Autor Wątek: Agnieszka Dygant  (Przeczytany 4307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Karo

  • Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • ***
  • Wiadomości: 169
  • Płeć: Kobieta
  • Wyróżnienia:
Agnieszka Dygant
« dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:45:24 »
Filmografia:

Filmy:
    2011 ? Listy do M. jako Karina Lisiecka,
    2008 ? Serce na dłoni jako psychiatra,
    2006 ? Tylko mnie kochaj jako Agata,
    2006 ? Sztuka masażu jako Renia,
    2003 ? Zerwany jako kuratorka,
    2002 ? Jak to się robi z dziewczynami jako Żora,
    2001 ? Wiedźmin jako Gildia,
    2000 ? Egoiści jako Ilonka, żona Młodego,
    2000 ? Enduro Bojz jako recepcjonistka,
    1999 ? Tydzień z życia mężczyzny jako dziennikarka,
    1999 ? Patrzę na ciebie Marysiu jako dziewczyna w pokoju szpitalnym,
    1997 ? Farba jako Ola.

Seriale:
    2012 - Prawo Agaty jako Agata Przybysz,
    2005-2009 ? Niania jako Frania Maj,
    2003-2007 ? Fala zbrodni jako Czarna,
    2002 ? Wiedźmin jako Elfka Toruviel (gościnnie),
    2001- 2009 ? Na dobre i na złe jako Salowa Maria ?Mariola? Jolanta Muślinek,
    2000-2001 ? Przeprowadzki jako Urszula, żona księcia Dowgiłły (gościnnie),
    2000 ? Twarze i maski jako Paulina Hołyszko,
    1998 ? Gosia i Małgosia jako Małgosia,
    1980-2000 ? Dom jako Aga, koleżanka Majki (2000) (gościnnie),

Etiudy:
    2002 ? Spotkania,
    2001 ? Bez miłości,
    2001 ? Córka,
    1998 ? Okno na ulicę,
    1995 ? Ojciec,
    1995 ? Fatum,
    1995 ? Niemcy jako Ruth/Berta.



Uzdolniona aktorka, mająca rzeszę fanów dzięki jej wspaniały rolom w serialach i filmach. Przez media jest wykrzykiwana "Polską Sandrą Bullock" Jest moją naj ukochaną aktorką od wielu lat.

Zaczęłam być jej fanką dzięki serialu Niania, gdzie grała tam główną rolę. Bardzo ją wtedy polubiłam, widząc jak wspaniale zaangażowała się w tą postać i potrafiła zagrać bez problemu. Wspaniale sobie poradziła u boku serialowego Maksa Skalskiego, czyli Tomasza Kota.



Zresztą... zawsze udają się jej role komediowe. Nie tylko, jako Frania Maj. Na przykład rola atrakcyjnej pani architekt z Tylko mnie kochaj również była komediowa. Mimo iż to czarny charakter, to jest moja ulubiona postać, ponieważ to właśnie Agnieszka zagrała ją rewelacyjnie, z dreszczykiem emocji i z poczuciem humoru.  :D



Wracając do seriali- przenieśmy się do szpitala, tzn. do serialu Na dobre i na złe, gdzie Agnieszka tam grała salową Mariolkę. Tam również była komediowa, mająca wiele do powiedzenia. To kolejna postać, która dzięki Agnieszce była bardzo lubiana przez widzów. To była bardzo przyjemna rola, nawet i przyjemniejsza, bo zagrana właśnie przez nią! Te wszystkie teksty przez nią wypowiedziane powodowały u mnie uśmiech na twarzy. Agnieszka tam wykonała kawał dobrej roboty!  :)



Rzadziej oglądałam Falę zbrodni z jej udziałem, bo jestem trochę za młoda na takie mocne seriale, ale niektóre odcinki udało mi się obejrzeć w internecie. Tam Agnieszka jest inna, niż w innych serialach. Nie jest taka słodka, jak Frania, ani dowcipna, jak Mariolka. W "Fali..." jest mocną kobitką, która niczego się nie boi, BA! Jest odważniejsza, niż jakiś tam facet myślący, że nie jest "boi dudkiem", a potem się okazuje, że jednak jest. Jako twarda policjantka, aktorka pokazała, że każdą rolę potrafi zagrać...



Teraz leci Prawo Agaty- kolejny serial z Agnieszką w roli głównej. To drugi serial, jaki bardzo, bardzo pokochałam. Rola Agaty Przybysz jest wręcz stworzona dla Agnieszki. Żadna inna aktorka by nie zagrała tak rewelacyjnie, jak nie ona! Jako prawniczkę z twardym sercem, która nie ma czasu na łzy i zajadaniem się pop cornu z lodami (jak to robiła Magda M.), czy też znalezieniu wielkiej miłości można zobaczyć w Agnieszce ten wielki talent, jaki daje na ekranie. Jest tam niewiele z Frani, Mariolki, czy Darii, ale czasami zdarzają się sceny, gdzie widzimy zamiast Agaty te trzy bohaterki (na przykład w odcinku 10, jak Agata jest na urodzinach, u swojego ojca śpiewa "Sto lat", niczym nieśmiertelna Frania Maj :D)






Zapraszam do dyskusji :)


(tekst skopiowany z ifilmu, prócz  komentarza o "Prawie Agaty")

Offline Amaranth

  • Art's Souls
  • *****
  • Wiadomości: 1664
  • Płeć: Kobieta
  • Wyróżnienia:
Odp: Agnieszka Dygant
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2012, 13:59:31 »
Jest świetną aktorką ;) bardzo lubię ją oglądać :) to chyba dzięki niani ją tak polubiłam :) w Prawie Agaty ma świetną rolę i świetnie się do niej nadaje ;)

Offline Karo

  • Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • ***
  • Wiadomości: 169
  • Płeć: Kobieta
  • Wyróżnienia:
Odp: Agnieszka Dygant
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 09, 2012, 20:37:26 »
Coś tu za cicho w tym temacie. Czyżby nikt nie lubił Agnieszki?


Dzisiaj Aga super wyszła na konferencji ramówkowej TVN-u. Widać, że poczucie humoru jej nie odpuszcza. I za to ją kocham! <3
http://prawoagaty.tvn.pl/informacje/kompromitacja-dygant-na-konferencji-ramowkowej-tvn,54676,1.html

Offline Nareli

  • Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • ****
  • Wiadomości: 439
  • Płeć: Kobieta
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
Odp: Agnieszka Dygant
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 31, 2012, 22:14:47 »
Agnieszę Dygant lubię za jej naturalność, normalność, poczucie humoru i to "coś", co w sobie ma i co sprawia, że mam do tej aktorki sentyment, dość spory  :D

Oczywisie uwielbiam rolę Dygant w Prawie Agaty. Z tej roli znam ją najlepiej i jak najbardziej mi odpowiada jej gra. Całkiem dobra aktorka, fajnie się ją ogląda, ma dość specyficzny głos, który nie trudno rozpoznać  <szczerzy_sie>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Alden

  • HaPi
  • *****
  • Wiadomości: 754
Odp: Agnieszka Dygant
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 31, 2012, 22:26:02 »
Ach Aga :) A jeszcze kilka lat temu była tylko salową "Mariolką" z NDiNZ, która to rola przyniosła Dygant szerszą popularność :) Świetna była w tej roli i taka... naturalna.

Offline Karo

  • Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • ***
  • Wiadomości: 169
  • Płeć: Kobieta
  • Wyróżnienia:
Odp: Agnieszka Dygant
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 27, 2013, 20:44:43 »
Dzisiaj Agnieszka obchodzi 40 urodziny. Postanowiłam zrobić filmik do tejże pięknej rocznicy. Zapraszam do oglądania ;)

http://youtu.be/wykPjodEfyQ

Offline Kass25

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 2
  • Płeć: Kobieta
  • Żyj tak jakby miało nie być jutra.
Odp: Agnieszka Dygant
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 28, 2013, 02:16:33 »
Uwielbiam Agę za jej wszystkie role w serialach czy to  NDINZ z roli (Marioli) czy to w  Fali zbrodni  w roli (Czarnej ) w Niani to już wogóle była cudowna kocham ją za to role tak jak w Prawo Agaty <3
Świetnie gra epizody w serialach i w filmach ( Dom , Listy do M ,Wiedźmin , Tylko mnie kochaj ) wymieniłam tylko kilka z produkcji w której wystąpiła,fajnie dubbingule w filmach  animowany.
Mam nadzieje ze kiedyś uda mi się ją spotkać porozmawiać chocasz kilka minut i zdobyć jej autograf ze zdjeciem .
Można się tak całe życie zastanawiać, czy wyjść z domu, czy może lepiej zostać, bo zacznie padać deszcz. Ja po prostu wychodzę i nie kombinuję?
(Sukces, marzec 2008) - Agnieszka Dygant

Offline Karo

  • Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • ***
  • Wiadomości: 169
  • Płeć: Kobieta
  • Wyróżnienia:
Odp: Agnieszka Dygant
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 01, 2014, 20:09:59 »
Kass, na pewno uda ci się ją zobaczyć. Jak czytam twoją opinię to widzę siebie kilka lat temu, kiedy to ja marzyłam o spotkaniu z Agnieszką i udało mi się! 28 lutego 2012 roku jest dniem, kiedy spełniło się moje marzenie! Życzę ci, aby tobie też się udało! Bo jak sama Agnieszka powiedziała: "Wierzę w to, że jeśli się czegoś bardzo chce, to za jakiś czas coś pozytywnego zacznie się w tej sprawie dziać. Marzenia często się spełniają"
Trzymam kciuki! :)

Offline angela

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 3
Odp: Agnieszka Dygant
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 19, 2018, 19:16:31 »
Bardzo lubię śledzić jej karierę, jest bardzo uzdolnioną aktorką tylko szkoda że idzie w tak chamskie operacje plastyczne

 

Hosting zapewnia KYLOS