Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 01, 2012, 19:30:53 »
Kolorowe końcówki(poza kolorami naturalnymi) to co najmniej dziwny pomysł. Po prostu mi się nie podobają.
Dla odmiany za to uwielbiam mnóstwo małych warkoczy. Zawsze marzyłam żeby sobie takie zrobić, ale również zawsze miałam nieodpowiedniej długości włosy. Teraz zapuszczam, ale zanim urosną na tyle to już chyba bd za stara na takie szaleństwa ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Lipiec 01, 2012, 19:35:59 »
Dla odmiany za to uwielbiam mnóstwo małych warkoczy. Zawsze marzyłam żeby sobie takie zrobić

Ja też! <3
Moje włosy są baaardzo niesforne, ponieważ są kręcone :zla: i takie warkoczyki rozwiązały by mój problem  :bravojs0: przynajmniej na jakiś czas:D
Kiedyś w 2 klasie na wos każdy miał prezentacje o wybranej subkulturze i ja miałam Rastamanów, więc moje koleżanki z pokoju postanowiły mi zrobić właśnie takie małe warkoczyki :D 2 godziny się wysiedziałam aż mnie tyłek bolał ;D ale opłacało się :D chodziłam tam przez kilka dni, no ale wiadomo, ze takie robione na szybko długo nie wytrzymają :D
myślałam też nad dredami, ale mój chłopak się nie zgodził :th_0girl_hysteric:

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 01, 2012, 20:07:18 »
Też mi się podobają kolorowe końcówki, zwłaszcza jak ktoś ma długie włosy i kilka kolorów tak stopniowo ma, w tęczę. :)
Wiadomo, nie na stałe, nie każdemu pasuje, ale właśnie na wakacje i na blond włosach? Dla mnie fajnie! :)

Mogłabyś bibułą spróbować, ale na ciemne blond to pewnie nie przyjmie...

Ojej! Przypomniałaś mi podstawówkowe farbowanie włosów bibułą! :D Fajne to było, tylko króciutko trzymało, więc może to dobry pomysł na początek - zobaczyć jaki kolor wyjdzie, a jak będzie ok, to potem na stałe.

A ja sobie dzisiaj obcięłam włosy :D Znaczy koleżanka mi obcięła. To był całkowity spontan. Siedziałyśmy sobie rano... popijałyśmy sok... i nagle:
- Ej, Justyna... Obetnij mi włosy.
- Dobra.
- A umiesz?
- Nie wiem. Chodź, zobaczymy.
I wiecie co? Świetnie jej wyszło :D Stwierdziłam, że raz się żyje, i tak miałam iść do fryzjera obcinać, więc najwyżej by mi wyrównał, ale nie ma takiej potrzeby. Świetnie sobie Justynka poradziła, przód mi ciut dłuższy zostawiła, tył krótszy, w sumie ze 30cm włosów poleciało... póki co jestem zachwycona. ;)
Jeszcze jutro kupię szamponetkę z jakimś ładnym kolorkiem i heja :)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 01, 2012, 20:18:53 »
Caliente, 30 cm?! :o
Podziwiam Ciebie, że się odważyłaś, naprawdę. ;) Ja bym się na aż takie cięcie nie zdecydowała, bo praktycznie cały czas mam zrobioną kitkę, a z krótkich raczej zrobić się jej nie da. :D

Mogłabyś bibułą spróbować, ale na ciemne blond to pewnie nie przyjmie...

Ojej! Przypomniałaś mi podstawówkowe farbowanie włosów bibułą! :D Fajne to było, tylko króciutko trzymało, więc może to dobry pomysł na początek - zobaczyć jaki kolor wyjdzie, a jak będzie ok, to potem na stałe.
Ja pamiętam jak zawsze z koleżankami farbowałyśmy sobie i mi jako jedynej nigdy nie wychodziło, bo miałam najciemniejsze włosy. :D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 01, 2012, 20:27:00 »
Noo... miałam takie za łopatki, a teraz opierają mi się na ramionach, to ile to będzie? Myślę że w przedziale 25-30cm... Może faktycznie 25 bardziej... ale wiesz co, ja miałam bardzo zniszczone końcówki (od prostowania, oczywiście ::) ) więc 10cm i tak było do odstrzału, obowiązkowo. No a że poszło trochę więcej... ja tam jestem zadowolona :D
Zresztą, mnie bardzo szybko włosy rosną, za pół roku będą takiej samej długości. :)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #140 dnia: Lipiec 02, 2012, 18:13:36 »
Jak bym chciała obciąć swoje. Uwielbiam krótkie, ale tyle się z nimi męczyłam, że aktualnie mi szkoda. Teraz mam zrobione stopniowo-najkrótsze do łopatek, najdłuższe trochę za łopatki.
Czasem mam fazę żeby znowu sobie zrobić grzywkę, ale jak sobie pomyślę ile ja zapuszczałam, to znowu mi się odechciewa :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #141 dnia: Lipiec 03, 2012, 15:02:08 »
A ja wczoraj poszłam do fryzjera niby podciąć tylko koncóweczki żeby się nie rozdwajały, ale miałam taaaki fatalny humor, że całkiem zmieniłam fryzurę.  :th_girl_haha: Myślałam, że dzisiaj jak wstanę to będę żałowała, ale nie! Są krótsze, mam nadzieję, że będą zdrowsze także tego  smilie_girl_356 najlepiej iść do fryzjera jak to mówią na spontana, nic nie trzeba planować, a wszystko okaże się w praniu.  smilie_girl_101

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #142 dnia: Lipiec 03, 2012, 15:27:24 »
Ejj dziewczyny, pokażcie te cuda na Waszych głowach! :D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #143 dnia: Lipiec 03, 2012, 22:17:38 »
A mogę na PW? Bo trochę się wstydzę. :D

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #144 dnia: Lipiec 03, 2012, 22:23:35 »

Skoro tak, to pewnie :) Bo jestem bardzo ciekawa czy jednak zdecydowałaś się na taką fryzurkę, jaką pokazywałaś :)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #145 dnia: Lipiec 03, 2012, 22:27:14 »
:(

Post nic nie wnosi do tematu. Proszę to jakoś rozwinąć i unikać w przyszłości takich sytuacji.

ROZWIJAM POST:

Sara, pochwal się wszystkim! Chcemy Cię zobaczyć w nowej fryzurze! Ejka! :(
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2012, 10:33:51 wysłana przez Kompaktowa »

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #146 dnia: Lipiec 03, 2012, 22:43:19 »
Ja jak pójdę do fryzjera, to nie robię nic oprócz podcięcia końcówek. Na pewno nie zdecyduję się na jakieś mocne ścięcie, bo zapuszczam od dłuższego czasu i byłoby mi naprawdę żal to wszystko "stracić", także podziwiam was, że obcinacie tak mocno wasze włosy. :D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2012, 00:42:36 wysłana przez Donia »

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #147 dnia: Lipiec 04, 2012, 12:25:34 »
Saaara, to do mnie też wyślij kochana! :)

A ja zakupiłam sobie tę odżywkę do paznokci Eveline 8w1 i powiem wam, że widzę efekty, szczególnie jeśli chodzi o twardość paznokcia. ;)

A co do ścinania włosów to ja kiedyś poszłam też do koleżanki podciąć końcówki, ale czekałam, aż skończy z jedną z koleżanek no i tak mnie natchnęło na włosy przed ramiona, a miałam za łopatki :D
Ale teraz też nie chcę ścinać, zapuszczam prawie półtora roku (od tamtego ścięcia właśnie) i wolno rosną niestety, więc cierpliwie czekam na moją wymarzoną długość ;)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #148 dnia: Lipiec 04, 2012, 17:33:08 »
Oo, w takim razie zaopatrzę się w tę odżywkę do paznokci, szukałam czegoś takiego a nie umiałam znaleźć.
A zdjęcie na FB, Anuszio, bo przez PW nie da się wysyłać załączników, jak się okazuje :)

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #149 dnia: Lipiec 05, 2012, 09:07:58 »
No ja też mogę polecić tę odżywkę, jak Anuszia, najlepsze efekty widzę w twardości paznokcia, ale z czasem poprawi się pewnie i wygląd :)