Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Moda, zdrowie i uroda
« dnia: Maj 24, 2012, 23:06:09 »
Z pewnością wiele z nas ma mnóstwo pytań dotyczących mody, zdrowia dlatego też pozwoliłam sobie założyć identyczny temat jak na ifilmie. :)

Także zapraszam!

Zołza;)

• Gość
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 25, 2012, 19:57:06 »
Zna ktoś jakieś dobre ćwiczenia na pośladki? :)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 25, 2012, 21:17:27 »
Z własnego doświadczenia nie, bo ja jestem straszny leniwiec i nigdy systematycznie żadnych ćwiczeń nie robiłam ;D Ale jak wpisałam sobie w google "ćwiczenia na pośladki" to sporo różnych instrukcji i przede wszystkim filmików mi wyskoczyło, wyglądały bardzo sensownie, więc może przejrzyj je sobie? Myślę, że znajdziesz tam coś dla siebie :)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 28, 2012, 18:27:21 »
Znacie jakąś dobrą, niedrogą piankę/spray/cokolwiek do ładnego ułożenia i utrwalenia loków?
W piątek byłam u fryzjera i muszę jakoś zadbać o nową fryzurę.  smilie_girl_120

Wiem, że sporo jest takich kosmetyków na rynku, ale może Wy coś wypróbowałyście i możecie coś polecić bądź odradzić?

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 28, 2012, 19:11:38 »
Ależ ten świat jest dziwny.. niektórzy szukają preparatów do ułożenia loków, a inni, w tym ja, loczki mam naturalnie  ;D ale ja, jeśli chcę jeszcze bardziej podkreślić swoje loki, to nie wycieram ich po myciu normalnie ręcznikiem, tylko łapie te włosy w ręcznik i tak ściskam do głowy  :D wiem, że to śmiesznie brzmi, ale mi pomaga :) spróbuj tak, a jak to nie wypali, no to potrzebny będzie jakiś kosmetyk.

A ja bym chciała się zapytać o jakąś dobrą, sprawdzoną odżywkę na łamiące i rozdwajające się paznokcie..

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 28, 2012, 19:22:29 »
Edi, tzn. ja też mam naturalne, ale chodziło mi właśnie o coś do podkreślenia (a, bo napisałam do "ułożenia", nie umiem się wysłowić  smilie_girl_120), żeby wyglądały jeszcze ładniej i trzymały się trochę dłużej, bo czasami na początku dnia wyglądają o wiele inaczej niż na końcu.
I do tego, ostatnio szczególnie, się za bardzo nie układają.   smilie_girl_238

[...] to nie wycieram ich po myciu normalnie ręcznikiem, tylko łapie te włosy w ręcznik i tak ściskam do głowy  :D
Wiem o czym mówisz, bo też tak robię.  smilie_girl_120 I rzeczywiście pomaga.

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 28, 2012, 19:31:43 »
Faktycznie, jak sobie przypominam Twoje zdjęcie, to też masz loczki ;D No mi ta metoda z ręcznikiem bardzo pomaga i na szczęście loczki trzymają się cały dzień, ale na drugi dzień już jest trochę gorzej :D No ale tak po prawdzie to nie wiem co Ci doradzić, ja nie używam niczego.. i w ogóle jestem "przeciwniczką" pianek i lakierów, bo wtedy włosy są takie sztywne i nienaturalne...

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 28, 2012, 19:43:03 »
Właśnie ja ostatnio używałam trochę lakieru (bo włosy nie chciały się układać), ale stwierdziłam, że to bez sensu, bo się jeszcze bardziej niszczą i są sztywne, a po fali styczniowego masowego wypadania włosów ogólnie są bardzo słabe.
Dlatego szukam czegoś delikatnego, może i tak na razie się wstrzymam, ale jak coś znajdę i może będzie działać to poinformuję.  :)

EDIT - a na paznokcie nic nie znam, nie miałam nigdy takiego problemu.  :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 28, 2012, 20:37:08 »
Fiołek jeżeli masz słabe włosy to może na razie kup sobie jedwab, nie koniecznie z BioSilka bo te są z reguły drugie chyba, że dorwiesz promocję. Z Nivea też są dobre kosmetyki, do prostowania włosów, do loków - do wyboru do koloru!  :th_0girl_dance:

Edi, ja mam odżywkę z EVELINE SOS dla kruchych i łamliwych paznokci i jest super! Co prawda wkurza mnie nakładanie jej codziennie a 4 dnia zmywanie i od nowa, ale trwam w tym już dość długo, a i paznokcie się poprawiły. Ewentualnie poszukaj czegoś innego z tej firmy bądź krem do dłoni i wzmacniający, ja ostatnio kupiłam taki z Orflame, dosyć tanio bo za 10zł i też jest okej.  smilie_girl_299

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 28, 2012, 20:49:21 »
Ja jutro wybieram się do Rossmana i chcę kupić odżywkę Eveline 8w1, podobno świetna, choć spotkałam się z kilkom negatywnymi opiniami. A wy używałyście jej ? :)

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 28, 2012, 21:27:49 »
Edi, ja mam odżywkę z EVELINE SOS dla kruchych i łamliwych paznokci i jest super! Co prawda wkurza mnie nakładanie jej codziennie a 4 dnia zmywanie i od nowa, ale trwam w tym już dość długo, a i paznokcie się poprawiły. Ewentualnie poszukaj czegoś innego z tej firmy bądź krem do dłoni i wzmacniający, ja ostatnio kupiłam taki z Orflame, dosyć tanio bo za 10zł i też jest okej.  smilie_girl_299

Dzięki! :) Znalazłam na internecie jakieś tanie odżywki, ale to z jakiejś niewiadomej firmy więc i ich jakoś jest pewnie kiepska. Ale to aż na 4 dni? i w tym czasie nie można malować paznokci? oj to w takim razie nie wiem czy to jest dla mnie   ::)  :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 28, 2012, 21:34:48 »
No niestety, to taka kuracja bez dodatkowych lakierów, ale czasem warto coś poświęcić, żeby mieć później zdrowe paznokcie! Także polecam.  smilie_girl_299

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 28, 2012, 21:38:28 »
A przez jaki czas trwa taka kuracja, tancerko kochana? ;D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 28, 2012, 21:42:40 »
Uwielbiam te buźki!  :th_girl_haha:
Wiesz nie mam pojęcia, nie napisali w ulotce, wiem, że 3 dni warstwa na warstwę nakładasz, 4 dnia zmywasz i od początku, może aż do skończenia lakieru?  smilie_girl_349 Sama nie wiem, albo ewentualnie do czasu kiedy poczujesz, że już masz wzmocnione paznokcie.  smilie_girl_120

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 28, 2012, 21:50:40 »
Ok, dzięki Klaudiuś!;) Słyszałam też że witamy zawarte w winogronie poprawiają wygląd paznokcia, ale oprócz tego przydałoby się coś konkretnego na nie... jeżeli ktoś jeszcze zna coś innego sprawdzonego, chętnie poczytam.