Autor Wątek: CSI:NY Kryminalne Zagadki Nowego Yorku  (Przeczytany 46884 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
Odp: CSI:NY Kryminalne Zagadki Nowego Yorku
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 09, 2012, 16:52:35 »
mam takie pytanie, czy ktoś tutaj oglądał 18 odcinek z napisami? Bo ja nigdzie nie mogę znaleźć...
Ja pobrałam z chomikuj.pl, ale niestety po angielsku. :)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:25:16 »
nie no to lipa. Chyba wezmę i sama przetłumaczę angielskie napisy xD

własnie skończyłam 17 odcinek..
Spoiler
Co jak co, ale końcówka mnie przekonała, że pani Christine pobędzie trochę w serialu, jeżli już Mac mówi, że zmieniła jego życie, no to musi być coś poważnego.
Tylko tak się zastanawiam, Jo jest taka uszczypliwa w stosunku do niego, jeżeli chodzi o panią blondi... a tutaj coś powie, tutaj go pociągnie za policzek... czyżby była zazdrosna? ;D
W ogóle oni się trochę zachowują jak para nastolatków, haha, rozbawiło mnie, jak go pociągnęła za róg i zaczęli się całować i wyznawać sobie takie rzeczy w samym centrum lab! No co to się porobiło z naszym Mac'iem ;P
Zadziwia mnie fakt, że widząc Christine nie mam ochoty rozbić monitora. Chyba po prostu tak się przyzwyczaiłam do Smacked i myśli że tego już nie będzie, że powoli mi to nie robi różnicy z kim Mac będzie, bo jeśli nie ze Stellą, to i tak nie będę zadowolona w 100%. ;P
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 10, 2012, 10:35:22 »
Ohoho, jakie scenariusze! Nie gniewałabym się gdyby takie były w serialu, przynajmniej kogoś by Nam oświeciło..  smilie_girl_349

Anuszia, jak dotrzesz do 18 odcinka od razu podziel się wrażeniami!  :th_0girl_dance: Chętnie włączę się do dyskusji! ;)
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 10, 2012, 12:32:14 »
szyszata, a Ty po angielsku oglądałaś?
Kurde, bo ja to połowy nie zrozumiem, jeszcze jakby z angielskimi napisami było, to pół biedy. ;|
Chyba wykopię skądś angielskie napisy i je sobie przetłumaczę i potem obejrzę xD
A na AXN jaka seria teraz leci i który odcinek?
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
  • Crazy people should not be left alone.
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 10, 2012, 13:14:36 »
Anuszia!:*
Kocham Twój Flackowo Angellowy av! <3 Pamiętasz jak ich lubiłyśmy kiedyś?
Nadal za nią tęsknię.. :(

Oglądasz jeszcze CSI tak w ogóle? Mam nadzieję, że Flack nikogo nie ma, bo bym się chyba załamała.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 10, 2012, 13:42:52 »
Faaab! :)
Jasne, że pamiętam! Jakbym mogła zapomnieć!
Ja też tęsknie, strrrasznie, to były fajne czasy, teraz Flack taki samotny jest, a dobry chłop z niego przecież.. Nie, nie ma nikogo, ale z drugiej strony wiadomo, że Angell nie wróci, a ja bym chciała, żeby go pokazali znów z prywatnej strony, żeby sobie życie ułożył :)
Matko, gadam, jakby oni byli prawdziwi, Ci bohaterowie ;P
Tak, 6 sezon oglądałam w miarę na bieżąco, a 7 i 8 teraz nadrobiłam po maturach i własnie mi został ostatni, finałowy odcinek, ale nigdzie nie ma z polskimi napisami. :(

Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Inka

• Art's Souls
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 10, 2012, 13:48:28 »
Ohoho, jakie scenariusze! Nie gniewałabym się gdyby takie były w serialu, przynajmniej kogoś by Nam oświeciło..  smilie_girl_349
Ciekawe kogo...  smilie_girl_349
Te scenariusze krótkie, ale za to treściwe.  smilie_girl_321

Spoiler
Jeju, po obejrzeniu finału dopiero chyba teraz dochodzą do mnie słowa Jo. Tylko jednego nie rozumiem: czy jej chodziło o to, że kocha go jako przyjaciela czy po prostu się w nim zakochała. No cóż, okaże sięw kolejnym sezonie, chociaż ja mam nadzieję na to 2.  :th_0girl_dance: Christine powiedziała do Jo: 'Sounds to me like you' re his emergency contact.", czyli w wolnym tłumaczeniu 'Wydaje mi się, że ty jesteś jego 'numerem pogotowia/awaryjnym'. Czyli tak jakby trochę może zrozumiała, że Jo zawsze będzie dla Maca ważna. I już jak kilka razy obejrzałam ten odcinek, to widać, że Christine bardzo zależy na Macu. Jak mówiła tę modlitwę to tak aż czuć to było.
Ale i tak najbardziej mi się podobała rozmowa ducha Maca z Jo:
-What you're gonna miss the most Mac?
-The people, the team, Danny's stubbornness, (...) your friendship. And your posted-notes.
-(...) You can't leave. You know, I can't do this without you.
-You know that's not truth.
-Yeah, you're right, I totally could but I don't want to. I need you to hold on Mac.

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
  • Crazy people should not be left alone.
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwiec 10, 2012, 13:58:24 »
Anuś, ja tam się cieszę, że on jest sam, jakby kogoś miał, to bym ich cały czas porównywała do Flack/Angell.
Poza tym- pozbycie się Angell= the most stupid idea ever! Nie wiem kto na niego wpadł, ale jak się dowiem, to chyba utłukę. Gr. Nie pogodziłam się z tym dalej, poza tym jakie to było "cięcie kosztów", skoro co chwila jakieś osoby się potem przewijały? :/

Muszę nadrobić sezon 7 i 8, bo zaniedbałam strasznie.

Offline Inka

• Art's Souls
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 10, 2012, 14:11:37 »
Anuś, ja tam się cieszę, że on jest sam, jakby kogoś miał, to bym ich cały czas porównywała do Flack/Angell.
Poza tym- pozbycie się Angell= the most stupid idea ever!

Nikt chyba nie będzie pasował do niego tak jak Angell. Oni taką fajną parę tworzyli. A pozbycie się jej faktycznie- głuuuuuuuuuuupota. Swoją drogą, pamiętam jak miałam bzika na ich punkcie.  smilie_girl_231
A jak sobie oglądam to, płaczę.  :'(
http://www.youtube.com/watch?v=dyf3NfEkvnY

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 10, 2012, 14:14:36 »
szyszata, a Ty po angielsku oglądałaś?
Tak, bo nigdzie napisów nie mogłam znaleźć, ale o dziwo prawie wszystko zrozumiałam, a ja i mój angielski to dwa różne światy..  :th_girl_haha:
Ciekawe kogo... smilie_girl_349
Chyba wiadomo kooogo!  :th_girl_haha: Łosia takiego! :D

Z tych scenariuszy chętnie przeczytałabym takie fanfiction!  smilie_girl_149
Spoiler
Kocham tą scenę z Jo! I to I need you hold on Macsmilie_girl_124 Czemu scenarzyście są tacy uparci i nie robią tego, co my chcemy?! Ech, szkoda gadać! A ta scena ze szpitala, gdzie Christine i Jo rozmawiają, i Jo mówi I just.. Love him.I can't help. Dopiero na drugi dzień zdałam sobie, co ona konkretnie mówi, a potem szczena mi opadła i taki zaciesz.  smilie_girl_159

A tak z innej beczki, może ktoś będzie chciał przeczytać i od razu się pytam.. warto ciągnąć? :)

"I care about you"

Każdy człowiek na świecie potrzebuję chociaż odrobinę czułości, szczęścia i troski. Ale nie zawsze jest to proste, aby być tym szczęśliwym. Czasem trzeba przejść przez trudną drogę, która nie jest usłana różami, niekiedy cierpimy i nie możemy już dalej walczyć. Choć nadzieja powraca i dalej bijemy się o Nasz los na tej bez sumiennej planecie zwanej Ziemia.
- Okłamałaś mnie, Stello! - wrzasnął, a ona tylko lekko się wzdrygnęła.
- Nie miałam wyboru! - odpowiedziała z podniesionym tonem. - Ta sprawa mnie dotyczyła!
- Teraz.. powinienem ciebie zawiesić albo posadzić za biurkiem! - znów krzyknął, był bardzo zdenerwowany. Martwił się o nią, nie chciał aby jej coś się stało - jakaś krzywda. Była i jest jego najlepszą przyjaciółką nie wybaczyłby sobie gdyby coś zagrażało jej życiu. Na te słowa tylko greczynka popatrzyła na niego z żalem w oczach, ale również ze złością, która ją ogarniała.
- Nie dajesz mi innego wyboru - rzekł spokojniej, aczkolwiek było słychać gniew.
- Wiesz co? - rzuciła oschle. - Ułatwię ci wybór - wyjęła zza spodni swoją odznakę i położyła mu na biurku. Spojrzała na niego, a on na nią. Odwróciła się na pięcie i wyszła z impetem  z jego biura zostawiając go w totalnym szoku. Skierowała się prosto do szatni, aby zabrać swój letni płaszcz i zjechała windą na podziemny parking, stamtąd pojechała do domu. Jak burza wpadła do swojego mieszkania. Włączyła laptopa, aby zarezerwować sobie lot do Grecji. Szybko załatwiła formalności z załatwieniem biletu. Zamknęła komputer i udała się do swej sypialni. Szybkim ruchem otworzyła wielką szafę z góry zabrała walizkę na ubrania. Wyjęła ją i rzuciła torbę na łóżko. Kobieta natomiast gwałtownie pootwierała wszystkie szafki z ubiorem i zaczęła pakować najpotrzebniejsze rzeczy. Po kilku minutach była gotowa do wyjścia tylko musiała wziąć z szafki paszport i mogła jechać. Zeszła na dół, szybko złapała taksówkę i mknęła ulicami miasta. W drodze na lotnisko jej telefon zgłaszał swą obecność, co minutę. Wiedziała, że to on dzwoni nie miała ochoty z nim rozmawiać, nie teraz i nie w tej chwili. Była zbyt wściekła.
- Cholera, odbierz ten telefon! ? pomyślał w myślach, Mac. Był zły na siebie, że tak potraktował Stellę nie chciał, aby tak wyszło. Ale inaczej z nią nie można inne argumenty do niej nie przemawiają.
Chodził w koło po swoim gabinecie cały czas próbując się skontakotować z przyjaciółką, ale za każdym razem gdy rozpoczynał połączenie włączała się tylko sekretarka. Po dwudziestym razie zrezygnował z telefonowania. Nie wiele myśląc zabrał marynarkę z wieszaka, i udał się z pośpiechem do windy. Po drodze natknął się na Ross'a.
- Szefie gdzie się wybierasz? - zapytał przystając na chwilę.
- Nie teraz Adam, nie teraz - rzucił szybko nawet nie patrząc na młodego laboranta.
- Chciałem być miły, tylko tyle - odpowiedział szeptem.
Odblokował swoje auto otworzył drzwi i wsiadł do pojazdu, po drodze spostrzegł, że nie ma samochodu Bonasery. Odpalił silnik i z piskiem opon wyjechał z podziemi. W trakcie jazdy Taylor dużo myślał, nawet sam nie wiedział w jaki sposób znalazł się pod jej blokiem. Stał na parkingu już kilkanaście dobrych minut wpatrując się tępo w okna przyjaciółki. Teraz nie miał odwagi aby porozmawiać z nią, więc po co przyjechał? Sam już nie wiedział. Po chwili swój wzrok przeniósł na czarnego Suzuki, który opodal stał. To był samochód Stelli. ?Nigdzie nie pojechała.? ? pomyślał, co do tego cholernie się mylił, nawet nie wiedział jak bardzo.
Siedziała przy małym oknie spoglądając na krajobraz swego miasta, które nie śpi. Patrzyła jak powoli samolot zaczyna przygotowywać się do lotu. Zapięła pasy i wypuściła powietrze opadając plecami na oparcie fotela pasażerskiego. ?To chyba najlepsze wyjście..?? przemknęło jej przez myśl, jednak po chwili żałowała, że jest właśnie tu, w tym samolocie, że opuszcza to miasto i? jego. Właściwie dlaczego tak ubolewa? W jej głowie panowała burza myśli nachodzących się na siebie, niczego nie mogła zrozumieć lecz serce podpowiadało, że robi błąd, ale rozsądek przejął władzę nad jej ciałem ? jak na razie! Po chwili wspomnienia zaczęły nawiedzać jej umysł, który był już dość przeciążony. Przypomniała sobie napad na laboratorium, a potem jego wybuch. Jak rabusie przyszli po kilka ton kokainy. Właśnie wtedy najbardziej się o niego bała i miała takie przeczucie, że ze wzajemnością. Choć był w związku z Peyton, jako jego koleżanka cieszyła się jego szczęściem, a po jej stracie wspierała go, tak jak to było po śmierci Clarie. Pomagała mu z całych sił, aby był tym samym człowiekiem, co kiedyś. Następnym wspomnieniem była rozmowa z Sidem dzień przed Bożym Narodzeniem:
Zjechała windą na dół do prosektorium w sprawie nieuchwytnego mordercy, który był przebiegle sprytny. Mac w tym czasie był u szefa Sincler?a, detektyw powiedział jej, że chodzi o koszty utrzymania lab. i wypłat, ogólnie polityka. Stella spodziewała się, że Taylor wróci z nie zbyt przyjemnym nastroju.. Zawsze tak było, więc tym razem też tak będzie. Rozsunęły się drzwi od metalowego pudła, zrobiła krok do przodu. Jej oczom ukazały się lampki choinkowe i dużo ozdób świątecznych.
- Cześć ? uśmiechnęła się do doktora Hammerback?a. ? Widzę, że nastrój świąteczny wrze u ciebie pełną parą ? jeszcze raz rozglądnęła się po pomieszczeniu.
- Hej ? spojrzał mężczyzna spod okularów. ? Zasługa mojej żony, trochę mi się udzieliło powiem ci szczerze ? powiedział poważnie, a po chwili na jego twarzy zagościł uśmiech.
- No tak ? odpowiedziała kobieta zza pleców usłyszała dźwięk, a raczej skrzypnięcie metalowych drzwi, a w nich ujrzała Maca. Z jego wyrazu twarzy od razu wyczytała, że pogawędka z przełożonym nie była miła.
- Cześć Sid ? mruknął detektyw posyłając lekki uśmiech w stronę Stelli, który bardziej przypominał grymas. Greczynka zauważyła, że nawet nie zdjął swojego grubego płaszcza, a we włosach iskrzyły się białe śnieżynki.
- I jak było? ? zapytała ostrożnie spoglądają na niego ciepło.
- Zacytuję ?Ciesz się Taylor, że Nowy Rok spędzicie w tym samym składzie!? ? odpowiedział Taylor rozpinając kilka guzików swojej garderoby.
- Polityka ? odparła Stella.
- Niestety.. ? mruknął. Po chwili spostrzegł wystrój kostnicy, rozejrzał się dookoła i swój wzrok skupił na kornera, a ten zrobił dziwną minę nie rozumiejąc o co mu może chodzić.
- Mam rozumieć, że to twoja sprawka? ? zapytał.
- Oj Mac, przecież jutro święta! ? prawie wykrzyczał uradowany mężczyzna.
- Wiem.. ? kątem oka popatrzył na Stellę, od wielu lat zabierał się na zaproszenie jej na małą świąteczną kolację, ale jak zwykle stchórzył.
- Jak coś to mogę wam czegoś użyczyć tam na górę.. może jemiołę? O tak w tym roku mam jej sporo! ? zapytał przyjaciół, którzy speszyli się na słowo ?jemioła?.
- Sid, błagam cię! Nie mam zamiaru chodzić zygzakiem po korytarzu ? greczynka założyła ręce na piersi w geście sprzeciwu.
- Popieram.. poza tym nie przepadam za tym obchodem ? odchrząknął lekko wpadając w zakłopotanie.
- Dziwne.. tylko wy się sprzeciwiacie ? odparł doktor poprawiając jedną lampkę. Stella i Mac tylko wymienili rozkojarzone spojrzenia i po chwili odwrócili swój wzrok.*
Na sercu od razu zrobiło jej się cieplej, a w duchu rozśmieszyła ją ta sytuacja. ?Może przekroczyliśmy tą linię, przyjaźni i miłości..?? ? nagle przemknęło przez myśli pani detektyw. ?Nie przecież to nie możliwe.. Nie..? ? zaprzeczyła samej sobie.
Taylor bezradnie wrócił do laboratorium. Wchodząc do widny natknął się na Lindsay, która jechała na to samo piętro, co on. W ręku trzymała teczkę z wynikami. Dziewczyna spojrzała na swojego towarzysza podróży metalowym pudłem.
- Czy coś się stało, Mac? ? spytała ostrożnie, jego mina pokazywała złość i bezradność.
- Nie, nie wszystko się w porządku, nie martw się ? orzekł spoglądając na swą koleżankę, a ta tylko się uśmiechnęła i kiwnęła głową.
- Ale na pewno, bo wyglądasz jakby było inaczej.. ? drążyła. Mac wypuścił powietrze i przewrócił oczyma.
- Lindsay, wszystko gra, ok? Nic mi nie jest ? otworzyły się drzwi dźwigu.
- Niech ci będzie ? odpowiedziała wychodząc za nim. ? I tak nie wierze ? powiedziała sobie w myślach. ? Swoje wiem ? dodała po chwili. 
Skierował się do swojego gabinetu otworzył szklane drzwi, przystanął na chwilę i rozglądnął się. Jego wzrok zatrzymał się na biurku, gdzie leżała jej odznaka. Podszedł wolnym krokiem do mebla położył dłoń koło rzeczy leżącej na stole. Po chwili chwycił rzecz i schował do kieszeni. Obszedł swoje stanowisko pracy i usiadł na skórzanym fotelu. Oparł głowę na oparciu, zamykając oczy i postanowił dać ponieść się chwili. Jednak spokój nie trwał długo, do pomieszczenia wpadł zziajany Messer.
- Cześć ? z trudem złapał oddech.
- Co się stało? ? poprawił się na fotelu i skupił uwagę na pracowniku.
- Właśnie złapaliśmy naszego złoczyńca do wszystkiego się przyznał i związku z tym.. ? przerwał na chwilę, aby złapać powietrze.
- Związku? ? dopytał podnosząc jedną brew do góry.
- Ja i Lindsay wpadliśmy na pomysł, aby wyjechać na tydzień poza miasto. Dawno nie byliśmy nigdzie razem, a Lucy przydałoby się jakieś wariactwo ? opowiedział w skrócie.
- Chcesz wolne? ? zapytał z uśmiechem.
- Nie pogardziłbym ? odwzajemnił gest.
- Od kiedy?
- Pojutrze chcemy już jechać ? odpowiedział Danny z radością w głosie. ? No i tydzień ? dodał przypominając.
- Mam nadzieję, że wrócicie w jednym kawałku ? Taylor zażartował z kolegi.
- Twoja nadzieja jest moją nadzieją
- Leć już, masz załatwione ? gestem ręki pokazał, aby wychodził.
- Dzięki, trzymaj się ? usłyszał podniesiony głos Messera, który szedł już korytarzem prowadzący do jednej z sali.

możliwy cdn., ale na pewno będzie!  :th_0girl_dance:

* retrospekcja wymyślona :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2012, 16:08:23 wysłana przez szyszata »
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Inka

• Art's Souls
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 10, 2012, 15:13:59 »
Spoiler
Kocham tą scenę z Jo! I to I nedd you hold on Macsmilie_girl_124 Czemu scenarzyście są tacy uparci i nie robią tego, co my chcemy?! Ech, szkoda gadać! A ta scena ze szpitala, gdzie Christine i Jo rozmawiają, i Jo mówi I just.. Love him.I can't help. Dopiero na drugi dzień zdałam sobie, co ona konkretnie mówi, a potem szczena mi opadła i taki zaciesz.  smilie_girl_159

Bo oni chyba chcą Maca i Christine, a nie Maca i Jo. Jeśli ich nie połączą w końcu, to pozostaje cieszyć się szczęściem Taylora.  :) Chociaż, szczerze mówiąc, byłabym zawiedziona.  ;)

A ja wczoraj natrafiłam na to: http://jodanville.tumblr.com/fics. Chociaż po angielsku, to bardzo fajne.  :)

A tak z innej beczki, może ktoś będzie chciał przeczytać i od razu się pytam.. warto ciągnąć? :)

Waaaaaaaaarto!  smilie_girl_307 Jak najbardziej warto. Fajne i ciekawe.  :th_0girl_dance:

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwiec 10, 2012, 15:20:10 »
Scenarzyści naprawdę są tacy uparci?!  :th_0girl_hysteric:
Trudno, nie będę płakać. ;) Zobaczymy jak to w 9 sezonie się rozwinie i potem pogadamy, co i jak. :D

Waaaaaaaaarto!  smilie_girl_307 Jak najbardziej warto. Fajne i ciekawe.  :th_0girl_dance:
Więc będę miała motywację do napisania drugiej części i potem pewnie kolejnej. Fajnie, że Ci się podoba!  smilie_girl_149

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwiec 10, 2012, 16:15:59 »
szysz, przekonałaś mnie żeby obejrzeć, a co! :D
Najwyżej jak czegoś nie zrozumiem, to się dopytam tutaj. :D
a opowiadanie zaraz przeczytam, ale na pewno jest dobre. ;)

Co do Flangell... Eh, ja nie rozumiem tego. Po co oni nam robili takiego smaka, te sceny w 5x20, gdzie widać ewidentnie już że są taką prawdziwą parą itd, a pięć odcinków później bah, Angell umiera. BEZNADZIEJA. :(
A ten filmik, świetny, prawie się popłakałam, chyba jeden z lepszych o tej parze, świetne sceny i piosenka...
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwiec 10, 2012, 16:50:53 »
Finałowy odcinek jest zrobiony na domyślność i logikę, że jak czegoś nie zrozumiesz to dopatrzysz. :)
I oczywiście możesz dopytać, jakoś sobie poradzimy po to tutaj jesteśmy!  :th_0girl_curtsey:

A opowiadanie jak zwykle pisane pod wpływem piosenki i filmiku! :D
http://www.youtube.com/watch?v=hetxZKZv8F0&feature=related
Kocham ten odcinek, a piosenka dała taki klimat..  smilie_girl_301
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2012, 17:09:24 wysłana przez szyszata »

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 10, 2012, 17:31:01 »
O matko, świetny odcinek, serio! Niektórych rzeczy nie zrozumiałam do końca, ale to nie ważne.
Spoiler
Piękna była scena jak wspominali z Donem Angell. Jak Flack mówił, że nigdy jej nie powiedział, że ją kocha. I jeszcze jak rozmawiali o tym gościu co go Flack zabił. Jakoś tak nawet nie pomyślałam wcześniej, że to było niezgodne z prawem, bo nie działał w swojej obronie przecież.
Albo jak on się zaczął wkurzać na tego laptopa, bo nie mógł zobaczyć twarzy tej dziewczyny, widać jak bardzo mu zależało na Macu.
I jeszcze Lindsay, ona go traktuje jak ojca, serio! Jakoś wcześniej to się nie rzucało w oczy, dopiero teraz to tak pokazali.
Trochę mnie rozbawiła scena z Adamem, czary mary i wyciąga flaszkę w laboratorium. :D

No i Jo. Kurcze, bo niby powiedziała. "I love him." Ale w sumie to i Danny mu coś takiego wyznał, także ja już nie wiem czy w Ameryce to wszyscy się tak kochają i wyznają sobie nawzajem takie rzeczy.

W ogóle wszystkie te rozmowy duchów pokazały jakie relacje panują z każdym z osobna z Mackiem.

Scena jak Christine się modli, bardzo poruszająca. To był jedyny fragment, który bez problemu sobie przetłumaczyłam w głowie tak w ogóle. ;D

trochę nieskładnie to napisałam pewnie, ale jestem jeszcze pod wrażeniem, tego co nakręcili..

szyszata, retrospekcja dotycząca świąt - genialna! czekam na ciąg dalszy!
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!