i co on dokładnie kombinuje. Ale werbeny ma niezłe zapasy, przeszło mi przez myśl, że jakąś hodowlę tam u siebie uprawia ;D

Dałam w spoiler, gdyż inni mogli nie oglądać jeszcze nowych odcinków :)
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2012, 17:13:42 wysłana przez karolina0255 »

Offline karolina0255

• Moderator Lokalny
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 18, 2012, 10:45:04 »
Teraz troszke moich wywodów co do Katherine.

Spoiler
Dobrze, że pojawiła się w 4x06 nawet w oostaci halucynacji Eleny. Troszke mnie denerwowało to, że w tych halucynacjach namawiała Elene do samobójstwa, ale przecież to tylko jej podświadomość. Założe się, że gdyby pojawiła się tak naprawde to może by pomogła jakoś Elenie. Wydaje mi się, że Katherine to osoba, która naprawde pomogła by jej się uporać z jej naturą. W sumie to nawet chciałabym zobaczyć kilka scen między Eleną i Katherine, ale wątpie że takowe powstaną.