Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96648 razy)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #210 dnia: Lipiec 13, 2012, 16:54:08 »
A gdzie można go kupić, bo nigdy takiego nie widziałam?? ;)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #211 dnia: Lipiec 13, 2012, 17:04:53 »
Ja widziałam BIOSilk, ale to jest drogie, mała buteleczka ponad 10 z kosztuje...
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #212 dnia: Lipiec 13, 2012, 21:40:08 »
A gdzie można go kupić, bo nigdy takiego nie widziałam?? ;)
Ja swój kupiłam u fryzjerki, nie rozglądałam się jeszcze w żadnych drogeriach, wkrótce będę musiała, bo już mi się kończy, a fryzjerka wyjechała. Widziałam tylko, że na allegro można kupić i to w totalnie banalnych cenach ;) Ja używam tych malutkich buteleczek, ponieważ stosuje się tego za każdym razem tylko jedną kropelkę, a z małej buteleczki jest po prostu łatwiej taką małą kropelkę wydobyć. Poza tym produkt jest moim zdaniem bardzo wydajny, niby mała buteleczka, ale stosunkowo długo korzystałam. 

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #213 dnia: Lipiec 13, 2012, 22:13:16 »
A czemu akurat spray albo pianka? Ja używam jedwabiu, o którym chyba już kiedyś wspominałam w tym temacie. Moja fryzjerka polecała mi właśnie do stosowania przed prostowaniem lub suszeniem.
Jedwab jest rzeczywiście bardzo dobry, bo można zadbać o końcówki, a i (co w moim przypadku jest bardzo przydatne) świetnie działa na zniszczoną skórę rąk. Takie dwa w jednym. :D

I chciałam się pochwalić, że kupiłam sobie długą, zwiewną letnią spódnicę, coś a'la hipisowską. :D Jestem zachwycona, bo na wczasorekolekcje z niepełnosprawnymi będzie jak znalazł.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #214 dnia: Lipiec 13, 2012, 23:40:44 »
I chciałam się pochwalić, że kupiłam sobie długą, zwiewną letnią spódnicę, coś a'la hipisowską. :D Jestem zachwycona, bo na wczasorekolekcje z niepełnosprawnymi będzie jak znalazł.
A masz może jakieś zdjęcie ? Bo chętnie bym zobaczyła to twoje cudeńko. :D

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #215 dnia: Lipiec 13, 2012, 23:55:32 »
A masz może jakieś zdjęcie ? Bo chętnie bym zobaczyła to twoje cudeńko. :D
Teraz jest już raczej kiepskie światło na bieganie z aparatem, ale jutro zrobię zdjęcie i wstawię tutaj. ;)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #216 dnia: Lipiec 13, 2012, 23:56:12 »
Zna ktoś jakiś sposób na pozbycie się odcisków ze stóp? ;)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #217 dnia: Lipiec 14, 2012, 00:04:37 »
Ałć. Akurat ja po jakichś imprezach (typu osiemnastki, wesela) i tak spędzam sporo czasu w łóżku, żeby odespać, ewentualnie snuję się po domu jak duch jakiś, więc zanim gdziekolwiek wyjdę, odciski same znikają (jeszcze nigdy nie miałam takich poważnych). Ale są też plasterki bodajże. A oto co można wyczytać w Internecie:

Pielęgnacja to podstawa
Bolące odciski należy traktować delikatnie i postarać się o odpowiednie kosmetyki, które je zlikwidują. Inaczej odciski nie będą się goić i sprawią jeszcze więcej kłopotów. Warto regularnie pielęgnować stopy. Dzięki temu nie dopuścimy do nagromadzenia się dodatkowego naskórka.
Peeling jest najlepszy!
Kiedy stopa jest po kąpieli, wymoczona, nie należy od razu zdzierać zrogowaciałej skóry pumeksem. Absolutnie nie należy odcisków przecinać lub wycinać. Lepiej grubą skórę przetrzeć gruboziarnistym peelingiem. Następnie dobrze jest zaopatrzyć się w specjalną tarkę. To nią delikatnie powinno się zetrzeć naskórek. Na zakończenie zabiegu warto posmarować obie stopy mocno nawilżającym kremem. W aptekach czy drogeriach znajdziemy preparaty nawilżające przeznaczone wyłącznie do nóg. Przy braku alternatyw równie dobrze jest stopy wysmarować kremem do rąk. Najlepiej taki, który zawiera glicerynę lub mocno natłuszcza skórę.
Domowym sposobem
Kiedy nie możemy poradzić sobie z odciskami, a nasze stopy wciąż obrastają w zrogowaciały naskórek, warto zastosować domowe kuracje. Będą one skuteczniejsze od kremów i balsamów kupionych w sklepie.
1)Cebula, rumianek i soda
Wymocz stopy w ciepłej wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej. Wystarczy 1 łyżeczka na 2 litry wody. Wcześniej możemy zaparzyć 2-3 torebki kwiatostanu rumianku. Przygotowany i ostudzony napar powinniśmy również dolać do wody z sodą. Rumianek działa kojąco na skórę, szczególnie, gdy znajdują się na niej otarcia. Dodatkowo roślina ta rozmiękczy stwardnienia. Kiedy po kwadransie stopy będą mięciutkie, należy w miejsce odcisku przyłożyć grubszy plaster podpieczonej na ogniu cebuli. Taki okład zawijamy bandażem i pozostawiamy na noc. Czynność należy powtarzać codziennie, aż do całkowitego zlikwidowania dolegliwości.
2)Aspiryna też pomoże
5-6 tabletek aspiryny rozdrabniamy i rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Mieszanka ma w konsystencji przypominać papkę. Do niej dodajemy 1-2 łyżeczki cytryny. Powstałą papką smarujemy stwardniałą skórę, owijamy szczelnie folią spożywczą. Można dodatkowo stopę owinąć ręcznikiem, aby utrzymać wyższą temperaturę. Okład pozostawiamy na kwadrans. Po spłukaniu papki warto zrobić peeling w miejscu zgrubienia.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #218 dnia: Lipiec 14, 2012, 00:31:19 »
Dziękuję za pomoc, Kiki! :*
Co prawda odcisk sam z siebie stał się o wiele mniejszy i już aż tak nie boli, na pewno mi się te rady przydadzą. ;)

Czytałam w internecie, że żadne plasterki tak naprawdę nie pomogą, bo korzeń i tak zostanie - orientuje się ktoś czy to jest prawda? ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #219 dnia: Lipiec 14, 2012, 12:31:21 »
Plasterki są właśnie super. Chodziłam niedawno w zaciasnych trampkach i moje małe palce u nóg były 2 razy większe takie mi się odciski porobiły. Zakupiłam plastry compeed, trochę ponosiłam, a na koniec dnia(ponieważ jestem niecierpliwa) je urwałam, razem ze skórą. Przyjemne to nie było, ale pomogło ;)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #220 dnia: Lipiec 14, 2012, 14:00:05 »
Przeglądając zdjęcia do konkursu miss polonia, wpadłyśmy z Justkiem na głupi pomysł sprawdzenia własnych wymiarów.
Mam depresję po-pomiarową. Wolałam tego nie wiedzieć.

To takie frustrujące, że nie mam żadnego wpływu na wielkość własnego biustu czy szerokość bioder! Że nie mogę w żaden sposób wpłynąć na własną sylwetkę.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #221 dnia: Lipiec 14, 2012, 14:28:43 »
A czemu akurat spray albo pianka? Ja używam jedwabiu, o którym chyba już kiedyś wspominałam w tym temacie. Moja fryzjerka polecała mi właśnie do stosowania przed prostowaniem lub suszeniem. To on: KLIK
Nie, niekoniecznie akurat piankę czy spray. Tak przykładowo napisałam :)
O jedwabiu słyszałam, ale nie wiedziałam, że on może być stosowany też jako ochrona przed prostowaniem/suszeniem :) I właśnie słyszałam, że ten CHI jest lepszy od biosilku ;) To dzięki, pewnie go zakupię :)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #222 dnia: Lipiec 14, 2012, 17:57:32 »
Ja widziałam BIOSilk, ale to jest drogie, mała buteleczka ponad 10 z kosztuje...
Niby drogie, ale CHI jest rzadko spotykany, a zamawiając na allegro masz cenę łącznie z przesyłką ok.15 zł, a biosilk od ręki ;) Jeszcze jest jedwab z Biowax, też ok. 10 zł. Poza tym Biowax ma fajny dozownik.

Czy znacie może jakiś w miarę dobry, sprawdzony spray/piankę do włosów z termoochroną? Wiecie, do używania przed prostowaniem i te sprawy ;)
Sandi- przypominam sobie, że moja ciocia używa coś takiego: WELLA HIGH HAIR Flat Iron Spray. Kilka razy jak u niej byłam to używałam i jest ok. ;)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #223 dnia: Lipiec 14, 2012, 18:24:35 »
Miałam się podzielić zdjęciem mojej nowej letniej, zwiewnej, hipisowskiej (:D) spódnicy. Oto ona:

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #224 dnia: Lipiec 14, 2012, 19:38:20 »
Prześliczna! Kolory i wzory <3
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.