Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96364 razy)

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 09, 2012, 19:32:23 »
Ja też po jakimś czasie mam takie twarde miejsca na stopach. Jak mam czas to wieczorem siadam miska z wodą i jakiś olejek lub szare mydło i moczę stopy tyle, aż stwierdzę, że woda nie jest już taka ciepła czasem właśnie taką tarką potrze je a jak nie to tylko posmaruje kremem do stóp i jest już trochę lepiej! ; ;)

A teraz ja mam problem. WŁOSY!   >:( Poradźcie mi coś na przetłuszczające się włosy ! Myślicie czy te domowe eksperymenty coś zdziałają czy lepiej wydawać kasę na szampony do przetłuszczających się włosów. A może nic już nie pomoże?:)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 10, 2012, 00:27:02 »
Również mam problem z przetłuszczającymi się włosami, Caro. Szampony? Używałam już kilka i nic. Nic nie pomagały. Choć może to ja jestem jakimś osobnym przypadkiem i tylko mi nie pomagają, kto wie. smilie_girl_120 Włosy muszę myć praktycznie codziennie, bo robią się niesamowicie tłuste. Mi nie pomaga nic, niestety. :P

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 10, 2012, 00:35:12 »
Caro może poszukaj szamponów z Syoss'a albo z Dermenty, tylko to już w aptece musisz szukać. Osobiście kieeedyś miałam problem z przetłuszczającymi się włosami, ale to głównie dlatego, że miałam masę kosmetyków, a to na wzmocnienie włosów, a to spray'e, a to fluidy, pianki, balsamy, odżywki ale potem jakoś ten kłopot minął mimo iż nadal używam tyyyyyyylu rzeczy do włosów.  :th_girl_haha:
Jeżeli chodzi o domowe sposoby to  smilie_girl_30 no cóż, możesz spróbować, nic Ci nie zaszkodzi, a pomóc może.  smilie_girl_299

Offline Fanta

• Użytkownik
  • **
  • Cuando me enamoro <3
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 10, 2012, 16:10:55 »
Caro właśnie chciałam zadać to samo pytanie.
Używałam szamponu z Syoss'a, z czarnej rzepy, nawet byłam u dermatologa i nic. Włosy dalej mi się przetłuszczają... Jedynie co to wydałam 75 złotych na lek, który nawet mi nie pomógł.. :th_0girl_hysteric:
Jeśli chodzi o domowe sposoby to chyba warto spróbować.. Skoro nic innego nie pomaga..
'- Jestem w Tobie coraz bardziej zakochany
- Ja w Tobie też
- Dlaczego?
- Bo kiedy się zakocham, czas staje w miejscu'

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 23, 2012, 12:07:03 »
Dziewczyny, a ja chciałabym się czegoś dowiedzieć o Waszej depilacji.. bo może macie jakieś sprawdzone sposoby, aby nasze ciało było dłuugo gładkie? ;)

Ja używam zwykłej maszynki do golenia i kremów do depilacji, jednak po kilku dniach włoski zaczynają odrastać, a marzy mi się tak miesiąc spokoju z tym ;) .. najchętniej wybrałabym się do salonu kosmetycznego, ale póki co chce radzić sobie sama :P Mam też plastry z woskiem, ale jakoś boję się tego użyć.. :P

No a WY, czego używacie i co polecacie? ;)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 23, 2012, 12:22:57 »
jeżeli chodzi o dłuższy sposób to tylko plastrów używałam. W wakacje, jak czasem wyjeżdżam na dłużej i nie chce mi się męczyć z maszynką to ich używałam i tak na dwa tygodnie co najmniej jest spokój. ;)

używałam tych ISANA, które są dostępne w ROSSMANIE. Moim zdaniem o wiele lepsze niż Veet no i tańsze. ;)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 23, 2012, 12:42:12 »
Nigdy nie próbowałam plastrów, bo się bałam, że skórę sobie urwę hahaha. Poza tym nie wiedziałam jakie kupić. Skoro Anuszia mówisz, że te 'rosmańskie' są ok, to spróbuję. Używałam za to kremu do depilacji z Eveline. Na nogi nie polecam, trochę wyjdzie, trochę zostanie. Chyba, że ktoś ma jasne włoski. Ja ogólnie mam mocne, dlatego mi się nie do końca ten krem sprawdził. Chociaż na pachy działał całkiem dobrze. :D

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 23, 2012, 12:54:45 »
jeżeli chodzi o dłuższy sposób to tylko plastrów używałam. W wakacje, jak czasem wyjeżdżam na dłużej i nie chce mi się męczyć z maszynką to ich używałam i tak na dwa tygodnie co najmniej jest spokój. ;)

używałam tych ISANA, które są dostępne w ROSSMANIE. Moim zdaniem o wiele lepsze niż Veet no i tańsze. ;)

No ja akurat mam plastry Veet, ale jak tak to może jednak spróbuję z nimi? ;D Tylko to chyba boli... :D

Używałam za to kremu do depilacji z Eveline. Na nogi nie polecam, trochę wyjdzie, trochę zostanie. Chyba, że ktoś ma jasne włoski. Ja ogólnie mam mocne, dlatego mi się nie do końca ten krem sprawdził. Chociaż na pachy działał całkiem dobrze. :D

U mnie znów odwrotnie :P na pachy krem nie działał, nie wyrywał ich, tylko tak jakby je ucinał.. za to na nogach jest ok:) Jak za krótko trzymam ten krem to wtedy faktycznie nie wszystkie włosy usunie, ale jak dłużej to wszystko ładnie schodzi:)

A próbowała któraś z Was pastę cukrową? Trochę o niej czytałam, że jest czasochłonna ale że tak skuteczna jak wosk, tylko nawet mniej bolesna;)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 23, 2012, 14:19:05 »
Edi, no trochę boli, ale potem ma się spokój. :D Tylko ja następnego dnia mam trochę czerwonych kropek na nogach, ale szybciutko znikają. :)
W tamtym roku zapomniałam o depilacji i w nocy przed wyjazdem siedziałam i się tym bawiłam, myślałam, że mnie coś trafi, jeszcze następnego dnia te kropki.. Nigdy więcej na ostatnią chwilę ;P

ja używałam kremu.. Bielenda. O tego:
http://www.bielenda-sklep.pl/foto/238_1_aloes.jpg
na okolice bikini go stosowałam i powiem, że nawet mnie zadowolił. Nie miałam żadnego uczulenia i większość włosków usunął.
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 23, 2012, 15:26:38 »
Ja wczoraj zaczęłam stosować odżywkę Eveline 8w1 i mogę powiedzieć, że paznokcie są troszkę inne. Mam nadzieję, że po dłuższej kuracji będę zadowolona :)

A teraz szykowanko na komers :) Fryzura już jest, czekam na znak od kosmetyczki, a potem ostatnia wspólna zabawa w gronie klasowym :(

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 24, 2012, 10:44:00 »
Ja wczoraj zaczęłam stosować odżywkę Eveline 8w1 i mogę powiedzieć, że paznokcie są troszkę inne. Mam nadzieję, że po dłuższej kuracji będę zadowolona :)
Odżywka jest MEGA! Używam jej już od dłuższego czasu, wcześniej z tej samej firmy miałam Diamentową, SOS, ale jednak 8w1 jest najlepsza i co najważniejsze moje paznokcie również to odczuwają. Teraz niestety przerwałam kurację bo już nie mogłam takich bezbarwnych/białych paznokci i musiałam zaszaleć z kolorem  :th_girl_haha: mam nadzieję, że jakoś nie zniszczę sobie bardziej płytki, no ale musiałam.
Właśnie i teraz moje pytanko, jakich kolorów najczęściej używacie i z jakiej firmy są to lakiery? Macie jakieś sprawdzone numery kolorów, czy po prostu wpadacie do sklepu i ot tak wybieracie?

Jeżeli chodzi o depilację to ja używam niezmiennie od dłuuuugiego czasu kremu Veet, cena mnie troszkę denerwuje bo to koszt około 40zł raptem na 3-4 golenia, także no, dycha za jedne zabieg  :th_girl_haha: ale jeżeli polecacie to wypróbuję Bielendę i Issanę, tylko denerwuje mnie, że za parę dni znowu pojawiają się włoski, ostatnio kupiłam sobie nawet plastry, ale jakoś boję się ich użyć, bo wiem, że będzie bolało.  smilie_girl_347

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 24, 2012, 11:00:05 »
Ja często kupuję z Wibo w Rossmanie, a czasem jak się w jakimś markecie trafi też kupię. :)

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 24, 2012, 11:28:38 »

A ile ta odżywka kosztuje? ;) I można ją nabyć w drogeriach?

Jeżeli chodzi o depilację to ja używam niezmiennie od dłuuuugiego czasu kremu Veet, cena mnie troszkę denerwuje bo to koszt około 40zł raptem na 3-4 golenia, także no, dycha za jedne zabieg  :th_girl_haha:

Ojej, naprawdę? Na zamawiam na allegro te kremy za ok. 15zł.. i jak dla mnie są dość wydajne. Jaki konkretnie krem używasz?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 24, 2012, 12:46:08 »
Jeśli chodzi o lakiery...to niestety nie jestem tutaj specem jeśli chodzi o firmę, bo nigdy na nią nie patrzę. Kupuję lakiery w drogeriach typu Natura, no i raczej...ummm...hurtowo  smilie_girl_308 bo mnie się kolory strasznie szybko nudzą. Owszem, wracam czasem do jednego koloru, ale częściej zdarza mi się tak, że wpada mi w oko coś fajniejszego, a tamten idzie w odstawkę. W związku z tym nie kupuję też lakierów drogich, bo bym chyba zbankrutowała :D

Jak tak przejrzałam jednak te swoje lakiery, to najbardziej rzuciły mi się w oczy dwa, obydwa firmy Essence (dostępne głównie w Naturze), jeden ma kolor numer 81, a nazywa się "no doubt", drugi 93 i nosi wdzięczną nazwę "c'est la vie!". Nigdy mi się nie znudzą ani one, ani odcienie do nich podobne.
A obecnie mam na paznokciach taki lakier...ummm...w odcieniu oczoje*ny róż :D firmy Golden Rose, kupiony przedwczoraj nad morzem. Spodobała mi się jego intensywność, choć pewnie niedługo i tak wrócę do jakichś pastelowych odcieni.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 24, 2012, 13:28:32 »
A ile ta odżywka kosztuje? ;) I można ją nabyć w drogeriach?
Ja w promocji w Rossmanie kupiłam za niecałe 7 zł, a tak normalnie to kosztuje coś koło 11-12zł.

Jeżeli chodzi o depilację to ja używam niezmiennie od dłuuuugiego czasu kremu Veet, cena mnie troszkę denerwuje bo to koszt około 40zł raptem na 3-4 golenia, także no, dycha za jedne zabieg  :th_girl_haha:
Ojej, naprawdę? Na zamawiam na allegro te kremy za ok. 15zł.. i jak dla mnie są dość wydajne. Jaki konkretnie krem używasz?
Ja używam o takiego: Veet krem do depilacji dla skóry wrażliwej
I niestety podwójne opakowanie wynosi mnie właśnie koło 40zł, ale skoro mówisz, że na allegro są takie tanie to może się przerzucę? Warto spróbować.  :th_girl_haha: Przynajmniej coś zaoszczędzę.

drugi 93 i nosi wdzięczną nazwę "c'est la vie!".
Świetny kolor! Jak tylko wrócę do domu to sobie taki sprezentuję, ostatnio widziałam śliczny żółciutki właśnie w takich pastelowych kolorach ale jakoś kupiłam oczodajny róż i do czwartku muszę się nim zadowolić, a później przerzucę się na jakieś pastelowe.  smilie_girl_253