Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96570 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #165 dnia: Lipiec 06, 2012, 12:24:04 »
A mam coś takiego, że podobają mi się buty albo wysokie, czyli minimum 8 cm, albo całkiem płaskie  ;D

Dokładnie! Nie znoszę takich obcasików ni w pięć, ni w oko, 3-5cm. Dlatego ja mam w szafie dwie skrajności - baleriny, trampki, tenisówki i obok sandały, botki i czółenka na ogromnych szpilkach lub wręcz z platformą.
W ogóle kocham szpilki  smilie_girl_301

Daj spokój, moim zdaniem mamy dobry wzrost a teraz nie ukrywajmy więcej jest osób która ma zaledwie 150cm więc to ich problem, że są tacy malutcy, a my powinnyśmy się cieszyć i szczycić tym, że jesteśmy taaaakie duże, lepiej wszystko widzimy!  :th_girl_haha:

Uwielbiam ludzi z takim podejściem. ;) Mam przyjaciółkę która jest Twojego wzrostu i ona szpilek nie założy. Jej facet i tak byłby od niej wyższy, ale nie. Nie przegadasz. "Bo to głupio wygląda, bo jest wyższa od wszystkich". No i co z tego?! :D To niscy ludzie mają problem, a nie ona. Im wyższa kobieta tym dłuższe nogi, a długie nogi w szpilce... coś pięknego ;)
Więc tak trzymaj, Klaudia! ;)

Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #166 dnia: Lipiec 06, 2012, 13:08:18 »
Niscy ludzie wcale nie mają problemu - mi kompletnie nie przeszkadza wysoka osoba w szpilach ;) Najwyżej muszę patrzeć trochę wyżej niż zazwyczaj ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #167 dnia: Lipiec 06, 2012, 13:32:01 »
Cysia, masz prawie idealny, według mnie, wzrost. 170 to jest rewelacja, ani nie za mało, ani nie za dużo  smilie_girl_356
Oooo! :D
W sumie nie narzekam. Dobrze jest jak jest, a co! ;)
Grunt, że nie mam brzydkich nóg i jestem w miarę zgrabna by pokazać się w bikini pośród ludzi, o! ;D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #168 dnia: Lipiec 06, 2012, 19:40:07 »
Niscy ludzie wcale nie mają problemu - mi kompletnie nie przeszkadza wysoka osoba w szpilach ;) Najwyżej muszę patrzeć trochę wyżej niż zazwyczaj ;)

Po prostu ludzie, którzy się dobrze czują z samym sobą nie mają problemu ;) I tak trzymać.

Grunt, że nie mam brzydkich nóg i jestem w miarę zgrabna by pokazać się w bikini pośród ludzi, o! ;D

Jak myślicie, mogę ją uderzyć za to "w miarę"?
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #169 dnia: Lipiec 06, 2012, 19:46:33 »
Krew się poleje? To możesz, na to się zawsze fajnie patrzy :D

Mam jedne buty 7 cm obcasów. Miałam sobie kupić kolejne ostatnio, ale stwierdziłam, że w lato się w takich nie chodzi (mówię tu o eleganckich). Wyższych nie kupuję, za bardzo się w takich męczę. Poza tym nie uśmiecha mi się wychodzić 10 min wcześniej do autobusu :D

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #170 dnia: Lipiec 06, 2012, 19:50:39 »
Jak myślicie, mogę ją uderzyć za to "w miarę"?

Możesz!  ;D

A buciki na koturnach lubicie? Jak dla mnie są bardzo wygodne. Mam takie jedne ulubione, beżowe. Po ich zakupie myślałam że przepłaciłam, ale teraz nie żałuję. Super wyglądają i do spodni i do sukienek.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #171 dnia: Lipiec 06, 2012, 20:18:27 »
Ja nie umiem chodzić na koturnach... :D
Nie wiem czemu, ale brakuje mi tej wolnej przestrzeni między piętą (obcasem) i palcami, ciągle się o coś potykam w koturnach...

Cysiu, dostajesz oficjalnie w Twoje "w miarę zgrabne" dupsko! :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #172 dnia: Lipiec 06, 2012, 20:21:46 »
Cysiu, dostajesz oficjalnie w Twoje "w miarę zgrabne" dupsko! :D
To trzeba mocniej!  :th_girl_haha:

Jeżeli chodzi o buty na koturnach to niektóre mi się bardzo podobają, ale jakoś wolę takie tradycyjne toteż sama swoich koturnów nie mam, ale kiedyś pożyczyłam od mamy i całkiem fajnie się chodziło ale strasznie bolały mnie później nogi, więc powiedziałam, że nigdy więcej.  :th_girl_haha:

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #173 dnia: Lipiec 06, 2012, 20:29:07 »
Edyszia, a możesz pokazać jakie mniej więcej koturny masz? Mnie się strasznie podobają takie np.: KLIK, ale nie wiem, czy zdecydować się na zakup skoro ja sobie na obcasach nie radzę, a co dopiero na koturnach. Poza tym to typowo letnie, a gdzie ja w takich wyjdę? Kurczę, to jest najgorsze: kusi zakup, a wiem, że może się okazać, że będą leżały i ładnie wyglądały :D Odwieczny dylemat :D

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #174 dnia: Lipiec 06, 2012, 20:41:13 »
Ja mam podobne do tych http://img.szafa.pl/ubrania/0/008795484/1326918306/koturny-bezowe-asos-38.jpg tylko bez paska i oczywiście niższe! :D miałam zrobić zdjęcie swoim, ale są już za bardzo zniszczone żeby je upubliczniać :P Te co dałaś są świetne! Właśnie teraz jest lato, więc wszędzie byś w nich wyszła! :D
Nie wiem dlaczego macie problem z chodzeniem w butach na koturnach? Ja to właśnie w szpilkach bym się zabiła, a koturny bardzo lubię.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #175 dnia: Lipiec 06, 2012, 22:38:23 »
Kurczę, tak chodzę i chodzę i mam wrażenie, że są dla mnie za wysokie...
Takich wysokich to jeszcze nie miałam...
Czy są jakieś rady, jak w nich chodzić, czy się przyzwyczaję? :P
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #176 dnia: Lipiec 06, 2012, 23:09:50 »
Myślę, że im bardziej będziesz w nich chodzić, tym bardziej się przyzwyczaisz i Twoje stopy też :)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #177 dnia: Lipiec 07, 2012, 10:38:27 »
Ja mam podobne do tych http://img.szafa.pl/ubrania/0/008795484/1326918306/koturny-bezowe-asos-38.jpg tylko bez paska i oczywiście niższe! :D
Świetne są! Moja wychowawczyni na jednej z uroczystości miała właśnie takie, tylko bez paseczka i czarne, no i zdaje się, że właśnie niższe trochę niż te ze zdjęcia. Bardzo fajnie wyglądały, od razu rzuciły mi się w oczy ;) Poza tym dobre w nich jest to, że naprawdę na wiele okazji można je ubrać, bo te co ja pokazałam to są typowo letnie, a i to nie, bo patrząc na pogodę za oknem (dziś znów deszczowo)... :P Więc może lepszym rozwiązaniem byłoby się właśnie za takimi jak Twoje rozejrzeć...hmm...  smilie_girl_289

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #178 dnia: Lipiec 07, 2012, 12:15:06 »
Poza tym dobre w nich jest to, że naprawdę na wiele okazji można je ubrać

To prawda. Byłam w nich już na dwóch weselach.. na jednym miałam sukienkę małą czarną, do tego te buty i opaska z dużą różą w kolorze butów i mi się podobał taki zestaw :) na drugim weselichu to miałam sukienkę bardzo podobną do tej - http://www.zeberka.pl/img/2maj/10.jpg (swoją drogą, zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia i nadal jest moją ulubioną  smilie_girl_301), tylko że w mojej ten materiał pod koronką jest właśnie bardziej koloru beżowego, więc i do niej buciki super wyglądały ;) No ale nie tylko na wesele w nich chodzę bo do spodni czy normalnych sukienek przecież też super pasują :)

Offline Little Anne

• Art's Souls
« Odpowiedź #179 dnia: Lipiec 11, 2012, 09:37:44 »
Uwielbiam buty na wysokich obcasach. Gorzej z koturnami. Tak jakoś dziwnie się czuję. Zaburzają, moim zdaniem, estetykę buta. Dlatego ostatnio kupiłam sobie takie: klik.