Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96430 razy)

Zołza;)

• Gość
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 25, 2012, 16:46:59 »
Kremy z Garniera są słabe- dla mnie zbyt wodnite. Kupiłam i stoi...

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 25, 2012, 18:07:04 »
Kupiłam dziś sobie ten podkład: Miss Sporty - So Matte  jutro go wypróbuje mam nadzieję, że będzie ok:) I Dziś również kupiłam tą odżywkę do paznokci 8w1  zacznę od jutra !:)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 25, 2012, 19:43:38 »
ja też używam męskich maszynek, są o niebo lepsze!

co do zielonego korektora - moja koleżanka używa i działa, tylko musi być dobry. Ale ja też raz użyłam i widać efekty, serio ;)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 25, 2012, 20:59:25 »
Anuszia - skoro tak, to wypróbuję. ;) Dzięki.
Caro - czekam na relację, mam nadzieję, że dobrze doradziłam... smilie_girl_305
Edyszia - przynajmniej nie jestem z tym sama! Tego zapachu o którym mówisz nie znam, ale też sprawdzę ;)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 25, 2012, 22:54:55 »
Caliente, mogłabyś zdradzić jak zlałaś dwa kolory na paznokciach? ;) Ja znalazłam instrukcje, próbowałam i nie wychodzi mi, niestety.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 26, 2012, 10:20:19 »
Nie wiem czy chodzi o to, ale ja robię tak: maluję paznokcia jednym kolorem, drugim robię kilka kropek i rozmazuje to patyczkiem do skórek albo igłą. I wychodzą mi takie 'esy-floresy' :)

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 26, 2012, 14:13:40 »
Ja jeszcze wrócę do paznokci. Używam tej odżywki Eveline 8w1 i paznokcie są inne, ale znowu te skórki przy opuszkach palców. Są strasznie miękkie i można je dosłownie mówiąc 'jeść' . Ohydnie to wygląda .  :zla: Te skórki pod tym paznokciami się tak jakby rozdwajają. Już nie mam siły na te moje paznokcie ...  :th_0girl157:

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 26, 2012, 16:38:59 »
Kupiłam dziś sobie ten podkład: Miss Sporty - So Matte  jutro go wypróbuje mam nadzieję, że będzie ok:)
Jak wypróbujesz to koniecznie daj znać! Też mam zamiar kupić, ale jakoś cena zarówno podkładu jak i pudru...odstrasza? :D Bo bądź co bądź rzadko spotykam się z dobrymi kosmetykami do twarzy w tak niskiej cenie. Największą wadą tanich podkładów jest to, że po chwili zamiast podkładu mam na twarzy takie okropne plamy w kolorze brązowym. :/ I jeszcze to straszne podkreślanie skórek, zwłaszcza na nosie i na czole, między oczami...brrr...
Ale mam np. korektor do twarzy z Miss Sporty, też po jakiejś śmiesznej cenie kupiony i jest fajny ;) Dlatego mam takie mieszane uczucia, a nie chciałabym kupować kolejnego podkładu, który będzie leżał na półce (podobnie jak kilka innych ostatnio kupionych).

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 26, 2012, 16:49:43 »
Ja kiedyś używałam podkładów, ale przerzuciłam się na pudry w kamieniu. I teraz za nic w świecie nie użyje podkładu, po prostu w porównaniu do tego, jak ładnie moja twarz wygląda po użyciu zwykłego pudru w kamieniu, a takiego w kremie, całkowicie zrezygnowałam z fluidów. Taki puder w kamieniu co najwyżej się z zsypie i wystarczy tylko poprawić, a taki fluid za chwilę się waży i brzydko wygląda, a kupiłam kilka nawet tych droższych i teraz też stoją i ładnie wyglądają na półce. Zdecydowanie bardziej polecam pudry w kamieniach. Kolejnym plusem jest też to, że tak nie zatykają, jak podkłady  smilie_girl_356

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 26, 2012, 16:56:00 »
Zdecydowanie bardziej polecam pudry w kamieniach. Kolejnym plusem jest też to, że tak nie zatykają, jak podkłady  smilie_girl_356
Podpisuję się po tym. ;)
Z własnego doświadczenia, polecam puder w kamieniu. Wystarczy wybrać dobry odcień i już.
Do tego dodaję lekki różu na policzki i jest pięknie. ;D

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 26, 2012, 16:58:43 »
Justek. Nie wiedziałam czy kupiłam sobie dobry odcień a wybrałam 01. no i dziś go nałożyłam i trochę się wystraszyłam bo byłam jasna na twarzy ale potem takim pudrem w kamieniu to wyrównałam. I powiem, że jestem zadowolona. Nie jest zły. Myślę, że warto kupić:)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 26, 2012, 19:57:42 »
Zdecydowanie bardziej polecam pudry w kamieniach. Kolejnym plusem jest też to, że tak nie zatykają, jak podkłady  smilie_girl_356
Podpisuję się po tym. ;)
Z własnego doświadczenia, polecam puder w kamieniu. Wystarczy wybrać dobry odcień i już.

Właśnie dziewczyny się mylicie. Kamień to paskudztwo. Jeśli puder to mineralny,sypki. Rozmawiałam z kosmetyczką.
I co więcej sama sprawdziłam. Długo używałam MaxFactor Creme Puff i byłam zadowolona(nawet kilka razy musiałam odp na pytanie jakiego podkładu używam). Myślałam, że nic lepszego się nie kupi, a tu proszę. Przerzuciłam się na sypki, mineralny i nie wrócę już nigdy do MF.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 26, 2012, 20:11:00 »
Caliente, mogłabyś zdradzić jak zlałaś dwa kolory na paznokciach? ;) Ja znalazłam instrukcje, próbowałam i nie wychodzi mi, niestety.

Nie wiem czy chodzi o to, ale ja robię tak: maluję paznokcia jednym kolorem, drugim robię kilka kropek i rozmazuje to patyczkiem do skórek albo igłą. I wychodzą mi takie 'esy-floresy' :)

To jedno, albo pół paznokcia na jeden kolor a drugie pół na inny (przy czym podzieliłam paznokieć na góra-dół a nie prawo-lewo), a potem miejsce gdzie lakiery się stykały rozmazałam patyczkiem do skórek żeby się zatarły, "przechodziły" w siebie. ;)

Justek, mi na słowo nie wierzysz? :D Mówię przecież, że używam podkładu Miss Sporty i szczycę się tym, że nie jestem w plamy. xD
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 26, 2012, 21:14:19 »
Pewnie, że najlepsze są pudry mineralne, sypkie, ale wydaję mi się, że lepszym wyborem, mimo wszystko, jest puder w kamieniu niż fluid - ciężki, zatykający pory, pod którym skóra praktycznie nie oddycha. Pani dermatolog powiedziała mojej koleżance, że najgorsze są podkłady, a lepiej używać pudrów w kamieniu, a najlepiej mineralnych  ;)

Na pewno podkłady, pudry itd. to indywitualny wybór każdego człowieka. Ja jak nałoże podkład to po prostu wyglądam strasznie - nie wiem, może nie umiem tego robić, ale taki w kamieniu nakładam i wyglądam normalnie.

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwiec 28, 2012, 00:32:03 »
Dziewczyny posłucham chętnie waszych opinii na temat podkładów :) używacie? jakiś? :)
Od bardzo dawna używam tego podkładu i jestem bardzo zadowolona, zmieniam tylko numery, w zimie wolę te jaśniejsze 180, 150 a w lecie preferuję te mocniejsze 330 ostatnio miałam. Tyle tylko, że z tej firmy jest jak gdyby masa palet i na każdej jest inny odcień, także na niektórych mój 330 jest taki murzyński (a wcale taki nie jest) po prostu trzeba dobrać odpowiednią paletę do swoich wymagań.
Ostatnio kupiłam sobie taki podkład, ale nie miałam jeszcze okazji go wypróbować, po prostu był w Rossmanie w promocji i to chyba nawet sporej więc póki miałam pieniądze w portfelu to wzięłam.  :th_girl_haha:

I ostatecznie używam tylko: to. Cena w sephorze aż 72 złote, ale ja kupuję za 44 :)
Skorpionica i jak dobry jest? Bo ja od dłuższego czasu przymierzam się, żeby zakupić, ale tak jakoś nie wiedziałam czy działa, czy jest fajne, więc wstrzymywałam się z kupnem.

To jedno, albo pół paznokcia na jeden kolor a drugie pół na inny (przy czym podzieliłam paznokieć na góra-dół a nie prawo-lewo), a potem miejsce gdzie lakiery się stykały rozmazałam patyczkiem do skórek żeby się zatarły, "przechodziły" w siebie. ;)
Dziewczyny a mogłybyście pokazać efekt końcowy? Strasznie jestem ciekawa jak to wygląda i może jutro jak zakupię pastelowe kolory to pokuszę się o takie wymyślane paznokcie?  smilie_girl_349