El, nawet nie wiesz jak miło jest ujrzeć Twój wpis w tym wątku

Moim ulubionym zresztą

You made my day, dzięki Ci za to. Mam nadzieję, że jak jeszcze ujrzysz gdzieś Nosowską w telewizji - a bywa nierzadko, bo koncertuje bardzo intensywnie i w wiele akcji się udziela - to wpadniesz tu jeszcze i coś ciekawego na ten temat napiszesz
Masz rację, połączenie Nosowska + Osiecka to coś bardzo interesującego. Wielu artystów podejmowało się interpretacji tekstów Agnieszki Osieckiej, lecz o tych Nosowskiej nie można powiedzieć, że są nudne, oklepane, że powielają pewne schematy, wręcz przeciwnie - płynie z nich charakterystyczna dla Kaśki wrażliwość i rozumienie tekstów, a to jest bardzo ważne, gdy człowiek podejmuje się śpiewania "kogoś". Zresztą Kasia kiedyś o swoim stosunku do śpiewania tekstów Osieckiej powiedziała, że to dla niej jak noszenie cudzej sukienki...niby to nie jej własna, a jednak leży idealnie
Pomimo tego, że premiera albumu "Osiecka" miała miejsce 5 lat temu - do teraz bardzo chętnie po nią sięgam. Moim numerem jeden jest utwór "Kto tam u Ciebie jest?", który bez względu na okoliczności porusza mnie i wzrusza.
Kto tam u ciebie jest - Kasia NosowskaA pozostałe dwa utwory, które Katarzyna wykonywała to "Kto?" z najnowszej płyty wokalistki oraz "Jeśli wiesz co chcę powiedzieć..." z debiutanckiego krążka. Ten drugi utwór zresztą już zawsze będzie mi się kojarzył z Jean

oraz oczywiście z filmem "Gry uliczne" w reżyserii Krzysztofa Krauze, gdzie został wykorzystany dwukrotnie.
Jeśli ktoś poczuł się zainteresowany postem El,
tutaj jest możliwość obejrzenia go w całości...no, prawie w całości, bo nie wiedzieć czemu - ostatni utwór został wycięty.