Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96358 razy)

Offline Shanti

• Użytkownik
  • **
  • restless soul enjoy your youth.
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 29, 2012, 12:36:04 »
Olejek rycynowy. Kosztuje niecałe 2 złote, a daje widoczne efekty, po tygodniu lub dwóch. ;)
Do tego przy okazji, poza paznokciami, można go nakładać na noc na rzęsy i też daje świetne efekty. :)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 29, 2012, 13:00:07 »
A orientuje się ktoś jak nazywa się jakiś dobry olejek do włosów? Dokładniej na ich wypadanie.
Bardzo często prostuję włosy i mama mówi, że zaraz będę łysa - fakt, wypadają mi bardzo.
Kiedyś fyzjerka wspomniała o jakimś olejku, który kupuję się w aptece, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy. smilie_girl_289

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 29, 2012, 13:10:28 »
Dzięki Shanti! Możliwe że wypróbuję ten olejek :)

Kompaktowa, ja używam "Silkway". Nie dość że świetnie pachnie to po nim włosy robią się takie przyjemne w dotyku. Ja akurat mam do włosów farbowanych i zniszczonych, ale może będzie coś z tego na wypadające włosy? Możesz po prostu zapytać w aptece ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 29, 2012, 13:27:13 »
Kompaktowa, ja w aptece kupuję szampon/odżywkę z Dermeny (pudełeczko biało-zielone) i jest super! Z zielonym paseczkiem wiem, że jest właśnie na wypadanie włosów, ale chyba z tej firmy są jeszcze inne.  smilie_girl_253
Ewentualnie w sklepach kosmetycznych również jest masa odżywek/szamponów/olejków  smilie_girl_120

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 29, 2012, 13:47:05 »
O, super! Dzięki za wskazówki dziewczyny!  smilie_girl_282
Właśnie! Chcę by ładnie pachniały i były takie hmm "delikatne".
Popytam rzecz jasna w aptece. ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 29, 2012, 13:59:22 »
Kompaktowa, ja używam "Silkway". Nie dość że świetnie pachnie to po nim włosy robią się takie przyjemne w dotyku. Ja akurat mam do włosów farbowanych i zniszczonych, ale może będzie coś z tego na wypadające włosy? Możesz po prostu zapytać w aptece ;)
Hmm, dzięki za trop. Chyba wypróbuję ;)
Moje włosy są w beznadziejnym stanie. A żadne odżywki czy szampony do farbowanych, zniszczonych włosów nic mi nie dają... Chyba za pierwszym razem je tak zniszczyłam, że im to już nic pomoże. Są takie matowe, bez połysku...Mam wrażenie, że żeby jakoś zaczęły wyglądać powinnam je ostro zciąć, poczekać na swoje włosy i potem od nowa brać się za farbowanie. Ale wypróbuję ten "Silway", a w jakiej jest cenie? :)

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 29, 2012, 14:06:32 »
Ale wypróbuję ten "Silway", a w jakiej jest cenie? :)

Ok. 8 zł. Tylko to jest dostępne w drogeriach :) To jest mała buteleczka, 15ml, ale mimo wszystko jest wydajny, a efekt świetny :)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 29, 2012, 14:10:51 »
W obojętnie jakiej drogerii czy np tylko w Naturze czy Rossmannie? :)

Jak tak zachwalasz to na pewno kupię. A ten jedwab używa się tylko na końcówki czy można jakoś ogarniać nim całe włosy? :D

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 29, 2012, 14:16:21 »
A możecie coś polecić na włosy przetłuszczające się u nasady a suche na końcach? Trudno mi utrzymać już moje "długańce". Kiedyś wystarczyło myć włosy dwa razy w tygodniu a teraz zmuszam się, żeby myć dwa dni a nie codziennie chociaż patrzeć na nie nie mogę. Długo miałam mocne, zdrowe, długie włosy- wszyscy mi ich zazdrościli. Teraz mam wrażenie, że mam kopę siana na głowie :(

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 29, 2012, 15:41:38 »
W obojętnie jakiej drogerii czy np tylko w Naturze czy Rossmannie? :)

Jak tak zachwalasz to na pewno kupię. A ten jedwab używa się tylko na końcówki czy można jakoś ogarniać nim całe włosy? :D

Nie zalecia się używania na całe włosy np. wcierając od nasady, gdyż bardzo naprawde bardzo szybko się przetłuszczają. Nie wiem czy można kupić w innych drogeriach, ale spróbój poszukać :) Jak nie to ściągnij sobie z Allegro. O i jeśli masz gdzieś u siebie w mieście sklep fryzjerski to warto tam poszukać, bo jest tańszy i lepszy.

A możecie coś polecić na włosy przetłuszczające się u nasady a suche na końcach? Trudno mi utrzymać już moje "długańce". Kiedyś wystarczyło myć włosy dwa razy w tygodniu a teraz zmuszam się, żeby myć dwa dni a nie codziennie chociaż patrzeć na nie nie mogę. Długo miałam mocne, zdrowe, długie włosy- wszyscy mi ich zazdrościli. Teraz mam wrażenie, że mam kopę siana na głowie :(
Dodi ja myślę, że na twoje włosy jakiś dobry szampon na przetłuszczanie się oraz jakieś serum lub odżywka na końcówki i będzie dobrze.

Offline Avant

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 29, 2012, 16:32:45 »
Fiołek jeżeli masz słabe włosy to może na razie kup sobie jedwab, nie koniecznie z BioSilka bo te są z reguły drugie chyba, że dorwiesz promocję.
Słyszałam, że jedwab prostuje i poskramia loki, więc raczej nie ułoży ich ładnie, ale to prawda, że jeśli masz słabe włosy, to może najpierw zafunduj im wzmocnienie w postaci jedwabiu. ;)
Ja od paru tygodni wspomagam swoje loki kremem Pantene. Muszę powiedzieć, że jestem zadowolona, włosy naprawdę ładnie się układają, loki nabierają całkiem przyzwoitego kształtu, błyszczą się... Ilość chemii w tym specyfiku jest jednak dość obszerna, dlatego staram się nie używać go zbyt często (generalnie unikam nadmiernego szpikowania się chemią ;)).

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 29, 2012, 16:44:22 »
Ja używałam jedwabiu, i po kilku kuracjach stwierdziłam, że aby przetłuszcza bardziej moje włosy.
Byłam dziś w Rossmanie i odżywki nie znalazłam :(

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 29, 2012, 16:50:59 »
Ja jutro wybieram się do Rossmana i chcę kupić odżywkę Eveline 8w1, podobno świetna, choć spotkałam się z kilkom negatywnymi opiniami. A wy używałyście jej ? :)
Świetna odżywka to kosztuje ok 50 złotych. Tą można nazwać dobrą. Aktualnie jej używam w zastępstwie tej za niecałe 50, z tym, że ja z natury paznokcie mam mocne. Ale mojej mamie pomogła i ta tańsza. Ostatnio nawet kumpela jej powiedziała, że ma ładne tipsy ;)

Wiesz nie mam pojęcia, nie napisali w ulotce, wiem, że 3 dni warstwa na warstwę nakładasz, 4 dnia zmywasz i od początku, może aż do skończenia lakieru? 
Niby tak jak piszesz, ale nie do skończenia lakieru tylko po kilku dniach jakąś przerwę masz zrobić.
Opcja druga, z której ja korzystam-maluję raz na tydzień.
A stosujesz zależy jaki chcesz mieć efekt-ja mam teraz tak twarde i długie, że ciężko mi się na klawiaturze pisać. ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 29, 2012, 17:35:36 »
Ja używałam jedwabiu, i po kilku kuracjach stwierdziłam, że aby przetłuszcza bardziej moje włosy.
Byłam dziś w Rossmanie i odżywki nie znalazłam :(
Myślę, że wszystko zależy od rodzaju jedwabiu i sposobu nakładania. Ja używam takiego CHI Silk Infusion, w małej buteleczce z czerwoną nakrętką, o, tak wygląda: http://www.miracleshop.pl/images/CHI_jedwab.jpg
I jest naprawdę super, wspomaga regeneracje włosów, utrzymuje ich wilgotność i powstrzymuje szkodliwe działanie ciepła pochodzącego z suszarki lub prostownicy. Ważne jest jednak, aby nakładać dokładnie małą kropelkę tego jedwabiu, nie więcej! Kiedyś przypadkowo nałożyłam więcej, myślałam, że nic się nie stanie, a włosy po wyschnięciu były takie...jakby przetłuszczone właśnie  :-\ Od tego momentu pilnuję, by nakładać odpowiednią ilość i jest super.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 29, 2012, 17:38:28 »
A ile kosztuje ten jedwab Justek? ;)
Dobrze wygładza włosy?

Ja ogólnie nie mam nic do moich włosów, od momentu jak są ścięte na prosto bez cieniowania nie wywijają się zbytnio ale są takie napuszone trochę, co mnie mocno irytuje. Bo nawet jak są proste to muszę je wygładzać prostownicą, jak chcę żeby dobrze wyglądały...
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!