Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 96489 razy)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #150 dnia: Lipiec 05, 2012, 11:00:39 »
O tak po tej odżywce paznokcie są twarde i nie rozdwajają się przynajmniej w moim przypadku.  smilie_girl_241
A mam jeszcze takie pytanko apropo płytki paznokcia, otóż na dwóch paznokciach mam takie jakby dołki, płytka nie jest taka (?) prosta tylko właśnie z dołkiem i górką.  Nie wiecie co może być tego przyczyną? Z reguły przy zmianie koloru paznokcia staram się to spiłować specjalnym pilniczkiem, ale nie zawsze mam czas, a to właśnie uwidacznia się jak mam kolorowe paznokcie i jak mam położone 2-3 warstwy lakieru i kurde trochę nieestetycznie to wygląda.  smilie_girl_238

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #151 dnia: Lipiec 05, 2012, 11:04:09 »
Ale teraz też nie chcę ścinać, zapuszczam prawie półtora roku (od tamtego ścięcia właśnie) i wolno rosną niestety, więc cierpliwie czekam na moją wymarzoną długość ;)
Piona!
Też zapuszczam, ale rosną strasznie wolno :(
A pomyśleć, że kiedyś miałam do pasa i ścięłam głupia i jeszcze pofarbowałam.
Teraz już w końcu udało mi się wrócić do swojego koloru, ale długość dalej nie jest zadowalająca.

Tak chwalicie tę odżywkę do paznokci, że chyba też się skuszę ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #152 dnia: Lipiec 05, 2012, 13:11:11 »
A mam jeszcze takie pytanko apropo płytki paznokcia, otóż na dwóch paznokciach mam takie jakby dołki, płytka nie jest taka (?) prosta tylko właśnie z dołkiem i górką. 

Ja tak miałam. Pełno dziurek na każdym paznokciu. Wyglądały jak naparstek. Aż byłam u dermatologa i dał mi jakąś maść za 50zł, która gó*** dała. (To było dawno) I po tym odpuściłam, zaczęłam od czasu do czasu używać tego pilniczka-polerki, ale nie dawało to zadawalających efektów. Wtedy poszłam po hardcorze. Przed użyciem pilniczka-polerki(który zwykle ma tzw. 3 kroki) użyłam zwykłego-szklanego, albo takiego z papieru gruboziarnistego. No i od tej pory ma spokój. Owszem po takim szklanym lub papierowym paznokcie sa zajeb**** porysowane, ale zwykle 1-2 dni. Na to potem odżywka Peggy Sage lub ta z Eveline. Teraz mam bardzo ładne, gładkie. A jak widzę jakieś 'małe rowy' to polerką je niszczę :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #153 dnia: Lipiec 05, 2012, 13:25:33 »
Skorpionica dobry sposób  :th_girl_haha: trochę się boję, ale może wypróbuję na razie na jednym paznokciu i potem zobaczę jaki będzie efekt. Bo niedawno doprowadziłam je do ładu dzięki tej odżywce i szkoda mi tego zepsuć, ale te góry i doliny bardzo mnie denerwują.  :th_girl_haha:

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #154 dnia: Lipiec 06, 2012, 08:55:21 »
Musiałam je kupić ;) Założyłam, zobaczyłam jak w nich wygląda noga i się zachwyciłam ;)
Co tam, że 13 cm...
Są boskie  smilie_girl_301
http://www.picshot.pl/public/view/153272
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #155 dnia: Lipiec 06, 2012, 11:28:24 »
Maleńka, ładne buciki  :D Niestety ja bym sobie takich nie kupiła - jestem za wysoka. A mam coś takiego, że podobają mi się buty albo wysokie, czyli minimum 8 cm, albo całkiem płaskie  ;D Taki średni obcas typu 3, 4 cm albo i mniej jakoś mnie nie zachywca, dlatego wedle trochę własnego życzenia jestem "skazana" na płaskie obcasy, chociaż chyba mi to nie przeszkadza aż tak  smilie_girl_356

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #156 dnia: Lipiec 06, 2012, 11:30:34 »
aaaaaaaaaaaa! Maleńka świetne buty  smilie_girl_308 ja mimo, iż jestem wysoka (177  :th_girl_haha:) to jednak lubię sobie kupić wysokie buty, wtedy dużo ładnej prezentują się nogi, a że chłopak jest ode mnie wówczas niższy, czy koleżanka o pół głowy czy o głowę to ich problem, że są takimi maleństwami. Kieeedyś bardzo przejmowałam się, że jestem taka wysoka, a teraz się z tego cieszę!  smilie_girl_099

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #157 dnia: Lipiec 06, 2012, 11:32:58 »
Jeeej, a ja myślałam, że jestem wysoka mają 169 cm wzrostu, haha.
Klaudia, nieźle! Musisz mieć ładne, długie nogi! Pozazdrościć! ^^

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #158 dnia: Lipiec 06, 2012, 11:41:28 »
No mi dodały trochę centymetrów - mam 159 + te magiczne 13 - ach :D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #159 dnia: Lipiec 06, 2012, 11:45:58 »
Rzeczywiście, cudne są! :wub: Też uwielbiam wysokie (a przy moim wzroście- 168 cm mogę sobie na nie jeszcze pozwolić), ale raz, że kompletnie nie umiem się w nich zgrabnie poruszać i nie wiem jak się nauczyć :D a dwa, że mam grubsze kostki, szczególnie jedną (którą miałam podwójnie złamaną) i do sukienek/spódnic nie powinnam nosić takich butów, bo wtedy wyglądam jeszcze gorzej.  smilie_girl_238

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #160 dnia: Lipiec 06, 2012, 11:47:13 »
Klaudia, witaj w klubie! :D Też mam tyle wzrostu... i nogi to ja mam długie, ale i brzydkie oO

a butki super! uwielbiam wysokie buciki, ale tylko oglądać bo raczej w nich nie chodzę... :(

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #161 dnia: Lipiec 06, 2012, 11:47:49 »
Klaudia, zazdroszczę Ci tego, że masz to gdzieś, że ktoś jest od ciebie o tyle niższy. Ja mam tylko centymetr więcej wzrostu od Ciebie... Nie wiem, może kiedyś się przełamie. Kupiłam sobie w tamtym roku buty 9 cm, ale jeszcze ani raz nie wyszłam w nich  :th_girl_haha:  Stoją w szafie i ładnie wyglądają  ;D Jak je założę, to czuję się jak wieża  :P

Cysia, masz prawie idealny, według mnie, wzrost. 170 to jest rewelacja, ani nie za mało, ani nie za dużo  smilie_girl_356

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #162 dnia: Lipiec 06, 2012, 11:50:52 »
Justek nigdy się nie nauczysz chodzić jeżeli nie spróbujesz, ja na początku chodziłam strasznie dziwnie tak powoli i w ogóle, ale zaczęłam nakładać je w domu, nawet jak szłam z pieskiem na spacer czy z chrześniakiem to szłam bardzo pomalutku i się nauczyłam, trzeba tylko chodzić i jeszcze raz chodzić  smilie_girl_356

Klaudia, nieźle! Musisz mieć ładne, długie nogi! Pozazdrościć! ^^
Długie to ja mam, ale czy ładne to nie wiem  :th_girl_haha:

a dwa, że mam grubsze kostki, szczególnie jedną (którą miałam podwójnie złamaną) i do sukienek/spódnic nie powinnam nosić takich butów, bo wtedy wyglądam jeszcze gorzej.  smilie_girl_238
A może spróbuj kupić sobie takie na paseczek? Może być na szerszy i wtedy wydaje mi się, że nie będzie widać tych grubszych kostek.

Edi piątka!  smilie_girl_241

Klaudia, zazdroszczę Ci tego, że masz to gdzieś, że ktoś jest od ciebie o tyle niższy. Ja mam tylko centymetr więcej wzrostu od Ciebie... Nie wiem, może kiedyś się przełamie. Kupiłam sobie w tamtym roku buty 9 cm, ale jeszcze ani raz nie wyszłam w nich  :th_girl_haha:  Stoją w szafie i ładnie wyglądają  ;D Jak je założę, to czuję się jak wieża  :P
Daj spokój, moim zdaniem mamy dobry wzrost a teraz nie ukrywajmy więcej jest osób która ma zaledwie 150cm więc to ich problem, że są tacy malutcy, a my powinnyśmy się cieszyć i szczycić tym, że jesteśmy taaaakie duże, lepiej wszystko widzimy!  :th_girl_haha:

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #163 dnia: Lipiec 06, 2012, 11:55:42 »
Daj spokój, moim zdaniem mamy dobry wzrost a teraz nie ukrywajmy więcej jest osób która ma zaledwie 150cm więc to ich problem, że są tacy malutcy, a my powinnyśmy się cieszyć i szczycić tym, że jesteśmy taaaakie duże, lepiej wszystko widzimy!  :th_girl_haha:

Cieszy mnie Twoje podejście  ;) Też tak sobie mówie, ale jak przyjdzie co do czego, to w ostatniej chwili się wycofuje  :th_girl_haha:

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #164 dnia: Lipiec 06, 2012, 12:00:22 »
Ja też przez długi czas tak robiłam! Chodziłam w nich kiedy się dało. Tylko jak założyłam na spacer z bratem...to miałam ochotę wrócić boso :P A to że szłam wolno to już inna sprawa, na żadne uroczystości rodzinne nie możemy iść razem z całą rodziną pieszo, bo mama moja potrafi normalnie biegać na obcasach, a ja? Tuptam za nią tylko jak jakaś kaczuszka :D

Nie cierpię butów na obcasach z paskami. Już o tym czytałam na kilku forach, że to byłoby dla mnie wskazane, ale to kompletnie nie wchodzi w grę ;) Dla mnie tylko takie typowe szpilki są piękne.