Autor Wątek: Odchudzanie  (Przeczytany 61944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
Odp: Odchudzanie
« Odpowiedź #135 dnia: Czerwiec 01, 2013, 20:46:54 »
Z perspektywy czasu też zrozumiałam, że głodówka to nie dobry pomysł, ale to chyba był jedyny sposób na utratę wagi, gdyż nie jestem sobie w stanie wyobrazić tego, że codziennie gotuję tylko dla siebie 3-4 posiłki dziennie.

Teraz jem normalnie, czasami aż za dużo  <haha>, ale waga jest taka jaką chcę mieć i stoi w miejscu, choć czasami idzie w górę, potem spada, więc nie jest źle. ;)

Może skuszę się na te nożyce, moje nogi są zdecydowanie nie takie jakie być powinny. ;) Od poniedziałku zacznę, może to będzie mniej nudne niż ćwiczenia z Ewą.

Powodzenia i wytrwałości dziewczyny!  ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Czerwiec 02, 2013, 13:33:03 »
Powodzenia i wytrwałości dziewczyny!  ;)
Dziękuję i wzajemnie!  :buzki:

Mam małe pytanko, czy znacie jakieś skuteczne ćwiczenia na znienawidzone przeze mnie boczki? :D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #137 dnia: Czerwiec 03, 2013, 11:57:45 »
Fiołek zawsze np. jeżeli przeszkadza Ci jej gadanie czy głos, można ją wyciszyć a tylko powtarzać to co ona robi. ;)
O to to ;) U mnie dokładnie tak to wygląda - włączam sobie radio, ona ściszona i jazda :P
Mogę powtarzać to, co ona robi, ale na dłuższą metę jej gadanie, sposób mówienia jest dla mnie męczący i poza tym denerwuje mnie, że po kilku takich skalpelach wiem dokładnie co ona za chwilę powie. Dlatego ją wyłączyłam i teraz jest dobrze ;)

Co do boczków - jak czytam komentarze wypowiadających się tu i ówdzie dziewczyn to dużo pisze, że to ćwiczenie jest dobre na boczki i brzuch ogółem

ale dla mnie to ćwiczenie to jakaś masakra! chyba mam za słabe ręce ;p

A ja bym się chciała nauczyć pić wodę... nie wiem co zrobić, żeby jakoś mi wchodziła...

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Czerwiec 03, 2013, 16:39:05 »
Też słyszałam o tym ćwiczeniu, ale jego wykonanie jak dla mnie to masakra! Ale spróbuję znowu! :)

Dziewczyny, jak liczycie robienie tych nożyc ? Jedno podniesienie jako raz? Czy podniesienie obu nóg jako jeden raz?

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Czerwiec 03, 2013, 21:26:19 »
Sandi, to wcale nie jest aż takie złe! Ja chodzę na wf na stretching i własnie mieliśmy też takie ćwiczenia i jak miałam poczucie, że prowadzący się na mnie patrzy no to się zbierałam w sobie i jakoś szło! :D
Szkoda, że wf miałam tylko raz w tygodniu w sumie, choć jak zawsze przychodziło co do czego to się tak konkretnie obijałyśmy z dziewczynami, chociaż zakwasy i tak były. :D

Sandi, a może spróbuj np. lekko gazowaną? Dla mnie jest o wiele lepsza. :)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #140 dnia: Czerwiec 03, 2013, 22:17:57 »
Wody samej w sobie też nie znoszę. Lekko gazowane również mi nie podchodzą.
Zważywszy na moje zamiłowanie do coca coli, przerzucenie się na coś innego i tak jest zbawieniem więc wybrałam wody smakowe Żywiec Zdrój. Grejpfrutowa jest boska, lubię też jabłkową ;) No i cytrynowa, gazowana z Żywca też dobra - zwłaszcza w upalne dni ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #141 dnia: Czerwiec 03, 2013, 23:07:56 »
Mnie też nie podchodzi czysta woda, w ogóle się tym nie da napić.
A czy Twoja mama robi w domu przetwory? Konkretnie soki z owoców? Woda z sokiem to zupełnie inna bajka, spróbuj :) Wiśniowy, malinowy, agrestowy... pycha!
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Czerwiec 04, 2013, 09:48:28 »
Ponad rok temu byłam zmuszona do picia wielkich ilości wody niegazowanej i pamiętam, że na początku było bardzo trudno mi się przyzwyczaić (nie czułam głodu, smaki mi się mieszały, więc tym bardziej było to dla mnie niezbyt miłe uczucie), ale z czasem było coraz lepiej, a teraz to już w ogóle mogłabym pić samą wodę. Od rana do wieczora. :D

Sandi, dziewczyny dobrze radzą. Jak nie zwykłą, to możesz spróbować smakowej, z sokami (mniam!). Będzie lato, więc może woda z cytryną i miętą na orzeźwienie? Musisz popróbować. ;)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #143 dnia: Czerwiec 04, 2013, 13:09:20 »
a teraz to już w ogóle mogłabym pić samą wodę. Od rana do wieczora. :D
Żółwik! :D Woda biała jest naprawdę dobra, tyle, że zależy z jakiej firmy, bo z niektórych w ogóle smaku nie mają.  ;)

A poza tym to aż się muszę pochwalić, bo chociaż to niby nic, cieszy niesamowicie - schudłam 1kg! :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #144 dnia: Czerwiec 04, 2013, 21:45:15 »
Sandi, dziękuję! :) Ale jak na razie to ćwiczenie jest niewykonalne u mnie, jak chciałam spróbować czy dam radę to złapał mnie straszliwy skurcz w stopie, więc stwierdziłam, że to był idealny znak, który spowodował, żeby zaprzestać próbowania <haha> mam nadzieję, że jednak znajdę jakieś inne ćwiczenia na te okropne boczki.

A ja bym się chciała nauczyć pić wodę... nie wiem co zrobić, żeby jakoś mi wchodziła...
Ja uwielbiam pić wodę taką lekko gazowaną z sokiem malinowym, tylko nie takim ze sklepu, tylko domowej roboty, pycha!  <serduszko> Sandi, tak jak pisały dziewczyny spróbuj na początek wypić smakową wodę, truskawkowa jest mniam!  <rumieniec>
Swoją drogą ja zdecydowanie wolę wypić samą lekko gazowaną wodę niż na przykład te wszystkie kupcze soki, w których nie wiadomo co jest. W ogóle przerażają mnie produkty, które strasznie długi mają skład, nie mogę zrozumieć jak to coś jest dopuszczane na rynek, straszne.
Ale Colę mimo wszystko uwielbiam. <haha>

Offline Jagna

• peczu94
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwiec 05, 2013, 09:33:55 »
A ja postanowiłam zacząć od dzisiaj ćwiczyć z Ewą Chodakowską... Na początek "Skalpel", bo stwierdziłam, że skoro w nim spala się najmniej kalorii, to jest pewnie najprostszy z trzech typów (jest jeszcze killer i turbo spalanie). Trening trwa 40 minut iii wytrzymałam 25.  <flaga> Naprawdę już wszystko mi się trzęsło, bolało i nie mogłam dłużej. A upociłam się jak mysz.  <rumieniec>
Jednak żeby nie kończyć jeszcze ruchu, to włączyłam sobie jakąś zumbę na yt i poskakałam trochę z nimi. To przynajmniej wywołuje uśmiech.  <szczerzy_sie>

Spróbujcie Ewy. Ktoś, kto jest w lepszej formie na pewno dotrwa do końca treningu. Ja później zrobię to, co mi zostało a jutro spróbuję wytrzymać dłużej. Wydaje mi się, że warto, bo mięśnie pracują, że ho ho.

Ewa Chodakowska SKALPEL
Kolekcjonujesz swój słoik serc
 i rozrywasz miłość...

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #146 dnia: Czerwiec 05, 2013, 10:23:48 »
Ewa owszem, jest niesamowita, ale jakoś nigdy nie udało mi się dotrwać do końca treningu, pomimo jej motywujących tekstów ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #147 dnia: Czerwiec 05, 2013, 17:30:18 »
Jeżeli chodzi o Chodakowską, to ja polecam również "Trening z gwiazdami" co prawda środek z Beatą Sadowską jest masakryczny i jeszcze nie zdołałam go całego wykonać, ale te z Olką Szwed są całkiem przyjemne, a już przy tych z Karoliną Malinowską to totalnie się odpoczywa. ;) Polecam!

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #148 dnia: Czerwiec 05, 2013, 17:37:13 »
A ja jednak wolę ćwiczyć z Mel B, Ewa nudzi mnie strasznie tym swoim mówieniem ;) Z Mel B ćwiczę naprawdę z przyjemnością, nie dość, że ona ma w sobie wiele energii, przy której się "nie usypia", czego u Ewy raczej nie ma, to i czas z Mel mija o wiele szybciej podczas ćwiczeń, w moim przypadku przynajmniej ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #149 dnia: Czerwiec 05, 2013, 17:48:02 »
Kiedyś ćwiczyłam chwilę z Mel B, ale zrezygnowałam. Sama nawet nie wiem dlaczego, potem jakoś przekonałam się z mamusią do Ewy i "pocimy się" z Chodakowską. :) Ale może jutro spróbuję jeszcze jakieś ćwiczenia z Mel B, bo też czytałam o jej treningach masę ciekawych i dobrych opinii.

Ćwiczę, ćwiczę i teraz to bym chciała jakąś taką dobrą dietę, tylko byle była skuteczna i nie obciążała mojego organizmu. ;) Macie jakieś sprawdzone? Albo może słyszeliście jakieś dobre opinie o jakiś? ;)