Dziewczyny posłucham chętnie waszych opinii na temat podkładów
używacie? jakiś? 
Od bardzo dawna używam
tego podkładu i jestem bardzo zadowolona, zmieniam tylko numery, w zimie wolę te jaśniejsze 180, 150 a w lecie preferuję te mocniejsze 330 ostatnio miałam. Tyle tylko, że z tej firmy jest jak gdyby masa palet i na każdej jest inny odcień, także na niektórych mój 330 jest taki murzyński (a wcale taki nie jest) po prostu trzeba dobrać odpowiednią paletę do swoich wymagań.
Ostatnio kupiłam sobie
taki podkład, ale nie miałam jeszcze okazji go wypróbować, po prostu był w Rossmanie w promocji i to chyba nawet sporej więc póki miałam pieniądze w portfelu to wzięłam.

I ostatecznie używam tylko: to. Cena w sephorze aż 72 złote, ale ja kupuję za 44 
Skorpionica i jak dobry jest? Bo ja od dłuższego czasu przymierzam się, żeby zakupić, ale tak jakoś nie wiedziałam czy działa, czy jest fajne, więc wstrzymywałam się z kupnem.
Caliente, mogłabyś zdradzić jak zlałaś dwa kolory na paznokciach?
Ja znalazłam instrukcje, próbowałam i nie wychodzi mi, niestety.
Nie wiem czy chodzi o to, ale ja robię tak: maluję paznokcia jednym kolorem, drugim robię kilka kropek i rozmazuje to patyczkiem do skórek albo igłą. I wychodzą mi takie 'esy-floresy' 
To jedno, albo pół paznokcia na jeden kolor a drugie pół na inny (przy czym podzieliłam paznokieć na góra-dół a nie prawo-lewo), a potem miejsce gdzie lakiery się stykały rozmazałam patyczkiem do skórek żeby się zatarły, "przechodziły" w siebie. 
Dziewczyny a mogłybyście pokazać efekt końcowy? Strasznie jestem ciekawa jak to wygląda i może jutro jak zakupię pastelowe kolory to pokuszę się o takie wymyślane paznokcie?