Autor Wątek: Odchudzanie  (Przeczytany 62001 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EdySziA

• Art's Souls
Odp: Odchudzanie
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 19, 2013, 19:03:40 »
Nooo chipsy i ogólnie słodycze :) Ale jestem tego zdania, żeby nie robić nic na siłę, tylko słuchać swojego organizmu :)

Ja też się brzucha pozbyć nie mogę.. ręce, nogi chude.. a ten brzuch okropnie mnie wnerwia.. :/ może nie ma też tragedii, bo generalnie w końcu moja waga jest prawidłowa do mojego wzrostu (wcześniej miałam niedowagę), ale ta oponka nie wygląda zbyt estetycznie.. ale to nic, do lata jeszcze trochę czasu.. ;)

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 19, 2013, 19:29:32 »
Jabłka są tuczące? A to dobre  <haha> jabłka są właśnie jak najbardziej wskazane przy odchudzaniu :)
Różnie mówią... ;)
Ja też słyszałam, że jabłka, to akurat niekoniecznie przy odchudzaniu. Ale u mnie problemu nie ma, bo jabłka i truskawki, to akurat owoce, które jem bardzo okazyjnie, z bardzo małą ochotą :P

Dieta, dieta... odchudzanie.
Kiedyś tam poszło mi całkiem dobrze, w 3-4miesiące spadło 10kg.
Teraz powinnam zrobić dokładnie to samo... ale nie wiem, na ile mi starczy samozaparcia :D Póki co zrobiłam 5 dni przygotowania organizmu i drugi dzień jem sobie po swojemu :D Za 3-4 miesiące dam znać, czy poskutkowało, hahaha :D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 19, 2013, 19:57:28 »
Aguś - wcinaj twistery, chipsy, popijaj colą - skończysz jak ja - za nic w świecie teraz nie mogę tego zgubić ;)

Nie działa.

Cyśka, Aga - łączę się z Wami. Ale ja już straciłam nadzieję na to, że zgrubnę.

A co do tego, że "nie działa, nie działa" - to się podobno nazywa byciem ektomorfikiem.
Nie jem zbyt zdrowo, ani zbyt regularnie. Niczego sobie nie odmawiam, jem bez względu na porę, jem i słodycze, i chipsy... Piję słodkie gazowane. Fakt, że nie non stop, tylko raczej od czasu do czasu. Ale wielu moich znajomych (albo raczej: wiele moich koleżanek ;) ) nie może nawet tyle, bo zaraz by poszło w biodra, w brzuch. U mnie nie idzie w nic.
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2013, 23:39:01 wysłana przez Caliente »
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 19, 2013, 20:15:05 »
A ja w dosyć nietypowej sprawie. :P
Otóż, jak zgrubnąć? :D
Niestety, sprawdzony sposób - jeść po godzinie 21 na leżąco. Gwarantuje, można przytyć kilka kilo...

Nie działa.
W moim przypadku - niestety, jak już pisałam - podziałało. Jedzenie wieczorami na leżąco + jedzenie tzw. zupek chińskich... Eh, ile ja bym dała żeby chociaż 5 kilo zgubić... Wszystko przez jedzenie po nocach, teraz mam "efekty" :P

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 19, 2013, 20:36:19 »
Odżywiam się raczej dobrze, staram się jeść małe porcje, ale za to częściej. :) Białe pieczywo i słodycze od razu wykluczyłam, kolację również odstawiłam, ewentualnie pomarańczę albo kiwi. Troszeczkę schudłam, ale jednak nie bardzo zadowalają mnie takie efekty. Nie jestem jakimś tam grubasem, ale wiadomo niedługo lato i trzeba jakoś się prezentować na plaży <haha> dlatego też szukałam jakiejś dobrej i skutecznej diety. A to, że jestem przed maturą w niczym mi nie przeszkadza, nie chcę jakiś takich radykalnych efektów po miesiącu, tylko tak stopniowo zmniejszyć to i tamto. <haha>

dieta to jest kwestia bardzo indywidualna i uważam, że mimo wszystko njalepiej dobrałby ją tobie lekarz rodzinny chociażby.
Mam wstręt do lekarzy i unikam ich jak ognia <haha> w razie zagrożenia śmiercią się do nich zgłoszę, a teraz jak ich tylko widzę to wieję  <lece>

Kupiłam w aptece sobie ten lek:
http://apteka.we-dwoje.pl/k/40/8/0/2472/b/b_blonnik_z_ananasem_100_tabletek.jpg
Z reguły nie jestem zwolenniczką jakiś leków na odchudzanie, ale jeżeli podziała, to daj Maleńka znać. :)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 19, 2013, 20:54:05 »
Saruś - dodaj do tego siedzący tryb życia i poruszaj się jak najmniej - podziała :P

Klaudia - jasne, dam znać ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 19, 2013, 20:57:35 »
Saruś - dodaj do tego siedzący tryb życia i poruszaj się jak najmniej - podziała :P
Najlepiej to nie ruszaj się z łóżka i z fotela i tłuszczyk sam się będzie odkładał ;)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 19, 2013, 21:03:45 »
No niestety w moim przypadku to podziałało... Codziennie 8 godzin w pracy, wszędzie samochodem i stało się :( I już ponad 50 kg wagi... Jak nie 55. Waga się popsuła więc nie wiem dokładnie. Może to i dobrze ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 19, 2013, 21:05:35 »
Basiu, no Ty to masz nadwagę  <haha>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 19, 2013, 21:07:59 »
Maleńka nie przesadzaj! :) Wyglądasz świetnie! Chciałabym mieć taką figurę jak Ty.  <rumieniec>

Basiu, no Ty to masz nadwagę  <haha>
Od razu otyłość <haha>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 19, 2013, 21:09:00 »
Ha ha, śmiejcie się, śmiejcie.

Ja już prawie nie mam wcięcia w talii :(

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 19, 2013, 21:10:36 »
Wyglądasz bardzo dobrze! Przecież widuję Twoje zdjęcia na fejsie. ;)

Offline Amour

• HaPi
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 19, 2013, 21:12:36 »
Ja mam swoją dietetyczkę i pytałam się o mity związane z owocami - powiedziała, że jabłka spokojnie można wcinać, banany za to są tuczące. Ale generalnie owoce i warzywa można jeść wszystkie, ponieważ cukry w nich zawarte to fruktoza - wiadomo, o wiele zdrowsze i mniej szkodliwe, niż np. cukry z czekolady czy innych takich.

Ja rozpoczęłam swoje odchudzanie 19 stycznia 2012. Zdecydowałam się na trenerkę fitness, która pracuje na moim basenie i która wzięła mnie pod swoje skrzydła pełną parą. Otóż stała się moją trenerką fitness na siłowni, dietetyczką, trenerką pływania (które zresztą kiedyś trenowałam, ale musiałam zaprzestać ze względu na kontuzję), osobą, która ze mną biega oraz osobą, bez której nie wyobrażam sobie już życia, a właściwie moje serce, ponieważ jest doskonałym rozmówcą i zawsze mogę na nią liczyć. Ale nie o tym. Wiem, że to była zdecydowanie najlepsza decyzja w moim życiu.

Do tego przeszłam na ostrą dietę. Ale nie żadna specjalna, tylko prosta i logiczna - zero tłuszczów i fast-foodów, na obiad np. kotlet saute, brokuły, brązowy ryż. Zero jedzenia po godzinie 18-ej, śniadania porządne, ale pieczywo ciemne. To w połączeniu z ogromną ilością ruchu dało przecudowne efekty. Cieszę się, że dałam radę, ale to nie jest dla mnie koniec... to jest dla mnie POCZĄTEK! Nie zamierzam się poddawać, w szczególności, że nie jestem jeszcze do końca zadowolona z nóżek, ale i tak jest o niebo lepiej niż było przedtem. Ważyłam 80 kilogramów, teraz ważę 67,5! Niby tylko 12,5kg, ale jakie zmiany. Przynajmniej dla mnie :)

IMPOSSIBLE IS NOTHING!

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 19, 2013, 21:20:34 »
Wow Patrycja - gratuluję i podziwiam ;)

PS Klaudia - wiesz, że ciuchami można wszystko zamaskować ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 19, 2013, 21:23:52 »
Wow Patrycja - gratuluję i podziwiam ;)
Ja również podziwiam i gratuluję wytrwałości i mobilizacji! :)

PS Klaudia - wiesz, że ciuchami można wszystko zamaskować ;)
No tak, tak wiem :D czasami mi coś się uda zamaskować, ale Ty przecież nie potrzebujesz takich trików. ;D