Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96347 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 29, 2012, 17:45:34 »
Ja kupiłam u mojej fryzjerki i zapłaciłam 10 zł, ale za taką malutką buteleczkę :) Te większe są droższe, ale nawet mała jest bardzo wydajna moim zdaniem. Co do wygładzania...na moje raczej pod tym kątem nie działa, ale ja mam włosy, które się wyginają, poza tym chodzę spać z mokrymi, więc ostatnią rzeczą, którą mogę rano stwierdzić to to, że są one jakkolwiek wygładzone  :th_girl_haha:

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 29, 2012, 18:14:22 »
No tak, też chodzę z mokrymi włosami spać, więc co ja się dziwię. ;P
Ogólnie to ja nie mam cierpliwości do jakiś maseczek, odżywek i tym podobnych po dwóch dniach zapominam o nich i tyle z tego jest. ;P

A czy jest tutaj ktoś kto nosi soczewki?
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 29, 2012, 18:38:02 »
A czy jest tutaj ktoś kto nosi soczewki?
Ja, ja! Już od baaardzo dawna, a masz zamiar kupić, czy jak?  smilie_girl_120

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 29, 2012, 18:39:51 »
ja też już prawie dwa lata z plastikiem w oczach :)

ale noszę się od niedawna ze zmianą płynu i tak szukam opinii.
Jakiej firmy używasz?
I jakiej firmy soczewek? ;)
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 29, 2012, 21:40:17 »
Płyny mam dwa, w sumie jakieś takie dwie nowości, bo wcześniej miałam tylko z ReNu, ale w związku, że ostatnio nie było go w optyku to kupiłam dwa inne, jeden to Baush&Lomb BIOtrue, ale jakoś nie za specjalnie mi odpowiada, chyba ma za dużo chlorku sodu, bo jak wkładam po umyciu to troszeczkę szczypie w oczy, ale to może tylko mi się tak dzieje, moje oczy są jakieś baaardzo wybredne.  :th_girl_haha: A drugi to OPTI-FEE RepleniSH i ten jest super! Dodatkowo kupiłam go w małej buteleczce, więc w ogóle już baja, jak gdzieś jadę to cyk chowam i nie zabiera nie wiadomo ile miejsca w torebce tak jak te duże.  smilie_girl_299 Ale generalnie to polecam ReNu!  smilie_girl_307

Soczewki raczej też mam z ReNu, chociaż ostatnio kupiłam o takie: i też nie są złe.  smilie_girl_253 Miałam już raz kolorowe - niebieskie  smilie_girl_159 ale jakoś w gazecie wyglądały inaczej niż na moich oczach  smilie_girl_299 ale mimo wszystko podobały mi się!

Anuszia a Ty jakie masz soczewki, no i jaka wada? A i jakiego płynu używasz obecnie i czemu chcesz zmienić? Nie odpowiada Ci czy jak? smilie_girl_269

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 30, 2012, 13:49:48 »
ja używam płynu Zero-Seven Refreshing i ogólnie nie jest zły, tylko mam czasem wrażenie, że niedokładnie mi czyści soczewki i muszę po wyjęciu z pudełka i założeniu jeszcze czasami zdejmować, przemywać i dopiero zakładać...
Najlepsze w nim jest to, że mam go 500ml za jakieś 15 złotych, co jest prawie śmieszną ceną, a jako że muszę sobie sama kupować te pierdoły do oczu no to dla mnie to plus jest ;)

A tego OPTI-FEE używałam na początku bo dostałam go u optyka, świetny jest, nie zaprzeczam ;)

A soczewki mam Air Optix Aqua i też są w porządku, ale chciałabym wypróbować czegoś nowego tylko się boję :P Że kupię całe opakowanie i mi nie podpasują :P Ale może się skuszę na jakąś zmianę :)

A wadę mam -1,25, bynajmniej na razie, niedługo idę do okulisty sprawdzić bo ostatnio przeczuwam, że leci w dół niestety.. A u Ciebie jaka? ;>
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Shanti

• Użytkownik
  • **
  • restless soul enjoy your youth.
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 30, 2012, 14:36:17 »
Jeśli mogę wtrącić. ;)
Kiedyś uzywałam tych samych soczewek co Anuszia, ale ostatnio zamówiłam sobie iWear XR T Supreme - prawdę mówiąc pierwszy raz o nich słyszałam, ale teraz jestem mega zadowolona. Używam soczewek torycznych, a co za tym idzie, droższych. W vision expressie zapłaciłam 117 zł za 4 pary (jakaś promocja 2+2, czy coś takiego, chyba nadal obowiązuje). Soczewki są miesięczne, podobno można w nich spać, ale akurat tego nie polecam. W każdym razie do soczewek dostałam dwa płyny z tej samej firmy za 5 (PIĘĆ!) złotych. I mogę je śmiało polecić wszystkim. O ile z Air Optix miałam ciągle problemy, to z samymi soczewkami (sam fakt, że były jedynie dwutygodniowe), to z płynem (nie nawilżał, albo niedokładnie oczyszczał soczewki, sama nie wiem).
Nawet oczy mi się przy nich tak nie męczą, mogę je nosić od rana do wieczora i nie czuję, żeby były wyschnięte. Szczerze zachęcam. :D

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 30, 2012, 14:55:53 »
o tych iWear też słyszałam ostatnio, że są świetne! Ale chyba tylko w salonach można je kupić, bo na allegro, ani nigdzie w internecie nie widziałam.
Ja w ogóle nie polecam spania w soczewkach, nie przekonują mnie nawet te day&night, jakoś nie wierzę że nosząc cały miesiąc jedne soczewki bez przerwy, moje oczy będą szczęśliwe ;P

Ja dzięki Bogu na jakieś suche oczy czy coś nie narzekam, nie mam wrażliwych oczu, więc pół biedy z tym ;P A powiedzcie mi, czy nosicie tylko soczewki czy czasami okulary mimo wszystko?
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 31, 2012, 23:56:37 »
Najlepsze w nim jest to, że mam go 500ml za jakieś 15 złotych, co jest prawie śmieszną ceną, a jako że muszę sobie sama kupować te pierdoły do oczu no to dla mnie to plus jest ;)
WOW, ja za 300ml z ReNu muszę płacić 50zł.  smilie_girl_308 A używasz czegoś jeszcze oprócz płynu, jakiś kropelek czy czegoś innego?

A powiedzcie mi, czy nosicie tylko soczewki czy czasami okulary mimo wszystko?
Jak na razie to tylko soczewki, tak jakoś się przyzwyczaiłam, że nie mogę się ponownie przerzucić na okulary, a teraz idzie lato więc tym bardziej nie zmienię, bo jak będę nosiła okulary przeciwsłoneczne?  :th_girl_haha:

Dziewczyny, a jakie macie wady wzroku i co ile musicie chodzić do kontroli? I interesuje mnie jakie nosicie soczewki? Tygodniowe, miesięczne, trzymiesięczne, czy jakieś inne?

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 01, 2012, 12:36:37 »
kropelki ReNu ;) ale to tylko czasami, raczej nie mam problemów z oczami :)

Ja noszę miesięczne, wada jak już mówiłam -1.25. A co do okulisty, to wypadałoby się wybrać, ale ja wręcz nie znoszę lekarzy i jak mnie ktoś nie przyciśnie to nie pójdę. ;P

A co do okularów to miałam na myśli, że np. wracasz ze szkoły i zakładasz po domu okulary, żeby oczy odpoczęły troszeczkę :)
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Pat Mariah

• Laurkowi
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 03, 2012, 19:51:48 »
Kochane, mam pytanie... od stycznia chodzę regularnie codziennie na basen, a wiem, że chlor strasznie wyniszcza włosy. Co prawda u mnie na basenie woda jest ozonowana, która jeszcze nie pozostawiła 'szkód' na moich włosach, ale wiem, że prędzej czy później to nastąpi, bo fakt ozonowanej wody tylko spowalnia proces niszczenia włosów.
I tu moje pytanie - czy słyszała coś któraś o jakiś szamponach, odżywkach czy innych specyfikach, które mogłyby na bieżąco mi regenerować włosy? Zmiany już widzę (na gorsze), ale jeszcze nie takie jak mogą być...

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 03, 2012, 21:48:13 »
Ja używam odżywki w sprayu-dwufazowej z jedwabiem. W takim opakowaniu http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290412535538756/T/340x340/C/FFFFFF/url/biovax-quick-dwufazowa.jpg  tylko, że ja mam taką w zielonym opakowaniu. Każdy kolor do innego rodzaju włosów. Używam po każdym myciu. Jestem leniwa dlatego w sprayu ;) Poza tym nie lubię ciapać różności na włosy, ale używam też od czasu do czasu odżywki Syoss Repair Teraphy (o takiej-> http://shop.foto-top.pl/801-926-large/odzywka-do-wlosow-syoss-repair-therapy-500ml.jpg). Ma super zapach. Aha i oczywiście efekty są. Włosy bardziej miękkie. Szczególnie po Syossie.

Teraz ja mam pytanie. Czy używałyście kiedyś rękawiczek na noc do suchych dłoni? Bo nie wiem czy kupić, a skórę mam taką, że marchew można trzeć.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 04, 2012, 21:48:38 »
Patuś ja swego czasu używałam takiej odżywki: i była super, dobrze odbudowała zniszczone wówczas włosy, tylko tylko, że moje były zniszczone głównie przed prostowanie, a nie tak jak w Twoim przypadku przez chlor.  smilie_girl_253
Obecnie zaprzestałam stosowania Jedwabiu, czy też tych wszelakich odżywek z BioSilk'u bo strasznie szybko się zużywają, a ceną też nie grzeszą, więc ostatnio znalazłam jakiś taki inny jedwab, a dokładniej o taki: i jest super! O wiele tańszy niżeli z BioSilk'u a szczerze powiedziawszy różnicy (oprócz tej cenowej  :th_girl_haha:) to między nimi nie widzę.  smilie_girl_120

Teraz ja mam pytanie. Czy używałyście kiedyś rękawiczek na noc do suchych dłoni? Bo nie wiem czy kupić, a skórę mam taką, że marchew można trzeć.
Rękawiczek nigdy nie używałam, ale jakiś czas temu kupiłam sobie krem z Oriflame o taki: i moim zdaniem świetnie nawilża dłonie, przy czym ponoć ma zastosowania regeneracyjne i wzmacniające dodatkowo paznokcie, także zobaczymy, jak na razie to baaardzo mi odpowiada, także polecam, a i cenowo jest do zniesienia, zaledwie 10zł.  smilie_girl_253

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 05, 2012, 20:02:33 »
Dzięki. W takim razie musze kupić.

Wow, cena odżywki z Loreal jest mega. Mam zniszczone po prostownicy pozostałości grzywki, więc chyba skuszę się na tą odżywkę. Całe szczęście można na allegro kupić i w małych pojemnościach.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 07, 2012, 13:43:45 »
a możecie coś poradzić na stopy? Bo ostatnio mam takie miejsca, szczególnie na pięcie i koło palców, gdzie skóra jest strasznie twarda i nie wiem czy pumeks, czy pelling, czy co jest najlepsze.
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!