Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96697 razy)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #240 dnia: Lipiec 15, 2012, 18:26:06 »
Też mam, bo w gimnazjum bardzo mi się biodra poszerzyły, pupa też urosła... a ja nie wiedziałam, że jak tych "czerwonych kresek" za wczasu nie posmaruję, to potem będzie pozamiatane.
Są jeszcze jakieś laserowe sposoby usuwania rozstępów, tych białych, ale oczywiście odpowiednio kosztują ::)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #241 dnia: Lipiec 15, 2012, 22:54:15 »
Też mam, bo w gimnazjum bardzo mi się biodra poszerzyły, pupa też urosła... a ja nie wiedziałam, że jak tych "czerwonych kresek" za wczasu nie posmaruję, to potem będzie pozamiatane.
A mnie właśnie uda i łydki od biegania. Na łydkach tego aż tak nie widać. Jak pokazuję np. mamie, to Ona "przesadzasz", ale one SĄ! :<

Są jeszcze jakieś laserowe sposoby usuwania rozstępów, tych białych, ale oczywiście odpowiednio kosztują ::)
Otóż to! Ja podziękuję. :P Wytrzymam z takimi rozstępami, a ludzie nie takie mają problemy, o. ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #242 dnia: Lipiec 16, 2012, 11:16:45 »
Kolory śliczne, ale ja jednak bym nie kupiła  ;)
Podpisuję się pod eM. Sukienka bardzo ładna, ale nie dla wszystkich. Raz taką przymierzyłam od koleżanki i o matko jak ja w niej wyglądałam. :)
Haha, piona :D Mnie porównać można było wówczas do wieloryba :D Tragicznie wyglądałam. Niemniej jednak to była sukienka, tak jak piszesz, a nie spódnica taka jak Kiki. Nad zakupem takiej też się wiele razy zastanawiałam, ale mimo moich fatalnych nóg, też wolę krótkie sukienki/spódnice, takie kawałek przed kolano. Chociaż zaletą takiej spódnicy jest to, że można nosić bez rajstop, a ja jakiejkolwiek innej spódnicy w taki sposób nie ubiorę...rajstopy- najlepiej ciemne- i dopiero.

Dziewczyny, a jakiej firmy farb do włosów używacie?  smilie_girl_308 (bo zakładam, że nie tylko ja regularnie niszczę włosy? :D)
Wczoraj znalazłam na wizażu fajną farbę firmy Marion, ale przyznam szczerze, że nigdy nie miałam z nią styczności...

Offline Nataliaaa

• Nasze myśli mówią o nas wszystko. < 3 ? ? < 3
  • Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole ?
    • blogger
« Odpowiedź #243 dnia: Lipiec 16, 2012, 13:42:56 »
Widzę że nie tylko ja niszczę sobie włosy farbą .
Ja używam Joanna Naturia ostatnio jak pierwszy raz farbowałam to tą farbą :
http://www.sklepy24.pl/sklep/goldmax_pl/produkt/farba-joanna-naturia-color-240-slodkie-cappuccino/829
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2012, 13:58:25 wysłana przez Nataliaaa »

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #244 dnia: Lipiec 16, 2012, 17:26:25 »
Ja nie używam farb, bo nie niszczę włosów ;) Dwa razy w życiu miałam szamponetkę. Fryzjerka mi mówiła, że te firmy Marion(i jeszcze jakiejś jednej firmy) są najlepsze i tak nie niszczą włosów.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #245 dnia: Lipiec 16, 2012, 17:38:00 »
Nie wiem na ile Marion mogą być najlepsze, skoro kupiłam dzisiaj tę farbę w Naturze za 5,99 zł (urzekł mnie odcień, mam nadzieję, że będzie widoczny na moich włosach) :D ale może rzeczywiście nie niszą tak włosów, bo poczytałam różne opinie i mają lepsze niż chociażby Joanna właśnie. Zaletą tej firmy jest duży wybór wśród odcieni, sama przez długi czas korzystałam właśnie z farb firmy Joanna- a to na jakąś tam paloną kawę, a o granatową czerń...ale z czasem przerzuciłam się na szamponetki z Garniera bez amoniaku, ale kolor bardzo szybko mi płowiał.

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #246 dnia: Lipiec 19, 2012, 20:46:28 »
Dziewczyny, znacie może jakiś preparat na zmiękczenie skórek od paznokci ?  ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #247 dnia: Lipiec 20, 2012, 14:24:54 »
Kiedyś miałam preparat z avonu, ale to szkoda kasy. Nie dawał efektów żadnych. Ja swoje odpycham, a jak są zbyt długie to męczę cążkami. Może zwykły krem do rąk i paznokci w jednym?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #248 dnia: Lipiec 24, 2012, 14:00:50 »
Dziewczyny, a ja znowu z tym nieprzyjemnym tematem: usunięte ósemki. Jak długo nie jadłyście po zabiegu? Jest jakaś wytyczna? Tylko nie mówcie, że cały dzień :D Minęły jakieś 2,5 h od zabiegu, a ja jestem tak potwornie głodna, nie wiem tylko na ile mogę coś zjeść, bo z rany nadal leci krew.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #249 dnia: Lipiec 24, 2012, 14:02:51 »
Ja kiedyś miałam wyrywaną siódemkę. Nie pamiętam dokładnie kiedy mogłam zacząć jeść, ale pamiętam, że lekarka mówiła, bym wypiła sobie piwo lub zjadła loda - zatrzyma to krwawienie.

Czyli przeżyłaś wyrywanie ósemek? ;) Strasznie było?
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #250 dnia: Lipiec 24, 2012, 14:12:09 »
Taaak? A mnie Sara mówiła, że alkohol przy wyrywanym zębie broń boże. Zresztą mam antybiotyk brać przez 10 dni i na silnych przeciwbólowych jestem. A lody...brrr, mam taką wielką ranę, że od tego zimna chyba bym umarła :D

Przeżyłam wyrywanie jednej ósemki póki co. I szczerze? Było koszmarnie :( Chyba jeszcze tylko raz tam pojadę, a pozostałe dwie dopiero po ściągnięciu aparatu. Psychicznie nie dam rady, wylałam ocean łez i chyba śniło będzie mi się po nocach to uczucie, brrr.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #251 dnia: Lipiec 24, 2012, 14:18:11 »
Może inaczej jest przy ósemkach. Pamiętam, że ani nie wypiłam ani nie zjadłam loda i krwawiłam przez całą noc i pół dnia. A że na drugi dzień jechałam do Warszawy służbowo to krwawienie męczyło mnie w pociągu, potem dało upust pod Kancelarią Prezydenta, a przestało gdy w końcu dałam się namówić na tego loda ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #252 dnia: Lipiec 24, 2012, 15:23:17 »
Po usunięciu ósemek niewskazane jest jeść i pić 2,5h do 3h, jeśli nadal krwawi lub cie boli jedz lepiej płynne rzeczy np. budynie, kiśle. Z słodyczami na dziś spokój. Delikatnie też szczotkuj to miejsce, które krwawi.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #253 dnia: Lipiec 24, 2012, 17:42:52 »
Alden szczotkuj?? No co Ty :D , ja nie myłam zębów cały dzień(rano usuwałam, umyłam dopiero na drugi dzień i to tylko jedną stronę). A z jedzeniem to jakieś 2 godziny nie jadłam. Krwawieniem się nie przejmuj. Tak będzie dziś, jutro już nie powinno. Ja sobie dodatkowo kupiłam gazę jałową, bo ta z gabinetu to było za mało, ale sądząc po tym, że zabieg miałaś po 11 to już raczej sensu nie ma, żebyś się dodatkowymi opatrunkami męczyła. Jedz śmiało :) Ja jadłam wszystko to co zwykle, jeśli masz szwy(bo podejrzewam, że masz) to też się nie przejmuj, same nie wyjdą i ich nie połkniesz ;)

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #254 dnia: Lipiec 24, 2012, 17:44:47 »
Trochę spóźniona, ale.. Wczoraj wyrywałam siódemkę na znieczuleniu i mnie natomiast powiedziała, żebym nie jadła ani nie piła dopóki znieczulenie całkowicie nie przestanie działać. Czyli zeszło mi z tym tak jak już zostało powiedziane 2,5 - 3 h. I miałam nie gmerać w tym miejscu językiem, ani nie szczotkować chociaż przez 12 h.
Współczuje Ci Justek, że ponownie czeka Cię ten koszmar. Gabinety dentystyczne to jedne z miejsc, które wywaliłabym w kosmos.
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...