Autor Wątek: Kamila Baar  (Przeczytany 12650 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pat Mariah

• Laurkowi
Kamila Baar
« dnia: Czerwiec 07, 2012, 22:08:14 »
KAMILA BAAR

Kamila Baar - polska aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna.

FILMOGRAFIA:

2003: Na dobre i na złe ? Ewa
2004: Vinci ? Magda
2005: Oficer ? Ewa Nowak, laborantka z Laboratorium Ekspertyz Kryminalistycznych, kochanka Darka "Dahomeja"
2005: Boża podszewka II
2006: Autor wychodzi
2006: Kilka fotografii ? Magda
2006: Krótka histeria czasu ? Julia
2007: Nadzieja ? Klara
2007: Odwróceni ? Jadwiga, narzeczona Gazdy
2008: Zero
2009: Generał ? Zofia Leśniowska, córka generała Sikorskiego
2009: Generał ? zamach na Gibraltarze ? Zofia Leśniowska, córka generała Sikorskiego
2009: Londyńczycy 2 ? Kasia
2010: Hotel 52 ? Gośka
od 2011: Na dobre i na złe ? Hana Goldberg

POLSKI DUBBING:

2004: Dziewczyny i miłość ? Nadine
2005: Bratz ? Kirstee
2005: Fantastyczna Czwórka ? Niewidzalna Kobieta
2005: Harry Potter i Czara Ognia
2006: Bratz: Od marzeń do gwiazd ? Kirstee
2006: Noc w muzeum ? Sacajawea
2006: Tajna misja ? Anita
2008: Speed Racer ? Trixie
2008: Barbie Mariposa ? Syrenka #2 (Koral)
2008: Małpy w kosmosie ? Luna
2008: Potwory i piraci
2009: Noc w muzeum 2 ? Sacajawea
2009: Alvin i wiewiórki 2 ? Żaneta
2009: Huntik: Łowcy tajemnic ? Zhalia Moon

Uwielbiam Kamilę! Nie powiem, poznałam ją w "Na dobre i na złe", aczkolwiek tak chwyciła mnie za serce, że natychmiastowo nadrobiłam jej większą rolę, czyt. "Vinci", ale także "Generała" i "Odwróconych". Widziałam ją także w "Hotelu 52". Uważam ją za genialną aktorkę, mimo że należy do tych młodszych, gdyż ma 33 lata i praktycznie dużo jeszcze przed nią - ale i dużo za. Potrafi idealnie zagrać na emocjach, spowodować, że człowiek od razu utożsamia się z postacią. Uwielbiam także jej głos! Z roli dubbingowych słyszałam ją w wielu filmach i za każdym razem oglądałam "sceny z nią" z mega bananem na twarzy!

Mam nadzieję, że wątek się przyjmie, że znajdzie się parę osób, które też ją lubią, tak jak ja i zrodzi się ciekawa rozmowa!

Zapraszam serdecznie do dyskusji! :)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
Odp: Kamila Baar
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2012, 22:18:03 »
O, tak! Kamila Baar! Uwielbiam ją!  smilie_girl_301 Naprawdę nie wiem co w niej takiego jest, ale strasznie lubię ją oglądać na ekranie  smilie_girl_241 Ma taki przyjemny głos. Zwykle nie przepadam za takimi trochę "słodkawymi" głosikami, ale Kamilla ma w sobie coś takiego właśnie, co sprawia, że mam do niej straszną słabość.

Sama nie wiem, gdzie zobaczyłam ją po raz pierwszy... Chyba w "Nadziei"  smilie_girl_269 Jest świetna, naprawdę! Strasznie się ucieszyłam jak dołączyła do obsady "Na dobre i na złe", bo rodzice oglądają ten serial, a ja jakoś nie przepadałam, ale ostatnio właśnie ze względu na nowe postacie grane przez dobrych aktorów, coraz częściej oglądam nowe odcinki.. smilie_girl_349

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Pat Mariah

• Laurkowi
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2012, 22:21:12 »
Naprawdę nie wiem co w niej takiego jest, ale strasznie lubię ją oglądać na ekranie  smilie_girl_241
Właśnie! Kamila ma w sobie coś takiego, co przyciąga, coś... hm... magnetyzującego? Obejrzysz raz, a później mimo wszystko - cały czas masz przed oczami ją, albo w uszach jej głos...

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 07, 2012, 22:41:43 »
Ma w sobie też pewną tajemnice. Przyciąga do siebie niczym magnez  smilie_girl_356 Fajnie, gdy pojawia się w filmie, bo ubarwia go, tak po prostu...dodaje uroku  smilie_girl_253 Z pewnością potrafi zwrócić na siebie uwagę widza  :th_girl_haha:

Wydaje się też być taka naturalna smilie_girl_269

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 08, 2012, 09:01:55 »
Z Kamilą Baar spotkałam się dopiero w "Na dobre i na złe", gdzie gra Hanę. Bardzo ją polubiłam, teraz jest to jedna z moich ulubionych bohaterek w serialu. Dzięki niej też wróciłam do oglądania serialu, ponieważ jakiś rok temu przestałam już go śledzić.
Szkoda, że dopiero teraz się z nią spotkałam, bo jak widzę, ma na swoim koncie jeszcze inne role.
Pat, zachęciłaś mnie, jak będę miała czas, to sobie coś z nią obejrzę.  ;)

Aktorka urzekła mnie swoją naturalnością i głosem, który jest totalnie niepowtarzalny.  smilie_girl_301 Macie rację, przyciąga uwagę, ma w sobie coś, co sprawia, że aż chce się ją oglądać. Do tego te emocje, które świetnie potrafi przekazać. Mówię tylko na podstawie serialu, ale jak coś innego z nią obejrzę, to myślę, że wrażenie pozostanie takie samo.  ;)
Za to w dubbingu również jej nigdy nie słyszałam, szok. :o Koniecznie muszę nadrobić.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 30, 2012, 18:07:49 »
Znam ją z 'Na dobre i na złe' i od razu ją polubiłam! :)
Zgadzam się z Wami, że ma w sobie coś co przyciąga ;) I skoro tak na nią reagują kobiety to jak muszą reagować na nią faceci ;D
Jako kobieta stwierdzam, że jest bardzo ładna. ;) i głos ma piękny ;) gdybym była facetem to kto wie..  smilie_girl_101
Jej wątek mnie wciągnął najbardziej ze wszystkich wątków 'Na dobre i na złe' ;) Przed przerwą wakacyjną w życiu Hany zaczęło się dziać :D

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 30, 2012, 19:11:29 »
Jako facet się wypowiem o niej :P

Kamila Baar to ostatnio jedna z ostatnich profesjonalistek w serialu "Na dobre i na złe", który to coraz bardziej schodzi na psy, głównie dla niej (Ale też i dla Bukowskiego i Żebrowskiego)nie ogłosiłem jeszcze rozbratu z serialem.

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 25, 2012, 09:48:51 »
Też bardzo lubię tą aktorkę :) W "Na dobre i na złe" tak fajnie gra. Ona ma jakiś akcent bo tak rozumiem jak by z angielskim akcentem mówiła czy co? :D

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 05, 2012, 18:53:44 »
Kamila gra w Siła wyższa, serial emitowany na TVP1 w niedziele wieczorem. :P Nie jest to jakaś wielka rola, ale ja oglądając z doskoku widziałam ją kilka razy, także pojawia się :)
Nie mogę za wiele powiedzieć, gdyż, jak już pisałam, nie oglądam regularnie. :P Ale jak ktoś jest zainteresowany tą aktorką to informuję.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 05, 2012, 23:03:18 »
Podobała mi się też w "Generale", gdzie grała córkę generała (K.Pieczyński). I ma do tego taki łagodny kojący głos.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 29, 2012, 17:46:37 »
Ja też lubię oglądać Kamilę Baar w NDiNZ, ma ciekawą twarz i ładną barwę głosu. Tylko problem tkwi w tym, że nie potrafi grać, w tym serialu aktorsko pokazuje się z kiepskiej strony. Nie wiem jak jest w innych produkcjach, ale w NDiNZ Kamila Baar wciela się w bardzo interesującą postać, Hana jest bowiem bohaterką, która ma bardzo burzliwe życie. Nie wiem czy odcinek ten był już emitowany w telewizji, ale ja już go obejrzałam- mowa o odcinku, w którym Hana dowiaduje się, że jest w ciąży, a następnie dochodzi do poronienia- i właśnie po jego obejrzeniu poczułam potrzebę odezwania się w tym wątku, mając jeszcze w pamięci zachwyty niektórych użytkowników nad tą aktorką. Kompletnie przestaję je rozumieć  <olaboga> Jednakowa twarz na różne emocje, brak wyrazistości. Wielokrotnie widziałam w serialach/filmach kobiety, które utraciły dziecko, na ich twarzach malowała się taka rozpacz, taki ból, że widz mimowolnie współczuł, że taka tragedia się jej przydarzyła. Aktorka nie zdobyła się nawet na uronienie choćby jednej łzy. Warunki ma, jak najbardziej, wierzę nawet, że stać ją na lepszą grę, tylko po prostu tego nie wykorzystuje. A szkoda...

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 31, 2012, 13:37:04 »
Szczerze powiedziawszy mnie też Kamilla jakoś do siebie nie przekonała. Widziałam ją kilka razy w Na dobre i na złe, postać ma naprawdę ciekawą, sympatyczną, w pewnym sensie jej wątek przyciąga uwagę widza, ale grą aktorską nie powala. Ostatecznie rozczarowała mnie jednak w najnowszej wersji Tanga. Miała okazję zagrać we wspaniałym spektaklu, u boku aktorów, którzy już w jakiś sposób wpisali się w polską kinematografię i działalność teatru telewizji - w moim odczuciu to zadanie ją przerosło i jakoś nieśpieszno mi do dalszego zapoznawania się z jej działalnością artystyczną.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 31, 2012, 14:40:52 »
Sama nie wiem... Ja mam do Kamilii Baar ogromny sentyment. Nie wiem czy tylko do niej jako osoby, bo wydaje się być naprawdę miła, sympatyczna, a przede wszystkim normalna, czy także do niej jako aktorki. Nigdy nie widziałam jej na żywo, nie poznałam, ale mam wrażenie, że bije od niej niewiarygodne ciepło. Do tego ten jej niepowtarzalny, bardzo delikatny i czuły głos - uwielbiam  <zakochany> Twarz może rzeczywiście zwykle wyraża te same emocje, ale Kamila fajnie gra głosem, chociaż może też nie jest to majstersztyk, ale ona ma w sobie po prostu to "coś", co sprawia, że nie ważne jak ona gra, nie ważne w jaką wciela się pozstać, wystarczy, że jest, a w moich oczach film nabiera większego znaczenia  ;D

Coś się we mnie w środku dzieje dziwnego, jak widzę ją na ekranie - tyle. Nie wiem, co to jest, dlaczego się pojawia, ale występuje i nie mam na to wpływu, a skoro jej osoba jakoś na mnie oddziałuje to ma coś niepowtarzalnego w sobie, a to ważna cecha szczególnie dla aktora  ;D

Więc może rzeczywiście jej gra nie jest zniewalająca, ale Kamila sama w sobie taak!  <haha>

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 06, 2013, 21:38:37 »
Zgadzam się z Wami wszystkimi.  ;) Mimo, że jest czarująca i ma piękny, głęboki głos oraz subtelne rysy twarzy, nie do końca mnie przekonuje. Może to po prostu jej sposób na aktorstwo i nie tyle nie potrafi zagrać, ile chce to zrobić delikatnie i z wdziękiem. No, w każdym razie mogłaby częściej zmieniać minę.  ;D
To wszystko jednak nie zmienia faktu, że skutecznie przyciąga uwagę widza i wprost ją uwielbiam. Żałuję tylko, że wpadłam na nią dopiero w Ndinz, w najbliższym czasie nadrabiam zaległości!  ;)
Chciałabym jeszcze zwrócić uwagę na to, jak bardzo zmieniła się od czasu pojawienia się w Ndinz. Ostatnio oglądałam jakieś starsze odc i wprost zaniemówiłam. Zmieniła się nie tylko z wyglądu (wyładniała niesamowicie  :o ) ale i pod względem zachowania, ubioru itp. Kiedyś była jakaś taka... przebojowa, zupełnie mi to nie odpowiadało. Teraz tak jakby dojrzała i nabrała wdzięku. No i zmiana koloru włosków w zupełności na plus!  ;)

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 16, 2013, 09:23:04 »
Niektórzy z Was piszą tutaj że Kamila ma coś takiego w sobie co ją przyciąga żeby oglądać ją w telewizji. No i tu się z Wami zgadzam. Coraz bardziej czuję że mnie coś przyciąga do śledzenia wątku Hany w NDINZ ale, nie wiem co to jest :D Ta aktorka ma takie coś w sobie ;)

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!