Autor Wątek: W następnym odcinku  (Przeczytany 62416 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: W następnym odcinku
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 18, 2012, 22:23:28 »
1555
Aurelia jest zaniepokojona zachowaniem Śmiałka. Sądzi, że ma on problemy zdrowotne, a co gorsza dotyczące impotencji. Malwina uświadamia jej, że Marian ugania się za inną kobietą. Grzegorz ma problemy w pracy, jeden z jego żołnierzy postrzelił się podczas służby. W świetle prawa Król jest odpowiedzialny za zdarzenie, może trafić do więzienia za narażenie życia i zdrowia podwładnych. Renata postanawia odłożyć rozmowę z Grzegorzem na temat jej romansu. Robert wyznaje Oli, że od czasu powrotu Kingi do Polski nie może przestać o niej myśleć.

1556
Wbrew zakazom Grzegorz zamierza skontaktować się z matką żołnierza, który postrzelił się podczas służby. Tego samego dnia odwiedza też poszkodowanego. Po powrocie do kraju Adam z wielkimi oporami zabiera się za szukanie pracy. Szymon namawia go, by wybrał się z nim do klubu, w którym on będzie prowadził imprezę. Podczas wypadu Szymon wypytuje Adama o Marysię. Mikser próbuje pocieszyć Olę po rozstaniu z Robertem. Niestety, swoim zachowaniem i słowami sprawia jej jeszcze większą przykrość. Ola postanawia o tym porozmawiać z Kingą.

1557
Adam zwierza się Szymonowi, że przegrał w kanadyjskich kasynach zarobione tam pieniądze. Kinga nie wie o tym. Szymon załatwia Adamowi fuchę. Chłopak jest w szoku, kiedy dowiaduje się, co będzie musiał robić. Marysia jest pod wrażeniem nagrania, które zrobił dla niej Szymon. Hubert jest zazdrosny o nowego sąsiada. Dragon namawia Patrycję na wspólny wyjazd za miasto. Dziewczyna prosi Mirkę, by ta kryła ją przed bratem i w razie czego kłamała, że nocuje u niej. Kiedy oboje są już w hotelu poza miastem, Dragon kontaktuje się z Radkiem.

1558
Radek musi kontynuować współpracę z Dragonem. Tym razem chłopak chce wyłudzić sto tysięcy złotych od Wekslerowej pod pretekstem zebrania okupu dla porywaczy, którzy przetrzymują Patrycję. Adam jest gotowy rozpocząć pracę. Zamierza utrzymać ten fakt w tajemnicy przed Kingą. Śmiałek niepokoi się o Aurelię, która nie wróciła do Wadlewa.

1559
Mikser obiecuje pomóc Radkowi rozliczyć się z Dragonem. Razem z Wekslerową udają się do banku, by wypłacić pieniądze na rzekomy okup. Kiedy są gotowi sfinalizować układ z Dragonem, okazuje się, że w miejscu spotkania nie ma Patrycji. Bartek i Marian przyjeżdżają do Wrocławia, by odnaleźć Aurelię. Postanawiają zatrzymać się u Pawła, który właśnie wyjeżdża na wakacje. Po usilnych staraniach udaje im się zwabić Aurelię do Barbariana, ale podczas spotkania Mariana czeka rozczarowanie. Pod nieobecność matki Szymon opiekuje się Zbyszkiem.

Sama w to nie wierzę, ale po przeczytaniu streszczeń stwierdzam, że zapowiadają się interesujące odcinki! :o Najciekawsze wydają mi się wątki Kingi i Adama oraz Radka, Dragona+ Patrycji. Muszę przyznać, że Dragon naprawdę świetne bajki jej opowiada, a ona w to wszystko wierzy... Przecież to od razu wiadome, że on raczej do niej nic nie czuje. :P

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 19, 2012, 22:13:47 »
NARESZCIE!
Oglądałam premierowy odcinek z powrotu Kingi trochę szkoda, że pokazali ją dopiero w ostatniej scenie, no ale coś czuję, że z tą garderobą będzie niezła akcja. Kinga się wkurzyła. Ps. Maciuś jest prześliczny, zakochałam się <serduszko>

Offline Czekolada

• MAMY JUŻ NASZĄ KRUSZYNKĘ! KUBUŚ :)
  • Aneta&Marek
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 19, 2012, 23:09:19 »
Ten premierowa odcinek jest świetny. Powrót Kingi jak najbardziej na plus. Zapowiadają sie ciekawe odcinki.

PS.Taniec Marka i Anety  <zakochany>
Odliczam dni do naszego Wielkiego Dnia :*

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 19, 2012, 23:51:42 »
Eh, a ja niestety nie mam szans obejrzeć tego premierowego odcinka, bo ipla nie działa mi od dłuższego czasu. ;x Szkoda, ale cóż, poczekam do jutra, bo to o jutrzejszym odcinku mowa, tak? :D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 23, 2012, 19:50:07 »
1560
Radek za wszelką cenę próbuje odnaleźć Patrycję. Udaje mu się namierzyć hotel, do którego zabrał ją Dragon. Tymczasem Śmiałek nie może przeboleć, że pozwolił odejść Aurelii. Nie ma też pomysłu na to, jak ją odzyskać. Razem z Bartkiem zatrzymują się w mieszkaniu Pawła. Szymon zostawia brata samego w domu i Zbyszek daje sąsiadom do wiwatu, grając w nocy na bębnach. Marysia jest przekonana, że to Szymon kolejny raz ignoruje wszystkich dookoła.

1561
Hubert robi wyrzuty Szymonowi, że kolejny raz zakłócił ciszę nocną w kamienicy. Dopiero po chwili dociera do Szymona, że sprawcą całego zamieszania był jego brat. Zbyszek sam udaje się do Marysi, by przeprosić ją za nocne zajście. Majka dość alergicznie reaguje na jego dziwne tłumaczenia i odmienne zachowanie. Tymczasem Tomek idzie do pierwszej klasy. Kinga zadbała o to, by rozpoczął edukację w najlepszej, renomowanej prywatnej szkole. Adam nie do końca popiera jej pomysł ? a szczególnie martwi go to, że nauka w tej szkole będzie kosztowała fortunę. Śmiałek radzi się Artura w sprawach sercowych. Kulczycki radzi mu, by na początek zainwestował w swój wygląd. Emilka przyjeżdża na ratunek ojcu do Wrocławia. Paweł postanawia zrobić sobie chwilę przerwy od pracy, nabrać dystansu do ostatnich wydarzeń. Przed wyjazdem żegna się z Marysią i Julką.

1562
Marysia nie może przeboleć tego, jak zachowała się w stosunku do Zbyszka i Szymona. Zabrakło jej zdrowego rozsądku. Przeprasza obu za wczorajsze nieporozumienie i gorzkie słowa. W ramach naprawy relacji Marysia wraz z Julką oraz Zbyszek i Szymon wybierają się razem na spacer. Hubert jest oburzony, słysząc, że Marysia pozwoliła Zbyszkowi bawić się z Julką. Tymczasem Mateusz wybudza się ze śpiączki. Prokurator wybucha gniewem na wieść, że Grzegorz nie stosuje się do jego zakazów i kontaktuje się z poszkodowanym podwładnym i jego rodziną. W tym samym czasie w szpitalu zjawia się Dominik, reprezentujący firmę specjalizującą się w uzyskiwaniu odszkodowań z tytułu wypadków. Tymczasem Radek ma pomysł na realizację dobrze płatnego zlecenia dla jednej z firm odzieżowych. Dzięki niemu salon mody mógłby finansowo stanąć na nogi. Sabina postanawia zorganizować imprezę, by uczcić zawodowe sukcesy. Daga kolejny raz wystawia do wiatru swoich znajomych.

1563
Śmiałek tęskni za Wadlewem. Brakuje mu wiejskiego powietrza, klimatu i jedzenia. Do Wrocławia ze wsparciem dla niego przyjeżdżają Roman, Łazanek i Seweryn. Tymczasem Sabina robi Dadze wyrzuty, że kolejny raz wystawiła ich paczkę. A co gorsze, zignorowała też Mikołaja, skupiając się wyłącznie na swojej karierze. Sabinę dziwi również naiwność koleżanki, która ślepo wierzy w szczere intencje Oskara i jego bezinteresowność. Bill stawia Dadze ultimatum. Chce, by pracowała tylko dla niego. Tymczasem Grzegorz staje przed Komisją Wojskową i zgodnie ze swoim sumieniem przyznaje otwarcie, że bierze odpowiedzialność za wypadek Mateusza podczas służby. Kiedy sprawa kariery zawodowej Grzegorza wydaje się być przesądzona, Renata dochodzi do wniosku, że czas porozmawiać o ich życiu prywatnym ? przyznać się do zdrady.

1564
Sewerynowi udaje się dodzwonić do Aurelii. Umawia się z nią na spotkanie, gdzie zjawia się również Śmiałek. Marian jest zaskoczony, widząc kobietę swojego życia w towarzystwie Kazimierza. Nie traci jednak pewności siebie i mówi jej, jak wiele ona dla niego znaczy, i że on żyć bez niej nie może. Daga informuje Sabinę o propozycji, jaką złożył jej Oskar i konsekwencjach, jakie czekałyby z tego tytułu salon mody. Sabina zarzeka się, że nie będzie jej błagać, by została i pracowała dla niej. Natomiast Mikser ostrzega Dagę, by dokładnie przemyślała wszystkie za i przeciw, ponieważ w życiu łatwiej jest o nową pracę niż prawdziwych przyjaciół. Renata obawia się, że Grzegorz nie wybaczy jej zdrady i zażąda rozwodu.[/b]

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 23, 2012, 20:08:14 »
Całe Wadlewo zjeżdża się do Wrocławia? Nie no, tego to już za wiele. Niech się kurde wszyscy tam przeprowadzą, a co! Fajnie zapowiadający się sezon wpada w kolejne "gorsze dni", znów nudno się zaczyna robić...tym bardziej, że ani nie wiadomo jak zakończy się sprawa Patrycji, Radka i Dragona- co, odnajdzie ją, a Dragon definitywnie zniknie? No i Renata, dowalająca biednemu Grześkowi dopiero w następnych streszczeniach.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 23, 2012, 21:57:00 »
Jeeej, jak ja się cieszę, że Śmiałek postanowił walczyć o Aurelię <skacze>. Tak się bałam, że oleje sprawę i pozwoli jej odejść. Mam tylko nadzieję, że Aurelia da się przekonać i znowu będą z Marianem razem  <buja_w_oblokach>.
Anula :)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #82 dnia: Wrzesień 24, 2012, 22:55:00 »
Jutrzejszy odcinek (1551)

Całkiem fajny, choć gorszy od poprzednich, częściowo przez obecność Wadlewa. Hubert jak się zaangażował w swatanie Pawła, ale nie udało mu się zrobić tego tak naturalnie, żeby Paweł się nie zorientował :D Fajne scenki z Hubertem i Marysią oraz rozmowa Marysi i Kingi. Najciekawszy był wątek Rober, Ola i Kinga. Kinga mówi jedno, ale tak naprawdę chyba myśli drugie... a przynajmniej jej zachowanie wybitnie na to wskazuje. Ola się martwi o swój związek i widać nie bez powodu... Kurcze, szkoda Oli jeśli to miałoby się rozpaść. Robert to taki fajny chłopak, ja go tak lubię. Dlaczego scenarzyści mieszają mu teraz w głowie od nowa z tą Kingą i w całym tym wątku przy okazji  :(

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #83 dnia: Wrzesień 30, 2012, 00:26:20 »
1565
Grzegorz przypadkowo spotyka w parku Grażynę. Ta od razu zauważa, że z Królem jest coś nie tak, jest markotny i przygnębiony. Jest zaskoczona słysząc o tym, co ostatnio wydarzyło się między nim a Renatą. Kinga namawia Kaśkę do powrotu do BarBariana. Śmiałek, nie mając nic do stracenia, postanawia wejść we współpracę z Kazimierzem, by odzyskać Aurelię. Renata czuje się w obowiązku pomóc mężowi w jego sprawach zawodowych. Udaje się w odwiedziny do Mateusza - żołnierza, przez którego Grzegorz stracił pracę.

1566
Mateusz opowiada Renacie, jak naprawdę doszło do wypadku, w którym omal nie zginął. Hubert jest niemiły dla Zbyszka i stanowczo odmawia mu spotkania z Julką. Marysia jest zaskoczona zachowaniem męża. Zarzuca mu, że jest niewychowanym gburem. Hubert tłumaczy się tym, że nie może zaufać Zbyszkowi. Nie mógłby spokojnie patrzeć, jak ten mężczyzna bawi się z Julką, ponieważ cały czas bałby się, że on jej coś zrobi. Dziś są urodziny Emilki, która nie może oprzeć się wrażeniu, że wszyscy o nich zapomnieli - a zwłaszcza, jej świeżo upieczony mąż. Marzeniem solenizantki jest powiększenie rodziny.

1567
Hubert nie może zrozumieć, dlaczego Marysia zachowuje się tak nieodpowiedzialnie, zostawiając Julkę pod opieką chorego Zbyszka. Uważa, że jest lekkomyślna. Grzegorz podejmuje ostateczną decyzję o rozstaniu z Renatą. Motywuje to kompletnym brakiem zaufania do niej. Tego samego wieczora Grzegorz upija się w knajpie. Grażyna przypadkowo wpada na niego. Pod wpływem alkoholu Grzegorz prawi jej mnóstwo komplementów. Zgadza się również, by ona odprowadziła go do domu. Adam chce się wycofać z nocnych tańców w klubie. jest jednak za późno. A tymczasem Kinga dostaje zaproszenie na występ chippendalesów.

1568
Grzegorz czuje wyrzuty sumienia, po tym co wydarzyło się między nim a Grażyną. Nie widzi innego wyjścia, jak przyznać się Błażejowi. Marek nie zostawia na Adamie suchej nitki. Krytykuje wprost jego szczeniackie zachowanie. Igorowi udaje się wybronić przed więzieniem kolejnego klienta, Waldka. Izabela nie może zrozumieć, dlaczego Igor pomaga wyjść na wolność takim niebezpiecznym bandziorom. Tego samego dnia Waldek z niezapowiedzianą wizytą zjawia się w domu swojego adwokata. Pierwszy raz w życiu Igor jest przerażony.

1569
Bartek i Emilka nadal starają się o dziecko. Śmiałek nie może się doczekać kiedy powiększy się ich rodzina. Jak się okazuje, Daga nie może ot tak zakończyć współpracy z Oskarem. Wedle umowy, którą podpisała, jest zobligowana uczestniczyć osobiście we wszystkich akcjach promocyjnych i kampaniach reklamowych firmy. Tymczasem wspólnie spędzona impreza staje się pretekstem do wybuchu afery - na plotkarskich portalach internetowych aż roi się od informacji na temat rzekomego romansu Dagi z samym Oskarem. Przez cały dzień Izabela nie może skontaktować się z Igorem. Zaniepokojona sytuacją udaje się do jego mieszkania i wzywa pomoc. Igor jest cały we krwi.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Wrzesień 30, 2012, 00:44:58 »
Marysia jest zaskoczona zachowaniem męża.
Męża? :o Czy ja coś ominęłam? Z tego co pamiętam to ślub nie odbył się do końca, bo Anka porwała Julkę i oni jednak nie zostali małżeństwem... Jak to w końcu jest? ;)

Sprawa nie pojawienia się Renaty w czołówce jest rozwiązana - Grzegorz się z nią rozstał, więc pewnie w serialu pojawiać się nie będzie, a szkoda, bo naprawdę lubię tą postać. ;) Szkoda tylko, że wszystko zmierza do połączenia ze sobą Króla i Grażyny. Eh, wątek godny "Mody na sukces"... Pierw Wekslerowa z synem, niedługo zapewne będzie z jego ojcem... ::)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #85 dnia: Wrzesień 30, 2012, 08:46:58 »
Naprawdę nie chcę tego pisać...ale muszę :( "A nie mówiłam?!", kurde! To już nawet nie jest śmieszne, że teraz Grzegorz z Grażyną. Mam nadzieję, że Błażej nagada Grześkowi tak, że mu w buty pójdzie. Co za rodzina, co za serial, ja nie mogę...jeszcze naprawdę teraz brakuje tego, że po rozstaniu mojej ulubionej pary w tym serialu (mowa oczywiście o Grażynie i Błażeju), czego nadal nie mogę przeżyć- zrobią takie świństwo.

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #86 dnia: Wrzesień 30, 2012, 10:10:42 »
Nie wiem,może jestem jakaś dziwna, ale... jakoś Grażyna i Grzegorz pasują do siebie <buja_w_oblokach> nie wiem, myślę, że mogłaby to być para naprawdę dojrzała, no ale zgadzam się z tym, że byłaby to taka 'moda na sukces". z drugiej strony wolę oglądać naprawdę wspaniałych aktorów, niż jeśli miałaby pojawiać się nieznane wszystkim twarze w serialu. Kibicuję im! Ale i tak czekam na wątki z Anetą i Markiem! póki co szykuje się ciekawie z Adamem i Kingą. Chyba ich związek będzie miał kłopoty!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #87 dnia: Wrzesień 30, 2012, 13:06:24 »
Nie podoba mi się połączenie Grześka z Grażyną... no okej może ich na razie nie łączą ale wszystko, dosłownie wszystko na to wskazuje... żenada. Bardzo kibicowałam Grześkowi i Renacie, cieszyłam się jak wreszcie po wielu trudnościach się zeszli, jak wzięli ślub, byli tacy szczęśliwi. A teraz co? Nagle zdrada? Nagle rozstanie? Beznadziejnie!

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #88 dnia: Wrzesień 30, 2012, 14:10:30 »
Co do tego ,,męża'' to też się trochę zdziwiłam, ale sądzę, że jest to porostu zwykła pomyłka. Co do pary Grażyna-Grzesiek, to sama nie wiem, może by i nawet do siebie pasowali. Zaczynam się obawiać tylko jednego, że Ci aktorzy, którzych nie ma w czołówce faktycznie znikną z serialu. A to by oznaczało, że już niedługo pożegnamy się z Aurelią(nad czym strasznie boleję), Renatą, Adamem i Dagą. Mam jednak nadzieję, że moje obawy się nie sprawdzą, bo jak rozdzielą Aurelię i Mariana, to ja przestaję oglądać ten serial :-(
Anula :)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #89 dnia: Wrzesień 30, 2012, 22:29:14 »
Jeśli sprawdzą się nasze przypuszczenia, czyli osoby, które nie pojawiły się w czołówce, znikną niebawem z serialu to powinien on zostać nazwany "Pierwsze rozstanie", a nie "Pierwsza miłość". :D Wszystko wskazuje na to, że Aurelia rozstanie się z Marianem, Grzegorz z Renatą, Mikser z Dagą, a Kinga z Adamem... Porażka, szczerze mówiąc. ::) Chociaż temu ostatniemu przykładowi się nie dziwię - kto by chciał być z osobą, która mimo tego, że ma kobietę i dziecko jest striptizerem i traci wszystkie zarobione pieniądze w kasynie? Chyba nikt ;)