Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwiec 28, 2012, 19:35:31 »
Skorpionica i jak dobry jest? Bo ja od dłuższego czasu przymierzam się, żeby zakupić, ale tak jakoś nie wiedziałam czy działa, czy jest fajne, więc wstrzymywałam się z kupnem.
(...)
Dziewczyny a mogłybyście pokazać efekt końcowy? Strasznie jestem ciekawa jak to wygląda i może jutro jak zakupię pastelowe kolory to pokuszę się o takie wymyślane paznokcie?  smilie_girl_349

Co do pudru- rewelacyjny i w zasadzie nie wiem co dodać, bo jak pierwszy raz nałożyłam to byłam meeega pozytywnie zaskoczona.Tylko trzeba dobrać sobie odpowiedni. Ja używam N3 i pokrywa bardzo fajnie. I co więcej długo się trzyma. Aż byłam zdziwiona.

Co do efektu 2 lakierów-jasne, że pokażę. :) Tylko już nie dziś. Postaram się jutro, a jak nie to w sobotę na pewno.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 19:37:56 wysłana przez Justek »

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwiec 28, 2012, 19:41:54 »
Dziewczyny a mogłybyście pokazać efekt końcowy? Strasznie jestem ciekawa jak to wygląda i może jutro jak zakupię pastelowe kolory to pokuszę się o takie wymyślane paznokcie?  smilie_girl_349

Swoje już zmyłam, bo mi odprysnęło, ale obiecuję że jak zrobię na nowo to pokażę efekt "na żywo", nie na obrazku. Tymczasem, wzorowałam się TYM. :)
A to jest mój niedościgniony ideał, ale nie umiem sama tego zrobić :( Może się znajdzie jakaś zdolna koleżanka, która mnie nauczy... bo szalenie mi się to podoba.
Ten drugi link jest cudowny! ;) Widziała go już kiedyś i za żadne skarby nie potrafię tego zrobić, niestety. Jeśli ktoś by "odkrył", jak to ma się wykonuje, baardzo proszę o podzielenie się "tajemnicą". :D

Pierwszy link również fajny, muszę coś takiego spróbować zrobić, tylko, że w innych kolorach, bo te dla mnie trochę za ciemne. Caliente, a mogłabyś zdradzić jak to rozmazać? ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwiec 28, 2012, 19:44:45 »
Ja bym chętnie spróbowała, ale nie mam takiej gąbki, a tej do kąpieli rwać nie będę :) Chyba, że 'pożyczę na wieczne nieoddanie' z kuchni, tą do garów :D

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwiec 28, 2012, 19:47:31 »
Jeśli chodzi o to drugie połączenie. Próbowałam robić i za żadne skarby nie chce mi tak wyjść nie wiem czemu:(

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwiec 28, 2012, 19:52:48 »
Caro, nie jesteś sama. ;) Ja robiłam dokładnie tak jak jest na zdjęciu, jedynie co to nie rozmazałam wykałaczką, tylko bodajże zepsutą spinką, aczkolwiek nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ na efekt - którego właściwie nie było, bo nic nie wyszło. ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 22:57:48 wysłana przez Donia »

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwiec 29, 2012, 09:52:07 »
Klaudia, zakochałam się w Twojej spódniczce! Inne zakupy też fajne (zwłaszcza druga bluzeczka i ta szeroka, czerwona), ale spódnica mnie urzekła najbardziej <3

Pierwszy link również fajny, muszę coś takiego spróbować zrobić, tylko, że w innych kolorach, bo te dla mnie trochę za ciemne. Caliente, a mogłabyś zdradzić jak to rozmazać? ;)

Wiesz co, ja igłą to robiłam, już na paznokciu - musisz to robić zaraz po nałożeniu lakieru, dopóki jest mokry. I nic więcej Ci nie umiem doradzić... no bo w sumie nic specjalnego nie zrobiłam, po prostu się rozmazało samo... :D
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwiec 29, 2012, 12:12:56 »
A ja polecam od siebie przeczytać co zawierają te wszystkie lakiery i farby ;P

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwiec 29, 2012, 14:30:10 »
Farb nie używam, wole swoje włosy, wole ich nie niszczyć :)
Czytałam kiedyś co tam jest w tych lakierach, ale kobiety się tym nie przejmują :D

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwiec 29, 2012, 17:23:16 »
No i co.? Niech sobie tam jest co jest. Co mi to da, ze będę wiedzieć.? i tak będę to używać. A Czytasz co jesz? i Co przestałeś?:) No właśnie, pewnie nie.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwiec 29, 2012, 19:24:58 »
Trafne porównanie. Tak naprawdę w wszystkim dziś jest masa chemii.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #115 dnia: Czerwiec 29, 2012, 19:38:44 »

Wiesz co, ja igłą to robiłam, już na paznokciu - musisz to robić zaraz po nałożeniu lakieru, dopóki jest mokry. I nic więcej Ci nie umiem doradzić... no bo w sumie nic specjalnego nie zrobiłam, po prostu się rozmazało samo... :D
Ja to jednak jestem prawdziwą memeją. :D Próbowałam kilka razy i nie wychodzi. Nie mam pojęcia dlaczego, ale dam sobie spokój, bo nie widzę sensu malować paznokcia po to, żeby go za chwilę zmazać, skoro nie wygląda normalnie, tylko okropnie. ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwiec 29, 2012, 20:05:25 »
Esy-floresy Proszę wybaczyć, robione na szybko, specjalnie w różnych kolorach. Aparat nie oddaje tego co jest na żywo :) I ładniej to wygląda na dłuższych paznokciach, bo aktualnie mam krótkie. KLIK

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwiec 29, 2012, 20:15:58 »
Esy-floresy Proszę wybaczyć, robione na szybko, specjalnie w różnych kolorach. Aparat nie oddaje tego co jest na żywo :) I ładniej to wygląda na dłuższych paznokciach, bo aktualnie mam krótkie. KLIK
No i taki efekt jest do osiągnięcia, jak najbardziej. Wystarczy najzwyczajniej w świecie rozbabrać drugi lakier jakimś patyczkiem. Problem jest tylko taki, że to w żadnym stopniu nie przypomina to tego, co wstawiła Caliente, a ja chciałabym uzyskać taki właśnie efekt.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwiec 29, 2012, 20:28:50 »
Justek chodzi o to??
A to jest mój niedościgniony ideał,
Próbowałam i całkiem fajnie wychodzi, tylko od gąbki robią się takie mini kropki. A na obrazku jest jakby czymś wygładzone..

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwiec 29, 2012, 20:52:01 »
Nie, mam na myśli te.
Swoje już zmyłam, bo mi odprysnęło, ale obiecuję że jak zrobię na nowo to pokażę efekt "na żywo", nie na obrazku. Tymczasem, wzorowałąm się TYM. :)
Skoro Caliente na nich się wzorowała to wnioskuję, że efekt uzyskała podobny i cały czas o czymś takim tu mówimy...
Albo ja się mylę :D