Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EdySziA

• Art's Souls
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 24, 2012, 13:33:38 »
Ja używam o takiego: Veet krem do depilacji dla skóry wrażliwej
I niestety podwójne opakowanie wynosi mnie właśnie koło 40zł, ale skoro mówisz, że na allegro są takie tanie to może się przerzucę? Warto spróbować.  :th_girl_haha: Przynajmniej coś zaoszczędzę.

No ja używam dokładnie tego samego kremu. Warto kupować na allegro, bo można je taniej spotkać ;) Nawet nie wiem czy ostatnio nie kupowałam za 12 zł...

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 24, 2012, 17:06:41 »
Dziewczyny posłucham chętnie waszych opinii na temat podkładów:) używacie? jakiś?:)  Ja obecnie używam ten podkład  http://www.stylistka.pl/img/kosmetyk/17447/pure-mineral-podklad-na-bazie-mineralow-wibo_18699_4.jpg  jest bardzo fajny i jestem z niego zadowolona. A zaczęło się od tego, że koleżanka kupiła sobie za jasny odcień i mi go sprzedała. No więc wzięłam tylko mój odcień to naturalny(na zdjęciu pisze opalony). Jest on bardzo wydajny. No ale po jakiś czasie się skończy tak jak mi teraz, no to poszłam kupić taki sam z odcieniem naturalnym wszystko jest tak samo. Nakładam na twarz i co widzę, jestem pomarańczowa. W ten sam dzień kupowałam go z koleżanka i ona też go wzięła do wypróbowania to ona tez miała ciemniejszy kolor niż powinien być;/ Nie wiem czy iść znowu i kupić następny i znowu będzie taki ciemny. ;/ Może wy macie jakieś fajne podkłady tylko ja muszę mieć kryjący i matujący. Nie lubię tracić kasy ani eksperymentować więc mam nadzieję, że polecicie coś dobrego:) Kiedyś używałam tego fluidu http://m.onet.pl/_m/fd5aa1f3ccc874a30dafa3fa47face15,62,37.jpg  i byłam z niego również zadowolona tylko minus tak jak pisze trzyma tylko 7 godz więc po całym dniu w szkole wyglądałam masakrycznie:( Dziewczyny pomocy!:(

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 24, 2012, 17:17:02 »
Co do tej odżywki do paznokci chyba ją sobie też wypróbuje mam nadzieję, że coś pomoże:)

A co do depilacji To ja już sobie dałam z tym spokój i po prostu jadę zwykłą maszynką do golenia.
Depilator, miałam niestety nie dla mnie nie dośc, że dziwnie to wyrywało to bolało jak cholera.
Plastry Veet,  miałam i nawet jedna paczka mi została. Kupiłam to na wypróbowanie, przykleiłam wszystko fajnie, odrywam a tu nic nie wyrwało;/ Nie wiem może miałam za krótkie włoski.
Krem Eveline http://nokautimg1.pl/p-d0-22-d022d7b770e81b74605b080174573988500x500/eveline-just-epil-blyskawiczny-krem-do-depilacji-nog-3-minuty-z-aloesem-i-wyciagiem-z-melona-125-ml.jpg  miałam go również, nie wiem ale trzymałam 10 min czy ile tam trzeba i można najdłużej i nic . Też mi nic nie wyrwało itd.

Więc pozostaje mi tylko zwykła maszynka.  A jeśli chodzi jeszcze o depilację, to co proponujecie na podrażnienia?:)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 24, 2012, 17:22:21 »
ja jeśli chodzi o paznokcie - lubię takie pastelowe kolory, tylko czasami zaszaleję z jakimś ciemniejszym. ;)
mój ulubiony ostatnimi czasy to miętowy kolor. ;) o ten: http://1.bp.blogspot.com/-NZWca64sfoc/TlaBTO5p5jI/AAAAAAAAAYI/-ht7nlhwP4Q/s1600/_MG_4551.JPG
jest śliczny i na dodatek całkiem trwały, a kosztował chyba niecałe 10 złotych, właśnie ten RIMMELa ;)

dziewczyny nie bójcie się plastrów - serio to nic strasznego. ;) trochę poboli, ale satysfakcja potem jest :) tylko dłubaniny z tym jest, trochę to żmudne jest - przyznaję...

jeśli chodzi o podkład to sama też jeszcze nie trafiłam na żaden dobrze matujący. Teraz zauważyłam, że moja twarz już się trochę "uspokoiła" i nie muszę jej tak matowić bardzo, więc ten lirene całkiem mi wystarcza. Ale wcześniej faktycznie - nie dawał rady..

Wiesz co Caro, ja używałam takiego balsamu ISANA MED chyba.. i był bardzo dobry. Nie za tłusty, dobrze nawilżał i łagodził podrażnienia. ;)
W ogóle ja jestem fanką ten firmy - może nie wszystkie produkty są warte kupienia, ale większość dorównuje tym z wyższych półek, a są o wiele korzystniejsze cenowo ;)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline mala_mi

• Nowy użytkownik
  • *
  • Carpe diem
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 24, 2012, 19:29:25 »
Odżywka eveline 8w1 do paznokci w moim przypadku się sprawdziła:) stosowałam ja wg zaleceń ale przedłużyłam o kolejne cztery dni. Efekty są paznokcie stały się twarde i mam gładkie. POLECAM.
Paznokcie przed malowaniem lakierem nakładam na nie właśnie tą odżywkę. Ostanio moim kolorem lakierów wszystko w odcieniach czerwieni.
"Ci, którzy kochają, sami sobie kształtują sny"

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 24, 2012, 19:57:47 »
Czerwone są piękne. Szczególnie takie ciemno wiśniowe, ładnie wyglądają na długich paznokciach.
Ostatnio zaszalałam i kupiłam sobie taki niebieski, a w zasadzie morski:
http://republika.pl/blog_zo_5104182/7927437/tr/img_3148.jpg 

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 24, 2012, 20:40:37 »
Nigdy nie próbowałam plastrów, bo się bałam, że skórę sobie urwę hahaha.

To nie jest wcale taka głupia obawa. To znaczy, jeśli chodzi o nogi to nie wiem, może tam skóa jest mocna :D Ale kiedyś kupiłam plastry na nos przeciw wągrom, wiecie o jakie mi chodzi? W każdym razie, zostawiłam jak kazali - na 15 minut. Jak zerwałam, to razem z naskorkiem dookoła nosa. Straszne. :o

jeśli chodzi o podkład to sama też jeszcze nie trafiłam na żaden dobrze matujący.

Polecam Miss Sporty - So Matte, zarówno podkład jak i puder.
Naprawdę dobrze matują i są w przystępnych cenach (z tego co pamiętam, podkład 13 a puder 15zł) ;)

Znacie stronę www./stylowi.pl?
Ostatnio nałogowo ją przeglądam. Boże, ile tam jest przepięknych rzeczy i inspiracji! Jak ja bym chciała być taka śliczna i wystylizowana jak oni tam! Zwłaszcza fryzury i paznokcie proponują przepiękne. ;) Wiadomo, nie wszystko nadaje się na codzień, ale na jakieś imprezy już tak. Wypróbowałam dzisiaj zlewanie dwóch lakierów na paznokciach, piękny efekt. Tylko muszę się zaopatrzyć w większą paletę kolorów :D

Cudowna spódnica, tylko ja bym ją widziała w szarym albo granatowym kolorze. <3 I jeszcze fryzura która mnie dzisiaj rozczuliła: klik!
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwiec 24, 2012, 20:56:59 »
dziewczyny nie bójcie się plastrów - serio to nic strasznego. ;) trochę poboli, ale satysfakcja potem jest :) tylko dłubaniny z tym jest, trochę to żmudne jest - przyznaję...

A czy te Twoje plastry były z woskiem? Bo ja właśnie takie użyłam i cóż.. kilka włosków usunęło, a w końcu wosk został na mojej nodze  ;D nieźle się później omęczyłam z usunięciem go ;)

Jeśli chodzi o podkład, to ja już od bardzo długiego czasu używam Pease, Long Cover Fluide. Zadowolona jestem bardzo, nawet nie wiem czy dzięki niemu stan mojej skóry się poprawił, bo faktycznie odkąd go używam to jest super! ;) Ale świetnie ukrywa wszelkie niedoskonałości ;) No i na nim jest napisane: 100% krycie, matowa skóra - więc to chyba to, co Was interesuje :D Tylko problem jest taki, że w drogeriach już go ciężko dostać, ale zawsze zostaje allegro :D

A jeśli chodzi o lakiery do paznokci, to ja jednak najbardziej lubię różowe, takie jak do francuskiego manicure. A najbardziej lubię z tych - Bell French Manicure. Grzeszą trochę ceną jak na lakier, ale moim zdaniem warto, bo jest wydajny i super wytrzymały, a efekt cudowny :) Ale ostatnio zakochałam się w pastelowych kolorkach <3

Aaa i dzięki dziewczyny za rady, co do tej odżywki do paznokci, jutro wybiorę się do drogerii i jest bardzo prawdopodobne że kupię :)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 24, 2012, 21:33:01 »
tak, były z woskiem, ale te akurat bez zarzutu, wiadomo, trochę wosku czasem zostanie, ale bez przesady..

Co do odżywki, też mnie namówiłyście :D dostanę tygodniówkę i lecę na szaleństwo - nadrobić braki w kosmetyczce :)

Sara, serio? Wiele razy tak myślałam o tym podkładzie, ale jakoś nigdy nie kupiłam go. W takim razie, wezmę i spróbuję.
Chociaż powiem, że ostatnio chodzę już bez makijażu, ja to nawet rzęs nie muszę malować tak na co dzień, bo mam swoje osobiste całkiem ładne i widoczne. ;) I brak makijażu dobrze mi posłużył, krost już prawie w ogóle nie mam, a jak już jakaś wyskoczy - na drugi dzień brak. Cud miód. :)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 24, 2012, 21:38:39 »
Cudowna spódnica, tylko ja bym ją widziała w szarym albo granatowym kolorze. <3
Śliczna, śliczna! :D
Masz rację, jak najbardziej szara, o! ;)
W ogóle ten zestaw cudny, bo bluzką również bym nie pogardziła. :P Jest równie piękna jak ta spódnica! ;D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 24, 2012, 22:39:12 »
Jeśli chodzi o maszynki do golenia to polecam, te ostatnio reklamowane Gillette Venus Pro Skin. Mają paski żelowe, golą dokładnie, tylko drogie jak na jednorazówki, ale w sumie mi taka jedna jednorazówka starcza na długo - więc warto zainwestować.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwiec 25, 2012, 10:19:39 »
Ha Maleńka od razu mi się kojarzy taki tekst: "kiedyś będę tak bogata, że maszynkę jednorazową będę używać tylko raz". Ja maszynki kupuje zwykłe i .....(o losie) męskie  ;D

Znacie stronę www./stylowi.pl?
Ostatnio nałogowo ją przeglądam. Boże, ile tam jest przepięknych rzeczy i inspiracji! J
Ja znam i czasem przeglądam. Niektóre fryzury są boskie, tylko szkoda,że nie na wszystkich jest pokazane jak je zrobić. Poza tym do większości mam za krótkie jeszcze włosy ;(

Co do podkładu-nie używam. Nie lubię ciapać się niepotrzebnymi rzeczami ;) Poszłam kiedyś do Sephory żeby pani, która tam maluje za friko, doradziła mi coś, byle by to nie był podkład. I ostatecznie używam tylko: to. Cena w sephorze aż 72 złote, ale ja kupuję za 44 :)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwiec 25, 2012, 11:57:45 »
Skorpionica - zazdraszczam, ja bez podkładu ani rusz. Zwłaszcza pod oczy, mam zawsze cienie pod nimi, choćbym nie wiem ile spała.
Próbowałyście kiedyś zielonego korektora na cienie pod oczami? Działa to rzeczywiście? Jakoś nie mogę uwierzyć w ten kolor... :D

A co do męskich, akurat nie maszynek, ale perfum - kocham z całego serca Playboy Hollywood! Głupio mi go dla siebie kupić, ale za każdym razem jak jestem w drogerii to psikam po rękawie i mi cudownie pachnie. Rozpoznaję zapach z odległości stu metrów i każdy facet tak pachnący ma od razu +100 do seksapilu :D
Pierwszy raz mi się zdarzyło żeby mnie tak zapach "opętał".

A macie jakieś fajne pomysły na makijaż oczu, taki codzienny? Bo ja w sumie na codzień tylko podkład + tusz do rzęs, nic więcej. Ale czasem lubię sobie pomalować oczy, mam tonę cieni w każdym kolorze świata, ale niewiele pomysłów na jakieś ładne połaczenie ich z sobą...
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwiec 25, 2012, 15:13:28 »
A co do męskich, akurat nie maszynek, ale perfum - kocham z całego serca Playboy Hollywood! Głupio mi go dla siebie kupić, ale za każdym razem jak jestem w drogerii to psikam po rękawie i mi cudownie pachnie. Rozpoznaję zapach z odległości stu metrów i każdy facet tak pachnący ma od razu +100 do seksapilu :D
Pierwszy raz mi się zdarzyło żeby mnie tak zapach "opętał".

Ejjj, to ja też tak kiedyś miałam ale ze STR8 zielonym!:D Nawet wiem że mojemu go kupiłam żeby mi ładnie pachniał  :th_girl_haha: no ale naprawdę szał był, za każdym razem gdy go widziałam to go wąchałam i też się psikałyśmy z koleżanką, bo obie takiego bzika miałyśmy :D i tak samo, dałyśmy radę go z daleka wyczuć :D ale tej perfumy, o której Ty piszesz to nie znam więc kiedyś przy okazji sprawdzę czym to pachnie ;)

Dziś zakupiłam tę odżywkę do paznokci, kuracja rozpoczęta - nie mogę doczekać się efektów :)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 25, 2012, 15:40:52 »
Dziewczyny, mówiłyście o jakimś bodajże kremie na włoski?
Byłam dziś w drogeriach, ale są różne i nie wiedziałam co wziąć, ale wolę jeśli ktoś coś poleci. ;)
Zatem jest jakaś konkretna firma, którą polecacie? ;> Jakieś wskazówki? ;D

Zakupiłam dziś krem z Garniera do suchej skóry, bo masakrycznie mnie "ściąga". :/
Ponadto peeling także z Garniera 3 w 1. Zawsze go używam jest świetny.
Do tego dwa lakiery: róż i pomarańcz. :D