Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96490 razy)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwiec 29, 2012, 21:34:07 »
Skorpionica, ale cudne!! :) Strasznie mi się podobają.

No owszem, podobny efekt uzyskałam, acz nie identyczny. Igłą tak jakby "przeciągałam" jeden kolor na drugi, zacierała się różnica między nimi... już inaczej nie umiem wytłumaczyć. Następnym razem zrobię Wam zdjęcie, obiecuję. ;)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #121 dnia: Czerwiec 29, 2012, 22:56:09 »
Esy-floresy Proszę wybaczyć, robione na szybko, specjalnie w różnych kolorach. Aparat nie oddaje tego co jest na żywo :) I ładniej to wygląda na dłuższych paznokciach, bo aktualnie mam krótkie. KLIK
Skorpionica bardzo ładne! A można wiedzieć jaki masz ten czerwony lakier bo strasznie mi się spodobał.  smilie_girl_308 jeszcze takiego kurde nie miałam  :th_girl_haha:

A to jest mój niedościgniony ideał,
Próbowałam i całkiem fajnie wychodzi, tylko od gąbki robią się takie mini kropki. A na obrazku jest jakby czymś wygładzone..
Skorpionica kurcze jak to robiłaś? Bo mi jakoś dziwnie nakłada lakier i powstają takie brzydkie kropki od tej gąbki. Ona na tym zdjęciu pewnie przygładziła je polerującym pilniczkiem albo pomalowała bezbarwnym lakierem.  smilie_girl_253

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #122 dnia: Czerwiec 29, 2012, 23:38:18 »
Nie maluję paznokci, chyba, że bezbarwnym lakierem ;)

Ale... Chciałam o coś zapytać - potrzebuję szamponu, po którym włosy będą lekkie i puszyste? Polecacie jakiś?
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #123 dnia: Czerwiec 30, 2012, 13:19:05 »
Ale... Chciałam o coś zapytać - potrzebuję szamponu, po którym włosy będą lekkie i puszyste? Polecacie jakiś?
Osobiście nie lubię takich szamponów co jeszcze zwiększają objętość włosów, bo moje włosy i tak są mega puszyste ale kiedyś mama kupiła szampon z Dove bo chciała sobie właśnie zwiększyć objętość włosów, więc i ja wypróbowała, bo gdzieżby inaczej  :th_girl_haha: i włosy są po nim mega lekkie, takie delikatne no i puszyste. Więc polecam na dzień dzisiejszy jakiś szampon z Dove.  smilie_girl_253

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwiec 30, 2012, 15:58:24 »
Ja również mam puszyste włosy na codzień, bez użycia jakiegoś specjalnego szamponu. Chociaż jak używałam taki zielony z Schaumy, ziołowy bodajże, to mialam jeszcze bardziej puszyste, więc mogę go polecić. ;)

Popoprawiałam wszystkie błędy, odnoście ż, ś, ć, ł, ó. Mam nadzieję, że na przyszłość będziesz starała się pisać poprawnie, nie wiem czy jest to wina klawiatury czy czegoś innego, także popoprawiałam wszystko.

MG
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2012, 16:03:05 wysłana przez Klaudia »

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwiec 30, 2012, 17:07:47 »
Dove - a chyba nie próbowałam - trzeba to zrobić ;)

O Shaumie zapomniałam, a faktycznie po niej były fajne :)

Dziękuję  :buziak:
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwiec 30, 2012, 17:14:20 »
Jak już tak każdy pyta... :D

Znacie jakieś sprawdzone szampony na suche włosy? Może nie mam jeszcze takich jak siano, ale po częstym prostowaniu są już trochę zniszczone i w dotyku takie...suche właśnie, dziwne, niefajne. Używam co prawda jedwabiu i odżywki, ale chciałabym "dowalić" im jeszcze szampon działający w ten sam sposób, aby się szybciej i sprawniej regenerowały :D

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #127 dnia: Czerwiec 30, 2012, 17:22:21 »
Dzięki dziewczyny ;)
A można wiedzieć jaki masz ten czerwony lakier bo strasznie mi się spodobał.  smilie_girl_308 jeszcze takiego kurde nie miałam  :th_girl_haha:
(...)
Skorpionica kurcze jak to robiłaś? Bo mi jakoś dziwnie nakłada lakier i powstają takie brzydkie kropki od tej gąbki. Ona na tym zdjęciu pewnie przygładziła je polerującym pilniczkiem albo pomalowała bezbarwnym lakierem.  smilie_girl_253
Lakier-on jest w zasadzie taki jakiś lekko wiśniowy czy coś w tym stylu, tylko po dodaniu białego i rozmazaniu zrobił się taki jak na zdjęciu. Ale sprawdziłam i Miss Selene nr 145(takie małe po 5ml).

Odpowiadając na drugie pytanie. Najpierw pomalowałam paznokcia, w międzyczasie wylałam biały na kartkę i do niego przyłożyłam gąbkę(urwałam kawałek tej do kąpieli) i przycisnęłam do paznokcia. Te małe kropeczki się robią i mi. Może na zdjęciu była użyta jakaś magia, albo coś wygładzającego, ale ja takich rzeczy nie posiadam ;)
Wydaje mi się, że może to zależy od wielkości tych dziurek na gąbce. Muszę jeszcze spróbować na takiej do zmywania naczyń, tam są mniejsze dziurki od kąpielowej.

Szampony-raz biorę Garniera o zapachu granatu z czymśtam, raz Rzepę z Joanny. Większość działa na mnie tak samo-myje włosy i ani nie puszy(same się wystarczająco puszą), ani nie oklapuje.

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #128 dnia: Lipiec 01, 2012, 11:45:30 »
Są wakacje, chcę sobie zrobić niebieskie lub turkusowe końcówki. Jestem naturalną ciemną blondynką. I właśnie kieruję do Was pytanie. Wiecie może z jakiej firmy kupić szamponetkę i gdzie ? Boję się, że w Rossmanie nie będzie.  :-[

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #129 dnia: Lipiec 01, 2012, 12:28:35 »
Ja pierwsze słyszę, aby końcówki w kolorach innych niż naturalne robić szamponetką. Nigdy nie widziałam w drogeriach niebieskiej szamponetki, ale może jestem ślepa :D Moja koleżanka zamierza zrobić sobie turkusowe końcówki, ale kupiła toner i tonerem będzie robiła.

A ja nie rozumiem tej dziwnej mody na kolorowe końcówki, bo jeszcze nie widziałam w swoim otoczeniu kogoś, kto by z tym lepiej wyglądał. Blond końcówki (ombre hair to się nazywa?), o ile dobrze zrobione, nie tak równomiernie (bo wtedy wyglądają jak brzydkie odrosty), są fajne, ale kolorowe? Mam koleżankę z różowymi i wygląda...umm...okropnie? :D Ale co kto lubi ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #130 dnia: Lipiec 01, 2012, 13:46:46 »
Znacie jakieś sprawdzone szampony na suche włosy? Może nie mam jeszcze takich jak siano, ale po częstym prostowaniu są już trochę zniszczone i w dotyku takie...suche właśnie, dziwne, niefajne.
Trzeba przestać prostować i nie będą suche  :th_girl_haha: a tak na poważnie to wypróbuj szampony z Joanny z Apteczki Babuni. Ziołowe z tego co wiem bardzo dobrze działają właśnie na takie suche i zniszczone włosy.

Skorpionica dzięki za nazwę obawiam się, że na dniach sobie go kupię.  :laie_67:

Jeżeli chodzi o kolorowe końcówki to... jakoś nigdy za nimi nie przepadałam i w moim otoczeniu nie widziałam ani jednej osoby, która by miała takowe końcówki. Ja w ogóle jestem straszną przeciwniczką jakiegokolwiek malowania włosów, bo przecież to je niszczy. Ale staram się zrozumieć osoby, które malują, także tego...  smilie_girl_253

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #131 dnia: Lipiec 01, 2012, 14:22:06 »
Są wakacje, chcę sobie zrobić niebieskie lub turkusowe końcówki. Jestem naturalną ciemną blondynką. I właśnie kieruję do Was pytanie. Wiecie może z jakiej firmy kupić szamponetkę i gdzie ? Boję się, że w Rossmanie nie będzie.  :-[
Szamponetki czy farby to pewnie nigdzie w takich kolorach nie kupisz. Jak szukałam, to w moich drogeriach najbardziej oryginalnym kolorem był jasny rudy (prawie pomarańcz)  ::)
Mogłabyś bibułą spróbować, ale na ciemne blond to pewnie nie przyjmie...Także trzeba w toner zainwestować  :) Ja też zamierzam zamówić, mam nadzieję, że będzie trzymał dłużej i nie będę musiała co tydzień poprawiać jak teraz.

A ja nie rozumiem tej dziwnej mody na kolorowe końcówki, bo jeszcze nie widziałam w swoim otoczeniu kogoś, kto by z tym lepiej wyglądał. Blond końcówki (ombre hair to się nazywa?), o ile dobrze zrobione, nie tak równomiernie (bo wtedy wyglądają jak brzydkie odrosty), są fajne, ale kolorowe? Mam koleżankę z różowymi i wygląda...umm...okropnie? :D Ale co kto lubi ;)
Dzięki mam różowo niebieskie   smilie_girl_120
Zaczęło się w styczniu od malinowych. Powiedziałam sobie najwyżej po miesiącu samo się zmyje, a tu już prawie pół roku i ja ciągle się nie znudziłam :D

Hey, little rich girl!

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #132 dnia: Lipiec 01, 2012, 16:19:41 »
[...] Moja koleżanka zamierza zrobić sobie turkusowe końcówki, ale kupiła toner i tonerem będzie robiła.

No to ja też spróbuję tonerem, turkusowe właśnie albo niebieskie. Różowe mi się nie podobają, jedna dziewczyna ze szkoły, typowy metal zrobiła sobie, wygląda to okropnie tym bardziej, że ma włosy bardzo jasny blond, prawie że białe i do tego równe końcówki... 

Bibułą nie chcę robić, bo po umyciu głowy już nic nie będzie widać. A wiesz może gdzie mogę kupić ten toner?

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #133 dnia: Lipiec 01, 2012, 18:38:48 »
Bibułą nie chcę robić, bo po umyciu głowy już nic nie będzie widać. A wiesz może gdzie mogę kupić ten toner?
To zależy od włosa, mi do trzech-czterech myć trzyma  ;) Tylko, że wiadomo - już jaśniejszy odcień jest.
A toner to wystarczy, że w google wpiszesz toner do włosów i klikniesz w jakąś stronę  ;) Ja chyba z tej pierwszej zamówię  smilie_girl_349

Hey, little rich girl!

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #134 dnia: Lipiec 01, 2012, 19:25:39 »
A mi kolorowe końcówki włosów bardzo się podobają. Co prawda zależy jaki kolor, bo niektóre wyglądają okropnie, ale niebieskie są cudne! smilie_girl_120 Sama planuje sobie właśnie niebieskie zrobić, ale obawiam się, że niestety na ciemnobrązowych włosach nic z tego nie wyjdzie. :P

Szampony-raz biorę Garniera o zapachu granatu z czymśtam, raz Rzepę z Joanny. Większość działa na mnie tak samo-myje włosy i ani nie puszy(same się wystarczająco puszą), ani nie oklapuje.
Ja używałam Rzepę z Joanny przeciwłupieżową i oprócz tego, że włosy po tym szamponie strasznie śmierdziały to na dodatek w ogóle mi on nie pomógł. :D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2012, 20:14:59 wysłana przez Donia »