Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96432 razy)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwiec 28, 2012, 09:00:29 »
Justek, mi na słowo nie wierzysz? :D Mówię przecież, że używam podkładu Miss Sporty i szczycę się tym, że nie jestem w plamy. xD
Chyba uwierzę :D Bo wczoraj zakupiłam ten puder z Miss Sporty, w jeszcze śmieszniejszej cenie- 9,99 zł- i po pierwszym użyciu zrobił na mnie pozytywne wrażenie- dobrze matuje (tylko nie wiem na jak długo, bo dość szybko musiałam zmyć), daje efekt lekkiego wygładzenia, a odcień, który sobie wybrałam (002) bardzo dobrze dopasował się do mojej skóry. Jego zdecydowaną zaletą jest ponadto...lustereczko w pudełku :D No i fajne, poręczne opakowanie. Wydaje mi się, że przy codziennym stosowaniu byłby problem z wydajnością, ale nie maluję się każdego dnia, więc na to narzekała nie będę.

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwiec 28, 2012, 09:11:48 »
Ja polecam podkład z Maybelline Dream Satin Liquid- nawet moja kosmetyczka była nim zachwycona i zaczęła go używać. Jest dość drogi, ale w Rossmanie często są na niego promocje (tak raz na 3 miesiące). Jeden starcza mi na pół roku, a maluję się codziennie, czasem nawet zmieniam makijaż w ciągu dnia od podstaw.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 28, 2012, 11:20:23 »
Dziewczyny a mogłybyście pokazać efekt końcowy? Strasznie jestem ciekawa jak to wygląda i może jutro jak zakupię pastelowe kolory to pokuszę się o takie wymyślane paznokcie?  smilie_girl_349

Swoje już zmyłam, bo mi odprysnęło, ale obiecuję że jak zrobię na nowo to pokażę efekt "na żywo", nie na obrazku. Tymczasem, wzorowałąm się TYM. :)
A to jest mój niedościgniony ideał, ale nie umiem sama tego zrobić :( Może się znajdzie jakaś zdolna koleżanka, która mnie nauczy... bo szalenie mi się to podoba.

Dziewczyny, doradźcie. Przymierzam się do obcięcia włosów. Teraz mam takie mniej więcej do połowy pleców, pod łopatkami się kończą.
Chciałabym krótsze, znacznie krótsze. Coś a'la bob, jak tutaj, tylko ciut dłużej, zwłaszcza z przodu. Problem w tym, że mam masę włosów - są grube i gęste, lubią się puszyć jeśli nie zostaną odpowiednio potraktowane - czy będę w stanie tak krótką fryzurę ułożyć, nie będę miała afro na głowie?
A może Wy coś polecicie jeśli chodzi o fryzurę? Chciałabym żeby się tuż nad ramionami mi kończyły włosy. :)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwiec 28, 2012, 11:36:59 »
Aaaaa, cudowne te paznokcie! <3 aż sobie na dysk zapisałam i będę próbować :) ale te różowe to już faktycznie wyższa szkoła jazdy ;)

Ta fryzurka fajna, tylko chyba nie każdemu pasuje ;) Ja też mam gęste włosy, ale najdziwniejsze jest to, że jak je obcinałam na krótkie, to robiły się proste jak drut i wyglądało że jest ich znacznie mniej :|

Mnie też trochę korci, żeby je obciąć, ale zakochana jestem w takich włoskach, jakie przykładowo ma Sarunia w moim obecnym avku  smilie_girl_321 więc jeszcze troszkę je zapuszczę.. ;D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwiec 28, 2012, 11:54:40 »
Jaaa, te różowe paznokcie, to cudo! :D
Ale pewnie sama nie podołam. :/

Zgodzę się z Edi, nie każdemu ta fryzura pasuje.
Akurat Ciebie Sara bym w niej widziała. ;)
Do tego dłuższe włosy i jest dobrze. ^^

Offline Nataliaaa

• Nasze myśli mówią o nas wszystko. < 3 ? ? < 3
  • Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole ?
    • blogger
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 28, 2012, 16:03:39 »
Hej :)
Mam pytanie do was czy farbowała się któraś z was lub wasze koleżanki na
dziki kasztan z Joanny?  Chce się właśnie niedługo na ten kolor przefarbować a w internecie czytałam że ten kolor wychodzi ciemny rudy więc nie wiem a ruda to ja nie chce być .

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 28, 2012, 16:17:54 »
Dziewczyny a mogłybyście pokazać efekt końcowy? Strasznie jestem ciekawa jak to wygląda i może jutro jak zakupię pastelowe kolory to pokuszę się o takie wymyślane paznokcie?  smilie_girl_349

Swoje już zmyłam, bo mi odprysnęło, ale obiecuję że jak zrobię na nowo to pokażę efekt "na żywo", nie na obrazku. Tymczasem, wzorowałąm się TYM. :)
A to jest mój niedościgniony ideał, ale nie umiem sama tego zrobić :( Może się znajdzie jakaś zdolna koleżanka, która mnie nauczy... bo szalenie mi się to podoba.
Okej, w takim razie czekam.  smilie_girl_347
Wczoraj natknęłam się na te różowe na tej stronie co wcześniej podałaś i zakochałam się w nich bez pamięci.  smilie_girl_301 Są mega, tyle tylko, że takich idealnych to ja na pewno nie zrobię, ostatnio widziałam w busie dziewczynę właśnie z takimi paznokciami tylko lakiery w odcieniach niebieskich i  smilie_girl_159 o mamo, miałam już do niej podejść i zapytać jak je zrobiła, ale za szybko mi wysiadła na przystanku.  :th_girl_haha:

Problem w tym, że mam masę włosów - są grube i gęste, lubią się puszyć jeśli nie zostaną odpowiednio potraktowane - czy będę w stanie tak krótką fryzurę ułożyć, nie będę miała afro na głowie?
Mam ten sam problem, więc najlepszym rozwiązaniem jest zapuszczanie włosów i mieć taaaaaaaakie długie.  :th_girl_haha: Nie, no a tak na poważnie to bardzo dawno temu (wiedząc, że moje włosy trudno się układa, strasznie się puszą i rano każdy sobie stoi w inną stronę) zrobiłam sobie coś dłuższego niżeli to co pokazałaś, ale już po dwóch dniach wiedziałam, że to był zły pomysł. Oczywiście jak wyszłam od fryzjera to wszystko super, fajnie i jak pięknie wyglądam, ale jak przyszło do pierwszego mycia, do pierwszego ułożenia to ręce mi opadły, załamałam się bo nie mogłam z nimi nic zrobić, nawet nie mogłam ich związać i przez bardzo długi czas prostowałam bo to było jedyne wyjście, niestety teraz kiedy mam już dłuższe (za ramiona) to są lekko zniszczone, wiadomo, że włosy nie lubią ani suszy, ani wilgoci, ani wysokich temperatur w prostownicach, także mi się pięknie odwdzięczają. Ale jeżeli chcesz coś innego/nowego to może takie coś przy czym boki mogą, że tak powiem rozchodzić się na wszystkie strony i może to niezbyt fajnie wyglądać. Albo coś takiego tylko tutaj jeżeli puszy Ci się grzywka to niestety byś musiała używać prostownicy, chyba, że dłuższa grzywka taka skośna?  smilie_girl_30

A ja dzisiaj poszłam na zakupy z moją koleżanką i spędziłyśmy dwie godziny w przymierzalni.  :th_girl_haha: Ale jak to mówią na gorsze dni, na takie poważne doły najlepsze są zakupy, więc dzisiaj pozwoliłam aby mój portfel troszeczkę się skurczył i nakupiłam sobie bluzek, lakierów do paznokci i jedna sukienka ze spódnicą i spodniami się przypałętała.  :th_girl_haha: W Butiku były promocje więc korzystałam, ale coś czuję, że jeżeli będę miała więcej takich gorszych dni to niebawem moja szafa się nie zamknie.  :laie_67:
Zdjęcia oczywiście są ściągnięte ze strony butiku bo po weselu, na którym byli ostatnio moi rodzice aparatu nie otrzymałam.  smilie_girl_122
A teraz się pochwalę moimi cudeńkami, mam nadzieję, że mi wybaczycie?  smilie_girl_308
bluzka number 1, bluzka number 2, bluzka number 3, bluzka number 4, spodnie  smilie_girl_321 spódnica oraz sukienka

Niestety jeżeli chodzi o lakiery to niestety nie mogę znaleźć kolorów w necie ale to jest coś takiego tylko bez brokacików, matowe  smilie_girl_253 kolorki to 135 (śliczny fiolecik)  smilie_girl_321 153 żółciutki oraz 157 ten jest taki dziwny, bo ani to nie pomarańcz, ani beż, ani koralowy takie nie wiadomo co, ale odcień ma śliczny.  smilie_girl_241
Ogólnie to szukałam tych lakierów z Essence byłam za nimi i w Naturze i w Rossmanie i znalazłam tylko takie ciemne, brudne i szare kolory, nie było tych pastelowych, więc postawiłam na Paese, cenowo też nie były drogie bo tylko 3.90zł a na moje malowanie i zmywanie co trzeci dzień to są w sam raz.  :th_girl_haha:

dziki kasztan z Joanny?
Ja niestety nie pomogę Ci w tych sprawach, gdyż jestem całkowitą przeciwniczką farbowania włosów, po co je aż nadto niszczyć? Ale jeżeli chodzi o dziki kasztan to moja przyjaciółka ma takie i nie wyglądają oczywiście jak naturalne, ale da się przeżyć. U niej akurat ładnie się prezentują.  smilie_girl_253

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 28, 2012, 16:58:32 »
Klaudia, widzę, że nie tylko ja mam fazę na kokardki  ;D Druga bluzka najbardziej mi się podoba, jest śliczna  smilie_girl_307
A spodnie i spódnica mają cudne kolory  :)

Co do lakierów do paznokci - kiedyś malowałam na zielono, żółto, pomarańczowo...czego tam nie było  :P A teraz, kiedy właśnie takie są modne, to najczęściej mam czarne albo czerwone. Kocham  :D Nie wiem, może kwestia nastroju.

Hey, little rich girl!

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 28, 2012, 16:58:53 »
Hej :)
dziki kasztan z Joanny?  Chce się właśnie niedługo na ten kolor przefarbować a w internecie czytałam że ten kolor wychodzi ciemny rudy więc nie wiem a ruda to ja nie chce być .

Ja się zawsze farbuję tym kolorem ;) I on absolutnie nie jest rudy. Sama nie wiem jak nazwać ten kolor :D no ale rudym to bym tego nie nazwała ;)

Offline Nataliaaa

• Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole ?
    • blogger
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 28, 2012, 17:08:46 »
EdySZiA dziękuje za informacje : * . Mam jeszcze pytanie używa któraś z was lakieru do paznokci wibo express growth ?

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 28, 2012, 17:10:55 »
Klaudia, widzę, że nie tylko ja mam fazę na kokardki  ;D Druga bluzka najbardziej mi się podoba, jest śliczna  smilie_girl_307
A spodnie i spódnica mają cudne kolory  :)
Dziękuję!  :buzki: Wiesz ja jakoś ostatnio miałam fazę na paski, ale dzisiaj jak wpadłam do sklepu to strasznie spodobały mi się kokardki  :th_girl_haha: Taaak, druga jest najładniejsza, chociaż chciałam czerwoną, ale niestety w moim rozmiarze nie było więc wzięłam ten granat, mam nadzieję, że nie będzie mi w nim tak za smutno.

Co do lakierów do paznokci - kiedyś malowałam na zielono, żółto, pomarańczowo...czego tam nie było  :P A teraz, kiedy właśnie takie są modne, to najczęściej mam czarne albo czerwone. Kocham  :D Nie wiem, może kwestia nastroju.
A ja kiedyś malowałam bezbarwnym  :th_girl_haha: teraz jakoś mam manię na pastelowe, ciepłe kolory. Kiedyś owszem malowałam kolorami, ale to wszystko było w odcieniach czerwieni, wiśniowego, śliwkowego. Samych czerwonych lakierów mam może z 8 a i tak odpowiadają mi 2.  :th_girl_haha:

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 28, 2012, 17:14:03 »
Mam jeszcze pytanie używa któraś z was lakieru do paznokci wibo express growth ?
Jaaaa  ;D I bardzo mi się podobają. Konsystencja dobra i szybko schną. Jak koleżanka malowała paznokcie pod koniec fizyki to na przerwie już miała okej  smilie_girl_299

Taaak, druga jest najładniejsza, chociaż chciałam czerwoną, ale niestety w moim rozmiarze nie było więc wzięłam ten granat, mam nadzieję, że nie będzie mi w nim tak za smutno.
Ubóstwiam czerwień  :D Ale ten granat bardzo ładnie tu wygląda, nie będzie smutno!  ;)

Hey, little rich girl!

Offline Nataliaaa

• Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole ?
    • blogger
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwiec 28, 2012, 17:50:05 »
eM a jaki odcień masz bo ja mam 230 ale jak tylko mi się skończy zmieniam na żółty lub niebieski albo czarny .  smilie_girl_299

Klaudia śliczne bluzeczki . Te kokardki cudo.
Spódniczkę mam podobną tylko że czarną . O taką :

http://img72.imageshack.us/img72/7392/sam1017v.jpg

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwiec 28, 2012, 18:02:02 »
Nie chce mi się teraz wyciągać i patrzeć na numery odcieni  ;) Ale wiem, że mam szary, czarny, czerwony, taki beżowy... i jeszcze jakiś, ale zapomniałam  :) Tanie, szybko schną, ładnie wyglądają - na plus moim zdaniem  ;)

Hey, little rich girl!

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwiec 28, 2012, 19:01:52 »
Ja też mam te lakiery. Nr to 18, 410 i 348 :)